Author Topic: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)  (Read 642 times)

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« on: September 19, 2011, 10:11:48 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=jmsT63BgFPw

ok..ni bukan sekuel kepada movie Shyamalan yang mcm apa2 ntah tu..tapi siri sekuel kepada siri animasi asal Avatar: The Legend of Aang yang ditayang di nickelodeon tu. Siri kali ni akan berada di timeline 70 tahun selepas timeline Aang so pretty much zaman ni lebih moden sikit dari siri sebelumnya.

Oh ye..nama siri ni bukan lagi Avatar sebab James Cameron sudah cilok itu nama jadi hakcipta dia so ditukar kepada The Last Airbender: The Legend of Korra. Aku saje je letak nama Avatar tu sbb aku rasa lagi best :P

Quote
"Set 70 years after the events of its predecessor, the series follows the adventures of a rebellious teenage girl named Korra from the Southern Water Tribe, next after Aang in the Avatar Cycle. Her quest will lead her to United Republic, the urban hub of her world, a metropolis powered by steampunk technology where crime is rampant and an anti-bender revolt headed by a faction called the Equalists is taking place. Under the guidance of Tenzin, the son of Aang and Katara, Korra struggles to master Airbending and bring harmony to United Republic."

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« Reply #1 on: September 20, 2011, 07:17:34 PM »
1000000 thumb up

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6523
    • View Profile
Re: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« Reply #2 on: September 21, 2011, 01:00:37 AM »
Thundercats pun belum pulun.. nie plak keluar..

steampunk genre aaa nie... udah bandar dia steampunk gitu..

character design dia nampak lagi pulun...

"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Re: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« Reply #3 on: September 21, 2011, 01:45:23 AM »
thundercats pulun aa dulu..ni lambat lagi...:)

Mei

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1348
  • I Love Green
    • View Profile
Re: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« Reply #4 on: September 26, 2011, 07:22:35 AM »
Uwoww...lighting cantik!!

peAce!
Life Is Hard Because Heaven Is Sweet.....

WAVE RIDER

  • Mods
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6523
    • View Profile
Re: Avatar: The Legend of Korra (nicktoons)
« Reply #5 on: April 19, 2012, 06:29:00 PM »
Suda release.. ada siapa2 da dolod boleh reviewkan?
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."