Author Topic: Tutorial Silverbomb: Membuat Tangan Cyborg (Freehand)  (Read 1987 times)

silverbomb

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
    • http://geocities.com/darmawisata/
Tutorial Silverbomb: Membuat Tangan Cyborg (Freehand)
« on: December 27, 2004, 11:41:46 AM »


closeup


ok... rahsianya



buat line freehand pakai path tool ataupon pencil tool...



buat pattern apa saja yg korang nak.. mcm akonyer ni ako buat line2 lepas tu belakang dia korang buat satu kotak transparent yg menyamai size sepenuh design line2 tu...




pergi tarik design line tadi ke palette brush, select artbrush...

lepastu korang select line2 yg korang wat tadi. pegi palette brush, select new artbrush yg korang buat tadi...
amacamm.. paham tak.. tak paham tanya... malu bertanya, ajaran sesat...
« Last Edit: December 27, 2004, 11:44:48 AM by silverbomb »

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Tangan Cyborg Da Makin'
« Reply #1 on: December 27, 2004, 12:25:40 PM »
ooo... itu macam ka? isk..isk isk.. dasat idea ko eh..

ade artwork lain selain ni..?
« Last Edit: December 27, 2004, 12:25:54 PM by ALYRIDURA »

paYoL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 288
    • View Profile
Tangan Cyborg Da Makin'
« Reply #2 on: December 27, 2004, 12:33:45 PM »
mak aiii!!! camni ke kau buat? nampak cam senang, tapi sendiri pun tak try lagik, huhu.. pc takde ai laa, hadoi laa...  :P tengkiu veri mac for the turorial!!

silverbomb

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 79
    • View Profile
    • http://geocities.com/darmawisata/
Tangan Cyborg Da Makin'
« Reply #3 on: December 27, 2004, 12:54:42 PM »
ALYRIDURA>ehehe.. benda buat menyenangkan kita, kita pakailah.. artwoq yang style camgini ker?.. ini 1 shj.. kalau artwoq lain, aderler..
paYoL> ehehe.. apa plak pc takder illustrator?.. ada.. kalau maksud ko pc ko takder, beli jer.. kalau setakat utk belajar, illustrator imbi/lowyatt kita pakai tak salah...

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Tangan Cyborg Da Makin'
« Reply #4 on: December 27, 2004, 03:29:34 PM »
Pergh gile sial :o







Adobe ilustrator yeh :o
wow :pergh: