Author Topic: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie  (Read 1118 times)

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« on: January 13, 2011, 01:06:01 PM »
 :love: marah aa nie tgk Aim banyak na update post.. ahahah
Yang nie da ada 2 trailer berlegar..siapa2 naik turun bus RapidkL macam aku tentu tau aa muvi nie.. nie dikatakan update version untuk Siu Lam Temple yang jet Li lakon muda2 dulu ..

nama besar seperti Andy Lau.. jackie Chan dan Tzse adalah sebab kenapa mesti nonton.. padahal aku lebih teruja tengok mamat muda underrated siapa lagi kalau bukan Wu Jing.. budak main pisau dr SHA PO LANG dlu   .. LEGEND OF ZU pun dio ado..

Arahan Benny Chan.. slated tayangan malaysia bulan 2 ke? Ke Ujung bulan nie.. poster ada dah nampak..



 
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

bickbong

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 839
    • View Profile
    • http://
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #1 on: January 14, 2011, 06:03:39 PM »
Incredible cast.... but with somewhat a typical storyline (like The Last Samurai).
An army got enlightenment and defense Shaolin against his own army himself.

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #2 on: January 14, 2011, 06:09:34 PM »
cerita lama buat balik.. tacap kat mana tatau aa kan eheheh...
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1719
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #3 on: January 14, 2011, 06:27:46 PM »
Ni apsal Andy Lau muka tak tua2 nih? Hahah! Jackie Chan dah tua, dah takde la stunt brani mati dia.. dulu2 tengok movie dia mesti tunggu bloopers masa end title kluar.
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #4 on: January 14, 2011, 06:42:05 PM »
Perhatikan jugak mamat di bawah Nich Tsze.. coolie dr KUNG FU HUSTLE..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4595
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #5 on: January 14, 2011, 06:44:39 PM »
coolie yg cool..stunt gak tu..badan keras. hati taktau la keras ke itam.. :D


WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #6 on: January 14, 2011, 06:50:38 PM »
tapi Andy Lau nyer filim banyak epic yang masyuk dan stylo.. aku ada review DETECTIVE DEE and The Phantom Flame tahun lps di Home Videos sana... besh sioolll...
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #7 on: January 17, 2011, 10:04:53 AM »
yg pasti cita ni xda kungfu guna tali,..hahahahahah cita pasti tonton

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #8 on: January 17, 2011, 06:52:30 PM »
Tali tue mesti ado punya..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

bipeds

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2055
  • jangan taip :jayman:, jangan
    • View Profile
    • le fesbuk
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #9 on: January 21, 2011, 08:23:31 PM »
mamat kungfu hustle tu selalu dapat watak jahat,
tapi banyak2 watak die yang saye suke, watak dalam kungfu hustle jugak.
sebab tenang je. takde dialog langsung.

antare wayang musti tingok.

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #10 on: January 27, 2011, 11:57:31 AM »
dah tengok semlm...best gak ler citanya.... cuma bila dah nak last tu...aku x berapa minat aksi gadohnya, berbanding ngan mula2...

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #11 on: January 27, 2011, 12:50:12 PM »
perbandingan dengan movie asal yg ada Jet Li? aku pun da ingat2 lupa dah yg jet Li poonya..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4595
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #12 on: January 27, 2011, 02:29:42 PM »
aku pun da ingat2 lupa dah yg jet Li poonya..

auuw..abg wave ni nakal la..tersipu2 i baca statement u ni..


WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #13 on: February 14, 2011, 01:58:45 PM »
sungguh BUKIT KEPONG... sama mcm BODYGUARD AND ASSASSINS offering tahun lalu... sodehhhh..   
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

HangPC2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1325
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #14 on: February 23, 2011, 10:26:36 AM »
tak ader idea sikit2 buat citer zaman Dinasti Qing + Zaman republik china....

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #15 on: February 23, 2011, 10:51:00 AM »
mungkin citer mcm tu laku kot kat sana..mcm jugak citer komedi seram laku kat sini :P

HangPC2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1325
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #16 on: February 25, 2011, 12:24:43 AM »
harap diorang buat lah movie zaman dinasti lain lak... macam Zaman Dinasti Ming.... Laksamana Cheng Ho pergi ke Melaka ker ....

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #17 on: February 25, 2011, 02:14:29 PM »
cerita baru nanti zaman denasti apa aku tak tahu lah, donny yen belakon, cam best gak

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1719
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #18 on: February 25, 2011, 04:04:52 PM »
Alaa.. tengok la cite Dynasty, siri tv dulu2 yg ade John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins tu..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6326
    • View Profile
Re: SIU LAM TEMPLE.. Shaolin movie
« Reply #19 on: February 25, 2011, 04:07:06 PM »
ada satu rilisan jugak bulan mac nie ke..?? tah..

dan Dewa Munyit... di mana Aaron kwok jadi crook dia yg siluman lembu ada lembing tue... CGi imported mana tah... 
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."