Author Topic: Character Redesign Battle Weekly!!  (Read 72714 times)

ShAmdeSamm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1309
  • tengah dan masih berlari!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #260 on: June 12, 2011, 07:36:09 PM »
nak battle baru..:)?

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #261 on: June 12, 2011, 09:02:14 PM »
mak aihh....banyak plak yang main tuju tuju kat aku... dah macam pilih adun... sesungguhnya aku tak layaklah nak jadi mod ni...ramai yg lagi berkaliber....

Aku bersetuju cadangan Admin Mystic 100 pratus menubuhkan satu skuad baru...maybe boleh tambah skit polisi bahawa ahli-ahli skuad ni boleh berubah-rubah mengikut tempoh yang ditetapkan dlm 6 bulan atau stahun skali sebagai langkah pencegah untuk memudahkan penukaran orang. Macam pekerja kontrak...ada tempoh dan penjanjian mengikut sumbangan dalam pergh ini...kalau tak ok...Admin berhak menukar bila-bila masa...

by the way satu cadangan yang baik...harap cepat diselesaikan...

Nama aku cadang CRB Hidden Squad- rasa cool mcm assasin plak hahaha...idea lain?
« Last Edit: June 12, 2011, 09:05:30 PM by penberbulusenyum »

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #262 on: June 13, 2011, 12:17:06 AM »
susah gak ramai sangat moderator nih..
nak meletakkan senang, nak menurunkan susah...

aku rasa, untuk room battle, aku nak letak 1 level ada beberapa orang utk handle battle.
but they are not moderator.

ada apa2 cadangan nama untuk pasukan tuh? CRB  Assistant Squad?

setuju ngan pendapat mistik... ada team yg jaga room battle ni... 2-3 org ka bgus ni

zamzami

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #263 on: June 13, 2011, 12:02:52 PM »
aku masih boleh handle CRB kalau ade yg sudi berselang seli dgn aku untuk update...tau kan selang seli?ingatkan dgn pelantikan thirtynine boleh la main selang seli nih...rupanya beliau dah anti-sosial terus skrg ni...jgn kata kat forum, kat luar pon dah x nmpk dah...rasa brsalah plak dulu aku suggest dia...:p aku cuma perlukan sorang je utk handle CRB selain aku...tak kisah la sape..penberbulusmile agak berkredibiliti...;)

btw...nak gugurkan aku sebagai mod dan gantikan dgn penber pon aku tak kisah...serius ni mistik....xdenye nak heart feeling ni...u can do it mannn...ko bukan x kenal aku personally mcmane...aku juga syg CRB...aku bnyk belajar dari situ dan harap ia dapat diteruskan supaya org lain juga mendapat faedah yg sama sebagaimana yg aku dpt...:)
« Last Edit: June 13, 2011, 12:05:28 PM by zamzami »


penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #264 on: June 13, 2011, 07:27:07 PM »
Ehh Abg Zam...seganlah ckp cam tu...saya tak berkredibiliti mana...tak terniat nak jadi mod apatahlagi ganti Mod sediaada...Yang penting jangan digugurkan Mod Zamzami kerana dia mempunyai pengaruh dan penting untuk CRB..sama sama kita bantu beliau...

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #265 on: June 13, 2011, 11:35:09 PM »
susah gak ramai sangat moderator nih..
nak meletakkan senang, nak menurunkan susah...

aku rasa, untuk room battle, aku nak letak 1 level ada beberapa orang utk handle battle.
but they are not moderator.


aku masih boleh handle CRB kalau ade yg sudi berselang seli dgn aku untuk update...tau kan selang seli?ingatkan dgn pelantikan thirtynine boleh la main selang seli nih...rupanya beliau dah anti-sosial terus skrg ni...jgn kata kat forum, kat luar pon dah x nmpk dah...rasa brsalah plak dulu aku suggest dia...:p aku cuma perlukan sorang je utk handle CRB selain aku...tak kisah la sape..penberbulusmile agak berkredibiliti...;)


saya sebagai pengundi senyap setuju, Penber dilantik sebagai Assistant Mod CRB

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #266 on: June 14, 2011, 02:04:47 AM »
Haaa assistant itu sangat diperlukan... atau apa2lah

janji battle berjalan.. dan tak terbengkalai..

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #267 on: June 14, 2011, 03:03:10 AM »
nanti sehari dua lagi saya akan set bebende nih, kita bagi hidup balik CRB.
dan aku akan usahakan ia jadi lebih baik...
minggu nih aku tak sihat, banyak jadual lari gak. :)
Visit : + Blog + Twitter + FB

thirtynine

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4440
  • ...hidup jangan tersadung kaca-kaca manis...
    • View Profile
    • http://luzrafikr.deviantart.com/gallery/
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #268 on: June 14, 2011, 03:15:44 AM »
Abe zam tak salah dalam hal ni, sejak hari 'itu' aku susah nak online.

