Author Topic: Tutorial Madstone: Cara-cara Membuat Komik  (Read 47334 times)

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #220 on: October 16, 2005, 05:49:01 PM »
eh mintak tolon kawan2 tips motivasi nak melukih komik nih
beza dgn illustrasi, komik ni byk nak kena jaga
continuity, balance, dialog, anatomi, story, aaah byknye nak kena jaga...
sampai ngadap depan kertas, semua jadi blur, padahal dah siap thumbnail, isk ni sah salah motivasi nih.. kui kui kui..

bg skit tips wahai otai2.... link inspirasi dah ada kat bank link peh dah kan?

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #221 on: October 17, 2005, 05:56:38 AM »
dah bagi da..berlambak link dah kasik, tips pon dah jenuh,
tapi selagi takleh nak ubah persepsi dan masih lagi dengan
mentaliti lama, bagilah tips banyak mana pon, takkan
berganjak jugak.....

kalau nak mintak tunjuk ajar ...tanya....takkan perigi mencari timba.

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #222 on: November 25, 2005, 04:20:47 PM »
lama tak letak kat sini...


ok... komen sepuas hati la na...

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #223 on: December 18, 2005, 08:02:58 PM »
page 4
 

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

riznam

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • aura ku keluar dari tangan...
    • View Profile
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #224 on: December 22, 2005, 04:32:04 PM »
aku suka lukisan ko kemas.
bila nak buat komik full :)  

kulatt

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
    • http://
Cara-cara Membuat Komik
« Reply #225 on: February 18, 2006, 02:04:06 AM »
bagi aku lak...nak wat menda ni kena ada team work..kena professional..
sorang -pikir story...sorang fikir illustration...dan sorang fikir effect dan finishing dlm photoshope ke apa2 software yang berkaitan...cukup!!
kerja akan lebih mudah dan berkualiti..!