Author Topic: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN  (Read 4540 times)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« on: November 22, 2013, 10:00:12 PM »
:hoye: ASSALAMUALAIKUM, SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG KE...  :hoye:

Perghdotcom Character Redesign Battle #178

VOLTRON



MIX

MARY POPPIN



GABUNGKAN 2-2 KAREKTOR INI MENJADI SATU KAREKTOR BARU
 :D :D :D

BERUSAHALAH!!!

Keterangan lanjut di sini

Perghdotcom Battle Showcase Blog di sini

*PENTING*

Sila ikut format berikut bagi setiap submissions...kerjasama anda amatlah dihargai...TQ..!

Perghdotcom Battle Showcase Blog di di sini

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #1 on: November 22, 2013, 10:32:26 PM »
wow wee.. menarik je ni

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #2 on: November 23, 2013, 06:33:03 PM »
mark piet : MaryTron


there r kids in here... in d forum, in us.

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #3 on: November 23, 2013, 06:35:50 PM »
gila la markpiet...sangat imagitatif

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #4 on: November 23, 2013, 08:42:50 PM »
nice ah..markpiet..aku ni idea mcm berbagai..tp nk terjemahkan dia tu..cam tak ckup skill..uhuk uhuk

ShAmdeSamm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1309
  • tengah dan masih berlari!
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #5 on: November 24, 2013, 12:28:39 AM »
 :
« Last Edit: November 30, 2013, 09:26:50 PM by ShAmdeSamm »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #6 on: November 24, 2013, 07:34:28 AM »
its not wrong with the subject- its all about the creativity..think out of the box..bende yang nampak ridikeles dan menjadi halangan  tidak mustahil boleh menjadi design yang baik...
« Last Edit: November 28, 2013, 10:43:44 PM by penberbulusenyum »

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #7 on: November 24, 2013, 11:44:01 AM »
yang pastinya aku fail gila mekanikal..kaki voltron tu aku buat berjam...natang...takpe...aku cuba lagi..lagi

haizact

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #8 on: November 24, 2013, 06:21:49 PM »
Mmm.... bab ni akan ku cuba buat gaya sketch berwarna walau nampak comot. Apa pun markpiet macam biasa la... yang sulong ketengahkan design. Otai2 lain sedang menunggu nak posting. Aku hanya beginer jer.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #9 on: November 24, 2013, 10:47:17 PM »
mark piet : Volta Marie du Ciel

Harap maaf, lakaran ku buruk entah apa-apa, tidak ikut seni manga moden. Ini bukan masterpiece. Ini kerja satu jam ku yang pemalas... Di harap tidak menyakiti hati sesiapa.

« Last Edit: November 24, 2013, 10:51:06 PM by markpiet »
there r kids in here... in d forum, in us.

haizact

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #10 on: November 25, 2013, 08:36:57 AM »
Markpiet pembakar semangat aaaaar..... Beri laluan he, he, he.....

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #11 on: November 25, 2013, 09:01:02 AM »
ada betul kata penber tu.. org seni ni... benda pelik2 la kreatif... seni tu luas mcam2 leh buat kalo kta kuat berimaginasi, serba sedikit dapat tingkat kan kemahiran kita... mybe subject tu telampau unik.. ada org beginner kat sini tp dh otai kat luar sana.. diorg leh trima konsep2 mcm ni... tp org yg true beginner yg asasnya masih tercari2 agak susah la nk terima task mcm ni kot... tp so far aku tgk yg beginner pn ada effort gak nk join even task dia susah... xpe2 next time kitaorg bg yg senang2 ok... papa pn 'think out of the box'

haizact

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #12 on: November 25, 2013, 12:56:20 PM »
Aku suka tengok kreativiti dalam olahan lukisan. Orang seni tahu menilai apa itu hakikat seni sebenarnya. Bab yang mencabar minda ni sebenarnya mengajar kita untuk berkarya dalam kreativiti masing2. Aku akan tetap sahut cabaran.

nuox71

  • Pro Membership
  • Junior Member
  • *
  • Posts: 477
  • bla bla bla bla
    • View Profile
    • etixkocan & etixcici
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #13 on: November 25, 2013, 04:47:00 PM »
aku LIKE kata-kata xinox.   :)

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #14 on: November 26, 2013, 05:37:12 AM »
Aku setuju dengan pandangan Haizact, Nuox, Xinoxs dan Penberbulusenyum.

Pada ku peserta boleh tangani CRB ini dari pelbagai sudut: lukisan komik biasa, lukisan seni halus, lukisan manga, lukisan tradisional, lukisan pencil, atau lukisan skematik seperti di bawah...


mark piet : MaryPopTron


there r kids in here... in d forum, in us.

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #15 on: November 26, 2013, 09:30:46 AM »
nampak cam susah..tp si markpiet dh submit 3..haa amek kau...aku tengah nak warna ni...kui kui kui

haizact

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #16 on: November 26, 2013, 11:24:36 AM »
HAIZACT: VOPINON

Mmm..... sekali tengok mcm ironwomen da....... Aku submit jer....

« Last Edit: November 26, 2013, 11:34:32 AM by haizact »

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #17 on: November 26, 2013, 04:21:10 PM »
aku tgh tggu somebody submit voltron versi kereta ni

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #18 on: November 26, 2013, 09:23:38 PM »
bz skit.. tkp.. tngh cari time nk submit seketul ni.. hehehe. syabas market! pembakar semangat

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #178 VOLTRON MIX MARY POPPIN
« Reply #19 on: November 27, 2013, 01:12:59 PM »
Soulzeshifter : Poppin the Voltron Rider



setelah ditokok tambah background pa bagai..
« Last Edit: December 03, 2013, 11:36:13 PM by soulzeshifter »