Author Topic: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON  (Read 5820 times)

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #20 on: November 02, 2013, 04:52:49 PM »
| Snake from Tron0H |


katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #21 on: November 02, 2013, 05:34:36 PM »
Aiiii pen...tak kan kepala aje...kasi badan sekali la...tak puas nak tatap woooo...3star je ni...bagi 5star le...hehehhee

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #22 on: November 02, 2013, 08:36:24 PM »
Hahak yala xkn kpala je ksi update je la bdan skali

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #23 on: November 02, 2013, 10:11:59 PM »
hahaha hanye kepale je yg terpikir......nnti kalau sempat aku cuba penuhkan..
« Last Edit: November 03, 2013, 12:07:01 AM by penberbulusenyum »

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #24 on: November 03, 2013, 02:55:09 PM »
Soulzeshifter punya Snyetron mengingatkan aku pada makhluk berasap dalam filem The Death of Ian Stone (film sci-fi horror). Nampak evil.

Adakah aku bakal dpt undian pertama aku?hahahahahaha

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #25 on: November 04, 2013, 03:41:16 PM »
Soulzeshifter, pada pendapat ku, peserta CRB yang mampu campurkan dua watak berbeza menjadi satu watak baru yang tidak pernah wujud barulah mendapat markah. Ia seperti kelahiran seorang anak dari perkahwinan campur (half-cast kata orang British)... Juga markah mungkin diberi berdasarkan rekabentuk costume dan accessory watak baru itu.

Jadi mungkin lukisan schematic (tanpa posing atau background, ie. character concept illustration sahaja) untuk watak baru itu sudah memadai... Posing, latarbelakang, dan mood hanyalah dekorasi untuk memeriahkan pertandingan ini.

itu hanya pandangan ku yang 2 sen, bukan ketetapan penganjur CRB... Ganbatte!
there r kids in here... in d forum, in us.

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #26 on: November 04, 2013, 07:35:32 PM »
icesoul punya nmpak best.. pen punya.. gila la. rasa berkilat dia tu. powe!

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #27 on: November 04, 2013, 07:53:19 PM »
Senang cita kalo ubah bju dia ka.. Fizikal dia ka.. Janji ciri2 karakter itu jgn dketepikan.. soul2 xpe xdpt undi, nanti aku undi ko.. Bg smgat sikit.. N dpt ko maju kan lg skill ko.. Ala undi diri sendiri pn xpe.. Smua rata2 warga crb ni. Smua vote diri sndiri gak xsalah vote diri sndiri kn.. Hehe

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #28 on: November 04, 2013, 08:30:05 PM »
tk dpt undi tkp.. yg penting ikhlas, enjoy buat artwork, ada semangat nak memajukan diri ke tahap yg lebih baik.. tu kemenangan yang terindah. :)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #29 on: November 04, 2013, 10:32:20 PM »
Hahaha kawe xsiyes pn pasal vote. Jmp forum ni n idup balik crb ni pn dh ckup best buat jadi rasa sronok nk melukis semula

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #30 on: November 04, 2013, 10:42:45 PM »
Amykamen555:NeonSnake v2.0


aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #31 on: November 04, 2013, 11:05:50 PM »
Macam cantik je.. macam comel je..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #32 on: November 04, 2013, 11:49:22 PM »
mcm pelik je aim layan vid mata syasya mcm chantek je.. mcm chomel je.. hahahahahhaha

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #33 on: November 05, 2013, 01:33:46 AM »
update balik atas permintaan abam katon nak  badan ..ngueh ngueh...

Penberbulusenyum: The Tron Snake

kepala asal



+ body


« Last Edit: November 05, 2013, 10:09:31 AM by penberbulusenyum »

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #34 on: November 05, 2013, 08:08:02 AM »
Wah penber tbaik.. Aku ska yg cover kt tgah2 tu mmg rare la hehe

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #35 on: November 05, 2013, 03:12:43 PM »
Penyertaan kali ini banyak yang kreatif.

Di tahun 90an hanya jurugambar berpengalaman yang ada kemera, namun sekarang semua orang boleh ambil gambar hanya dengan mobilephone. Begitu juga melukis. Ia jadi budaya biasa untuk generasi X dan Y - semua orang boleh ada hobi melukis sekarang. Melayan software lukisan adalah satu hobi zaman ini.

Mari berhibur dengan thread CRB ini sebagai tempat kita berlatih. Ganbatte!
there r kids in here... in d forum, in us.

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #36 on: November 05, 2013, 04:59:09 PM »
pergh..abang penber punye snakeTron...mmg tiada gay berani mengganggu...dia punya penutup bebird mmg class...

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #37 on: November 05, 2013, 09:19:34 PM »
aritu lighting tersembul.. yg ni aku tk brani komen.. tersembul yg tu plak. hahahha. power boh!

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #38 on: November 06, 2013, 02:17:31 PM »
xinoxs : snaik ron 95 (0.20)


haizact

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: NEW Character Redesign Battle #176 SNAKE EYES MIX TRON
« Reply #39 on: November 06, 2013, 06:29:47 PM »
Mmm..... masih sempatkah daku melontarkan stroke yang huduh tanpa berwarna di sini disaat kesibukan melanda aaaar....