Author Topic: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon  (Read 15857 times)

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« on: November 27, 2008, 01:16:33 AM »
Assalamualaikum semua,

harap abam moderator tread ini tidak kesah dgn topik battle CG baru yg sy buat ini kerana telah begitu lama tiada battle CG dilakukan dlm tread ini. di akhir dateline bagi battle kali ini insyallah kita lakukan poll dan memberikan komen terhadap design CG yg di utarakan.


Tajuk : Futuristic Hand Held Weapon

Penerangan tajuk : senjata masa hadapan yg boleh di pegang dgn tangan atau di lekatkan pada tangan manusia/alien/robot. contohnya ion RPG canon, light saber jedi, pistol lazer atau pun hand gauntlet (sarung tangan besi) yg canggih rekaan nya.

peraturan? : sama seperti battle sebelum ini, seorang hanya bole postkan satu design shj dan boleh di tukar designnya dgn yg lebih sesuai namun penyertaan dlm poll adalah hanya satu design shj, so buat elok2 n cantik2 k..huhu...ingat satu design shj tau ( cth sebuah pistol, satu design shj ) tp ingat ini bukan battle digital painting, tetapi korang bole la terangkan design korang tu secara digital painting..maksud aku biar ala2 digital painting utk industrial design presentation...atau pun korang buatlah rekaan model 3D nya atau pun satu scene yg bole menerangan cara penggunaannya.pastikan very nice presentable..hehe

Tarikh Tutup adalah 30.12.2008

contoh artwerk :









*above design are copyrighted to their respected owners in the files link status.
« Last Edit: December 18, 2008, 07:22:42 PM by d4z »




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #1 on: November 27, 2008, 10:30:01 AM »
kau ni strict sangat la... kalau ada orang nak submit drawing/sketches/2d painting... biarkan je la... lagi banyak hantar lagi bagus...

kita nak seronok kan, aku seronok tengok idea-idea rekaan senjata ni nanti... tak kira la dalam 3d ke atau 2d...

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #2 on: November 27, 2008, 11:10:48 AM »
huhu..sketches tu utk idea development bole la...tp at least cuba lari dari digital painting nyer style...touchup2 pun bole..hehe

ape2 pun kita ave fun dgn battle ini :D hoho....

*ini bukan sama dgn tread dlm conceptart.org ? huhu...yg sub topic industrial design battle tu..huhu mmg lebay kurang same je..haha




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #3 on: November 27, 2008, 11:18:45 AM »
letih la nk design manatang weapon camni..klu ko sbgai penganjur sediakn hadiah aku masuk battle ni daz..huhu..

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #4 on: November 27, 2008, 11:25:21 AM »
froggy ada pendapat lain ke???
boleh syorkan.... d4z rasanya masih open lagi...

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #5 on: November 27, 2008, 11:32:04 AM »
huhu..tajuk mcm ni la best..dpt gelogakan skit otak creative kita ni...lg pun rasenye semua orang ada dah dari dulu terbayang2 sejenis senjata canggih dimasa hadapan rite?

huhu hadiah? adeh...aku miskin lor...battle tak pnah menang pun..hehe...

ok2 aku bend abit rules...digital painting boleh...asalkan kita design seperti tajuk diberikan..huhu jap2 aku ubah...adeh...
« Last Edit: November 27, 2008, 11:36:34 AM by d4z »




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #6 on: November 27, 2008, 12:04:52 PM »
ok... d4z, stick with that.
now we all wait... and see your first post.... owner of the house have to show hand first...

I REALLY CAN'T WAIT :)

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #7 on: November 27, 2008, 12:12:46 PM »
CAKAP BANYAK DAN MENJEJEH MACAM NI LA SEBABKAN BENDA CAM NI SUSAH NAK JALAN. !!!.. MELUAT AKU TENGOK PANGAI SENGAL CAMNI.

sekian mekasih.. selamat berjaya, good luck hav fun.

.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #8 on: November 27, 2008, 12:21:18 PM »
nak wat camne..semua prangai mesra2...sembang2 dulu baru wat keja..huhu...

*nak tgk aku post dulu? adeh... tgk la sehari dua lg ke...sebab esok aku dah nak g shalam lg..uhuks




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #9 on: November 27, 2008, 01:17:59 PM »
... baik kau post cepat-cepat....
aku takut nanti... 2-3 bulan, thread ni akan jadi kaku...

yang pastinya, thread ni takde la menjejeh sangat....
dah ada tajuk dah pun..dah bleh on pun.. belum masuk page 2.

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #10 on: November 28, 2008, 10:58:54 PM »
alhamdullilah ader gak org yang menjayakan thread nie.. hiihihh sori lambat tau dah kembali hidup.. ok aku try join sebaik mungkin...

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #11 on: November 29, 2008, 06:00:09 PM »
current wip..


ini salah satu cakarnya... ada 5 lagi..kira nya bende ni attach kat lengan (size lebih skit dari sejengkal) dan cara serangannya ia akan terapung secara magnetively dan ada attack thruster..then bende ijau tu adalah ion nya yg juga ada aura2 sikit2...hehe merapu aje..nanti aku refine lg..tp dlm rabu depan baru aku post something...

*jom p tgk degree show industrial design UiTM till 3hb ni :D hehe bdk2 batch aku tu..huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

zarfique

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 256
    • View Profile
    • zarfique "blindgraphique"
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #12 on: November 30, 2008, 08:45:26 AM »
ko budak ide uitm ke? ropa2nya.. hehe.. insya'Allah, nanti akan ku sampai ke sana.. kali ni buat kat mana? foyer ek?

wanna be nobody, bcoz nobody perfect.. ngee.. plz handle me with care, coz im fragile.
http://zarfique.fotopages.com
www.flickr.com/photos/zafiq

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #13 on: November 30, 2008, 02:29:54 PM »
foyer FSSR bdk2 graphic ambil port dah..bdk2 IDE kat dewan pameran dkt menara ni (yg baru comel2 ni hehe)

*after rabu ni baru aku post progress design ni...huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #14 on: December 01, 2008, 10:29:10 AM »
nice wip d4z...
a good one too...

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #15 on: December 01, 2008, 06:31:13 PM »
progress development...
handheld heavy-duty type

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #16 on: December 02, 2008, 10:27:43 AM »
wah...huhu smart holder atas tu..hehe aku je nak wat.. ni wip aku lak...sempat gak wat skit2 time duk sini jap dan ada beberapa minor adjustment...namun biarlah siap bebetul baru aku render n texture yg sesuai...





visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #17 on: December 02, 2008, 10:42:54 AM »
progress development...

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #18 on: December 02, 2008, 10:43:45 AM »
ala2 serious-sam jer? hehe...kaboom kabooom nyer weapon ni rite?




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

babat:ism

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 208
  • pelan-pelan kayuh
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #19 on: December 02, 2008, 10:49:38 AM »
hahaha..mcm2 mung ni nyet..guna rhino ley?..laku g ke?