Author Topic: ..[idea plz] CGbattle 2  (Read 2812 times)

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
..[idea plz] CGbattle 2
« on: July 15, 2008, 11:01:43 AM »
Okeh.. masih dengan konsep terbuka dan campuran.. mintak bantuan kengkawan. seorang bleh bubuh 4 idea untuk ditajukkan dalam battle 2 dan 3... sebarang pembidasan amatlah dibenarkan.

cheers
---
« Last Edit: July 25, 2008, 04:28:47 AM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #1 on: July 15, 2008, 02:24:57 PM »
huhu.. adakah da bole skrg kita buat character 3d? alien ke..cute monster ker..

pe kate kite lawan interior design nyer scene? amacam? tp design kena fully 100% sendiri come up la..




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #2 on: July 16, 2008, 08:59:02 PM »
dalam kepala aku tajuk seterusnya :
"Medan Satria"

ada unsur arkitekture tuh... suke??
.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #3 on: July 16, 2008, 11:37:49 PM »
aku layan je..huhu tp mesti kena letak character gak rite bagi nmpak feel medan satria tu..huhu

why not cyber weapon? kite wat ala2 industrial nyer presentation bagi game design weapon, smart gak aku rase if cengitu..huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #4 on: July 16, 2008, 11:37:58 PM »
well ni idea aku utk cadangan battle CG seterusnya

1. cyber weapon design
2. interior shot (plz design sndiri 100% atau pun bebetul refer shot yg real)
3. effect shot (mcm petir smbar pokok ke, kapal tgh ribut kat laut ke, ada asal ada guna emiter, ape2 effect la...)
4. cute monsters with scene terus... (mcm yg petrakhus wat dgn kambem nya)
5. detail monster/character design ker...
6. any advertisement product design ke.. (mcm iklan utk perfume ke)
« Last Edit: July 16, 2008, 11:42:26 PM by d4z »




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

madliquid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 83
  • + g r o a r ! +
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #5 on: July 18, 2008, 10:28:20 AM »

aku stuju ngan few d4z nye cadangan

1. cyber weapon design
4. cute monsters with scene terus
6. any advertisement product design ke

aku tambah

1. kenderaan (tak kisah apa, simple/stylized/or real)
2. kasut..any kasut..design sindrik ke..yg dah ade ke (haha)
3. modern furniture

sekian mekaseh  :pompom:
+ a k u s e o r a n g r o b o t +

   

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #6 on: July 18, 2008, 03:15:14 PM »
kasut
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #7 on: July 18, 2008, 05:14:45 PM »
"Senjata Canggih"

Space Ship

Kubu

 
Visit : + Blog + Twitter + FB

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #8 on: July 18, 2008, 08:57:14 PM »
spaceship tu menarik gak tu...huhu

pe lagi..wat la pool..then take vote seminggu pastu yg paling byk vote kita dahulukan sebagai tajuk design..




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #9 on: July 20, 2008, 01:29:40 AM »
nanti.. aku rasa kita perlu bikin something camni. Sebab kita dah setuju bincang dulu.. output kita boleh campur campur.. bukan tertumpu pada satu genre/output ajer.. so.. stet ur idea camni.. contohnya aku bagi camni;

idea aku

"Medan Satria"
- sebuah visual dewan pertempuran untuk pahlawan terbilang -

"Mysticmind"
- sejenis visual mimpi yang pelik pernah anda rasai -

"Kejutan elektrik"
- visual mengenai sesuatu yang bencana hasil dari elektrik -

so konsep campur campur boleh ajer gabungkan apa ajer model dalam kepala otak korang tapi create visual tu kasi tepat dengan tajuk. spt battle 001.. kita dah cipta rosak.. ada visual jantung yang diperbaikkan oleh penempa besi, ada visual komputer diserang worm yang lebih menakutkan dari fenomena Trojan.exe, ada jugak visual kandang kambing yang terhapus akibat penagih dadah yang tak berguna..

so.. think deep.. kita dah sepakat nak buat benda ni bercampur campur.. sebab aku pun faham.. teknik siapkan sejenis output agak lama/dah ditelan zaman.. so kita try step gini lak..

cheers.
pooling start after idea ni dah betul betul padat!!.
« Last Edit: July 20, 2008, 01:33:58 AM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #10 on: July 22, 2008, 01:30:28 AM »
5 hari lagi aku topic ni di tutup.. kemukakan ide ide mu..
setakat ni mystic ngan d4z dah bagi idea. need more dari yang lain

cheers
.hanya artis biasa.

mohdsyukri83

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 124
  • Telan ctrl+z untuk undo bila melukis atas kertas
    • View Profile
    • Art of Kidd
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #11 on: July 22, 2008, 10:14:41 PM »
Ada beberapa idea yang hendak diutarakan:

1. Interior design - Tak kira la dalam rumah ker, dalam spaceship ker.
2. High-tech - Ni sure ramai yang minat. Design segala apa yang berteknologi tinggi, dari kereta sorong berkuasa nuklear hingga ke tandas hidraulik.
3. Redesign things - Maksudnyer, macam mana korang nak design satu benda yang dah ada sekarang ni? Misalnya, model kereta Proton Satria Neo mengikut selera korang.
4. House of the future - yang ni xyah explain la.
5. Creature of the week - asyik wat objek jerk, apa kata design character plak. Mana tahu ada antara kita adalah the next Hideo Kojima.
6. Cover comic - tapi dalam 3D!!!

Actually ada banyak lagi. Takper, simpan untuk bulan depan plak.
Aku kejam kuhilang kau rindu,
Lepas tampar, mahu cium satu minggu..
Blog | Deviantart

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: .. Cg battle 2 & 3 : idea plz..
« Reply #12 on: July 25, 2008, 04:10:41 AM »
okay.. masa dah tamat. lets proceed to pool dengan ide ide yang ada ni dulu.
.hanya artis biasa.