Author Topic: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom  (Read 7455 times)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #40 on: December 30, 2013, 06:37:18 PM »
pergh noone..satu vote dari kawe..tbaekk

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #41 on: December 30, 2013, 06:49:48 PM »
Haaa noone tbaik la.. Creatif2 btul

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #42 on: December 31, 2013, 10:23:12 AM »

Aku tengah draf satu memorandum bantahan yang ditujukan kepada Encik Noone, meminta agar dia simpan2 skit skill tu.. jgn tunjuk habis. Ini kerana artwork yg disubmitnya itu telah menyebabkan ramai peserta & bakal peserta lain putus harapan.

Bwarghahah! Two thumbs up, Noone!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #43 on: December 31, 2013, 10:51:48 AM »
gila..aku baru nk try submit Guile + Colossus...mmg ranap moral bagai dilanda tsunami..hahaha

chayrot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1626
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #44 on: December 31, 2013, 11:56:06 AM »
noone bukan manusia...kakakakaa.... :argh:

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #45 on: December 31, 2013, 01:11:09 PM »
Aku tengah draf satu memorandum bantahan yang ditujukan kepada Encik Noone, meminta agar dia simpan2 skit skill tu.. jgn tunjuk habis. Ini kerana artwork yg disubmitnya itu telah menyebabkan ramai peserta & bakal peserta lain putus harapan.

Bwarghahah! Two thumbs up, Noone!

aku dah hantar cpu aku format...dan aku baru apply keje kerajaan...tak sanggup aku teruskan kalau mcm ni gaya nye...hahahahaha

thirtynine

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4440
  • ...hidup jangan tersadung kaca-kaca manis...
    • View Profile
    • http://luzrafikr.deviantart.com/gallery/
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #46 on: December 31, 2013, 01:38:46 PM »
Aku nak buang terus kerakyatan pergh.com walaupun jarang masuk, aku tertekan dengan karya Noone. Bye

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #47 on: December 31, 2013, 01:46:33 PM »
Aku sanggup sunat lagi skali...aku nak mula balik dari darjah satu..aku nak blaja melukis betul2 kali ni...

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #48 on: December 31, 2013, 01:58:12 PM »
aku kini mengalami kemurungan berganda.. 1st lepas tertengok tvc syasya-kakton-bobo bongok tu.. pastu ditimpa dgn kedahsyatan artwork ni.. what sorcery is this? mmg ada hikmah aku bz tk dan nk join. hahahahaha

dandewa

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 140
  • sekDa keJA laiN...ngoreNg Jak
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #49 on: December 31, 2013, 02:48:00 PM »
lama x join..sekadar memeriahkan majlis wpon tgugat ngan post encik noone..

dandewa : I-Ryu (iron man + ryu)


HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #50 on: December 31, 2013, 03:51:57 PM »
brader Aim...ape barang buat memorandum bantahan...zaman skang ni, tak puas hati ke haper..kita pakat dua tiga empat orang...cari manila kad...buat sepanduk...pastu bergambar dengan report polis depan balai...untung2 masuk sinar hairan..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #51 on: January 01, 2014, 09:03:16 AM »
hahaha.........terbaik sekali en.hellorange, dah boleh masuk maharaja lawak. nanti ajak aku sekali, nak jugak aku merasa betapa hebat nikmatnya memegang manila kad depan balai.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #52 on: January 01, 2014, 11:36:21 AM »
Wah hebatnya Noone!.. Sama taraf dengan artis Marvel atau DC Comics!
Kalau Noone buat komik pasti ramai yang akan beli.
there r kids in here... in d forum, in us.

ShAmdeSamm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1309
  • tengah dan masih berlari!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #53 on: January 02, 2014, 07:56:04 PM »
cis.. jeles.

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #54 on: January 03, 2014, 07:48:46 AM »
tutup aje la battle ni...kita buat battle lain...lepas noone join rasanya takde orang lain nak join lagi dah..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #55 on: January 03, 2014, 08:27:39 AM »
Cam marah je Hell.. Hahahah!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #56 on: January 03, 2014, 08:30:02 AM »
bwahahaha...lukis2...pastu render2 try nk capai sekelumit ke arah noone nye standed tak dapek gak..tu yg tak post tu..hahahaha

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #57 on: January 03, 2014, 11:00:14 AM »
ko cuba pujuk noone join kelab Atmospheric la Aim...dapat menumpang populariti dia sedikit sebanyak pun jadi la...hihihi
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #58 on: January 03, 2014, 01:30:41 PM »
markpiet : x hebat mana pun lagi, banyak lagi kena belajar. jauh lagi nak sampai taraf artis pro. huhu........niat 2 memang ada tapi x kesampaian lagi. tapi kalau buat comic sekarang pun mungkin black and white je, stail ala2 manga. hihi......

ShAmdeSamm
: jeles ke arah kebaikan x pe. hihi......

soulzeshifter : xpe kita suka2 je. teruskan paktis. praktis make batter......

 HELLORANGE
: haha......jangan marah2...kita bincang. haha....kelab Atmospheric, rasa2 nya  ada gak artwork aku yang atmospheric tapi x ketara sangat la.

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Character Redesign Battle #180 marvel vs capcom
« Reply #59 on: January 03, 2014, 01:37:50 PM »
harap abam noone tak berenti join utk next one...abam noone ibarat pedoman idup...baru rasa "eh cm ada kemajuan la aku ni"...BUUUMMMMM!!!! terpana artwork abam bikin kecik balik diri seraya terus berusaha...gitu drama dia..hahahaha