Author Topic: Character Redesign 002: GREEN LANTERN  (Read 8556 times)

bohrtaag

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« on: August 03, 2007, 12:02:43 AM »
Character Redesign 002:
GREEN LANTERN
*

Selamat datang ke satu lagi edisi Character Redesign Weekly:hoye:
*Cadangan hiasan. Bukan la nk kene lukis seluruh Green Lantern Corps, saje nk tunjuk Green Lantern bleh macam-macam rupa.
Caranya mudah, reka-semula watak pilihan minggu ini dalam versi anda dan post di sini.
Keterangan lanjut di sini.
Selamat mencuba!  :pompom:

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #1 on: August 03, 2007, 08:42:29 AM »
kewkewkew...greenlanternlahpulaok


[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]
« Last Edit: August 03, 2007, 08:44:37 AM by kromosom »

Xilence Swordswind

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1247
  • Adjutant 303 learning protocol is now online!
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #2 on: August 03, 2007, 04:19:05 PM »
Hoh aku ingat green lantern nih sorang niger tu aje. rupernya ada corp. iye la mana la ku tau. Bukannya follow sangat dc comic nih. abih tu nak lukih mana satu nih tag? kasi la satu sample pelita yang paling kerap kuar dalam siri.
Child of Wind- unperdictable, unseen, calm and quiet yet sometimes very destructive

Anyone who can write their own name should also be able to draw

bohrtaag

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #3 on: August 03, 2007, 04:57:05 PM »
+ xilence: lers, x kesah la..it's ur design, ur call. aku pun bukan baca sgt green lantern, tp nmpk possibilities dia byk. tu yg rasa cam menarik...

..cam krom punya tu: gila aku x terpikir nk wat camtu. tp best gak! cuma ko tertinggal bola api kaler ijau je, krom. kalo ada trus jd antu jepun ko!

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #4 on: August 03, 2007, 04:59:05 PM »


seblom tangh post dia punya, baik aku post aku punya..  :)):

t a n g h

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 984
  • : : berkehendakkan : :
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #5 on: August 03, 2007, 05:36:40 PM »


aku lokis, zool kaler

TANGH! ARTBOOK VOL.1 | CLICK for more info, pm to make an order

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #6 on: August 03, 2007, 05:45:01 PM »
itu la tangh, collab lagi..langsung tak kuar...huhu

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #7 on: August 03, 2007, 05:49:27 PM »
aik..tadi aku nampak gl tang, skang dah takde..hurm..

t a n g h

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 984
  • : : berkehendakkan : :
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #8 on: August 03, 2007, 05:53:22 PM »


aku lokis, zool kaler

TANGH! ARTBOOK VOL.1 | CLICK for more info, pm to make an order

t a n g h

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 984
  • : : berkehendakkan : :
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #9 on: August 03, 2007, 05:57:56 PM »
wonder why...incase tak kuar...geocities aku bodo....sori boorh...aku teantar 2....:(

TANGH! ARTBOOK VOL.1 | CLICK for more info, pm to make an order

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #10 on: August 03, 2007, 06:08:01 PM »
geocities mana bleh bang...

ko kena tukar format tu dari *.jpg ke *.txt. pastu baru bawak ke sini.

kalau susah sangat, apsal tak upload je ke pergh punya server?

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #11 on: August 04, 2007, 06:25:05 AM »
aku dpt tengok.. waaa besh..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

adijin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 746
  • Berusahalah!
    • View Profile
    • http://www.aadisalman.com/
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #12 on: August 04, 2007, 05:07:02 PM »


GUY GARDNER!



EDIT:

Ni yg original:-


« Last Edit: August 04, 2007, 05:09:46 PM by adijin »

bohrtaag

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #13 on: August 04, 2007, 08:13:07 PM »
:hoye: chayalah adijin! siap logo ori DC tuh!



the idea for this one is what if the ring (or rather the lantern) gain setience dan manifest dlm bentuk humanoid. so dia cam a being of pure energy dan plate2 hitam pd badan dia tu cam residue2 kerak jisim or something. walopun dia entity of pure power, tp dia baru nk blajar utk ada willpower - something yg agak essential dlm menggunakan kuasa lantern tu (betul kan?)

ejaisky

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
    • My Devianart
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #14 on: August 04, 2007, 08:50:08 PM »
cayalah bohrtaag.. i like the concept!! blow my mind!

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #15 on: August 04, 2007, 09:49:36 PM »
tambah tajam kat kepala ngan tangan dia jadik la diamondhead, Ben-10

ape pun botak mmg bold

adijin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 746
  • Berusahalah!
    • View Profile
    • http://www.aadisalman.com/
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #16 on: August 05, 2007, 02:39:36 AM »
Tapi Bohrtaag, t-tapi tapi green lantern tu takleh ada willpower sendiri!  :p (tak puas hati sebab kau punya lawa)

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #17 on: August 05, 2007, 03:13:47 AM »
nenek tanglung hijau...

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #18 on: August 05, 2007, 08:43:28 AM »
ohohoho..semua kellaskellas belaka....

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Re: Character Redesign 002: GREEN LANTERN
« Reply #19 on: August 06, 2007, 10:02:03 AM »
huh.. terasa tertekan sekarng.. hehe tapi ni je la yg mampu aku perah untuk pagi ni..