Author Topic: FAQ : Perkara Lazim  (Read 5783 times)

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
FAQ : Perkara Lazim
« on: December 22, 2002, 08:28:52 PM »
Apakah Batlle Of The ..... B.O.T.D ( Battle Of The Dot dot dot )
Dot Dot Dot.. adalah bermakna. "Anda isikan dengan SUBJECT yang hendak di Battlekan itu".
Contohnya:
The battle of "BATMAN"
The battle of " Superman"
The battle of  "Flash animation : Episod Orang Lidi "
Atau sebarang perkara yang anda fikir bagus untuk diutarakan.

NOTE :
-Segala image yang dihantar hendaklah merujuk kepada topik dan hanya subject berkaitan diterima, jika tidak, kebarangkalian pos anda akan dipadam!
-Sebaiknya.. satu2 topik tuh dibuka..
adalah setelah pos yang sebelumnya dah cecah sekurang2-nya 3 page.. baru buka topik gaduh yang baru..

B.O.T.D :
1. Ia adalah tempat bergaduh!. Tapi bergaduh / berlawan lukis, bukan tumbuk muka, sepak perut semua tuh.. nak buat pun boleh juga!.. tapi hanya dalam lukisan.
2. Ia adalah tempat untuk menaikkan semangat kita melukis / berkarya.
3. Ia adalah untuk kita semua memajukan diri!
4. Bak kata alifstyle " Kembalikan tradisi pergh yang dulu dulu! "

Perkara yang perlu anda tahu.
1. Image yang tidak kelihatan :
- Salah URL / CODE.
- Webhosting anda ada HOTLINK PREVENTOR ( kawalan pencurian image/gambar :D )
- Webhosting anda Down.

Jika webhosting anda ada masalah seperti diatas/ anda boleh lah mencuba cari di  www.freewebspace.net lain2 hosting yang ada disana....
atau.. cuba mengunakan CHEAT CODE / TRICK seperti mengubah jenis file *jpg /*.gif kepada *.txt ( geocities ).. dan terpulang lah kepada kebijaksanaan anda...

Sayangilah / hargailah artworks anda
Kepada sesiapa yang ada akaun / Yahoo ID.
simpan semua segala artworks anda di http://photos.yahoo.com ! ( tapi sini pun image protect jugak.. cuma buat simpanan peribadi :D )
contoh: http://photos.yahoo.com/mysticdreamworks ( saya punya )

JUM FIGHT !.. lawa tak lawa.. huduh tak huduh.. itu adalah kita.. tak berusaha takkan maju sampai bebila.. selamat berjuang! Battle start.                    
Visit : + Blog + Twitter + FB

iori

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
FAQ : Perkara Lazim
« Reply #1 on: June 02, 2003, 03:18:06 PM »
aku tak reti nak antar artwork kat botd. beri tunjuk ajar. :h                    

vovin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 849
    • View Profile
FAQ : Perkara Lazim
« Reply #2 on: June 02, 2003, 03:24:44 PM »
Rujuk le kat sini  ;)  http://www.pergh.com/forum/viewtopic.php?t=1366                    
Who, What, When, Where, Why, How....

pagedown

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
FAQ : Perkara Lazim
« Reply #3 on: September 28, 2003, 04:16:48 PM »
Quote
Rujuk le kat sini  ;)  http://www.pergh.com/forum/viewtopic.php?t=1366
Sorry!, the page you looking for is not exist on this server.

 pesal ar..?? aku klik kuar benda alah niee..?

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
FAQ : Perkara Lazim
« Reply #4 on: September 28, 2003, 06:25:25 PM »

animaster

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 15
  • watashiwa eiru desu
    • View Profile
Re: FAQ : Perkara Lazim
« Reply #5 on: May 02, 2008, 02:58:54 PM »
camne nak hantar gambar nih...spesifik skit..
Ohaiyo gozaimass!!