Mistik, aku rela digugurkan dari tak beri sumbangan apa2. :)

momokerz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • nothing interest
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #269 on: October 21, 2011, 04:19:29 AM »
Gua xda tools mcm adobe n dll , leh juin gak ka? Kamera pun hempon punye maha kuno punye megapixel

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #270 on: October 21, 2011, 06:07:18 AM »
boleh jer... janji nampak artwork anda itu...

amsjelapang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #271 on: November 23, 2011, 01:41:48 PM »
mcm mna sya nak tahu yang pertandingan tu bermula? sya kena tengok dan post karya sya tuh kt aner? :argh:

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #272 on: November 23, 2011, 04:15:05 PM »
battle bermula slalu hari sabtu.. akan tamat pada hari jumaat tgh malam nextweeknya... tu pn depand pada penyertaan bape banyak... kalo xcukup syarat penyertaan akn di lanjutkan battle itu...

kat mana nk post?... tgk thread battle kat bawah2 tu... kalo yg blum lock2 tu... kat situ la battle dia...skunk battle
Character Redesign Battle #154 : Dutch Lady kalo nk join boleh jer... post jer artwork kat situ

limpbizkutz1984

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 432
    • View Profile
    • muko bok!
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #273 on: January 21, 2012, 12:25:56 AM »
Assalamualaikum wbt geng,

ada satu cadangan

pekata kalo adakan satu battle lukis page comic berdasarkan skrip..setiap minggu atau sebulan sekali, post satu skrip utk one page, pastu wat battle sapa yg boleh tafsir skrip jadi page comic  yang paling best...pendapat aku, kalo dapat wat battle gitu, kita semua boleh berlatih ke arah pelukis komik secara keseluruhan , bukan shj karektor nya..
skrip nya rasa leh dapat kan online...atau kalau ada sapa2 yang mahir tulis skrip komik, boleh jugak bagi...

cadangan 2

buat battle yang perlu menafsirkan description sesuatu situasi..cth, "lelaki kulit hitam sedang sedang mengintai dari bawah meja sambil diperhati kawannya"...setiap orang mungkin ada tafsiran masing2 dengan description tu dan boleh jadi kreatif utk mempelbagaikan hasil lukisan...


sekadar cadangan sahaja....harap tidak mengganggu ketenteraman ahli pergh sekalian...peace!

P/S: kalo aku tersalah post kat thread ni, atau dah ada org bagi cadangan ni, maaf banyak2!
WAH WAH ATAH BUKEK, BUDOK BUAH BULEH NYAKEK!!!


Xilence Swordswind

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1247
  • Adjutant 303 learning protocol is now online!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #274 on: February 21, 2012, 09:17:45 AM »
Cadangan Sahaja

Dicadangkan CRB Squad ada jadual yang dinamik dan mudah diuruskan. Sebab squad ada beberapa orang yang terlibat maka jika ada yang ter"sibuk" maka secara automatiknya ada penggantinya.

Cadangan kedua pelan contigency(macam bukak kompeni/tadbir negara plak) just incase kalau semua squad MIA maka ada la backup plan.

Cadangan ketiga adalah mempunyai saluran/channel bagi Pergh members untuk maklumkan status CRB yang dah mula berdebu so takde la CRB squad kene fire berdas-das kat pm box(termasuklah mistik)

kesemua cadangan boleh dielaboratekan lagi dengan penambahan idea-idea yang lain. dan cadangan tak selalunya semua betul maka dipersilakan yang lain untuk top up.

BTW Xilence banyak terlibat dengan audit kek pejabat akhir taun dan awal taun nih so im sorry la ye kalau jarang nampak.
Child of Wind- unperdictable, unseen, calm and quiet yet sometimes very destructive

Anyone who can write their own name should also be able to draw

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #275 on: February 21, 2012, 10:47:11 AM »
untuk makluman CRB lepas ni  di ambil alih oleh en.zamzami untuk  satu CRB spesel selepas habisnya CRB yugioh...harap maklum  :) ....
« Last Edit: February 21, 2012, 06:23:52 PM by penberbulusenyum »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #276 on: September 16, 2012, 02:37:46 AM »
maaflah sedikit mencelah...crb makin x dpt smbutan...ramai dah x berminat nk lukih...sadlylahhh....walaupun xleh nak paksa hahaha ...harap dapatla  bagi sokongan.......maafla kalau x layak nak beri komen nih walaupun aku bukan moderator dan hanya membantu mengurus crb shja .....sayang beb web komuniti artis ni.... :( ...dlm sehari pernah juga xde reply langsung dlm pergh...harap crb dan pergh masih relevan...
« Last Edit: September 16, 2012, 12:01:38 PM by penberbulusenyum »

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #277 on: September 16, 2012, 12:36:13 PM »
ramai berbattle kt fesbuk skang..keh3.


penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #278 on: September 16, 2012, 03:36:43 PM »
ramai berbattle kt fesbuk skang..keh3.

mungkin sebab aku takde fesbuk kot duk sorang sorang kat sini kekekeke

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: Character Redesign Battle Weekly!!
« Reply #279 on: September 17, 2012, 06:21:39 PM »
kawe loni pun mood nak melukih tu banyok takdop dari ado....haizzz