Author Topic: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House  (Read 12228 times)

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #40 on: January 05, 2009, 12:28:32 AM »
yey... aku dpek keta BMW...
rasenye kilang irku kne besa kan lagi la...
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

bohrtaag

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #41 on: January 05, 2009, 12:39:53 AM »
+ orangdiam2: ada jalan belakang la tu.. :D
emel bleh je. aku ngan chaku buat thru YM je.
+ skykids: ni saje2 test je. kalo betul2 mmg kene wat scale betul2 aa..

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #42 on: January 05, 2009, 02:38:04 AM »
chun nih...korang boleh layan mende ni buat ref

http://www.electrocity.co.nz/

sori a. kacau topik

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #43 on: January 05, 2009, 06:13:27 AM »
wowh....insya allah nnt bila berkesempatan akan ku usaha kan jugak umah sebijik....ehehhe....

bohrtaag

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #44 on: January 05, 2009, 06:34:16 AM »
+ krom: x de kaco nye..in fact lagi membantu ada ah. complex sbenarnye kalo nk buat betul2 pembentukan urban nih..

+ katon: haa..sila, sila. sesape nk join dialu2kan! :pompom:

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #45 on: January 05, 2009, 10:21:49 AM »
aisehmen..korg ni betul laju..malu aku sbb aku yg mintak dgn manja supaya abg bobo bg tuto..last2 aku yg x siap2..huhu.. :wink

p/s-kesibukan kota melanda diriku..dateline freelance dah makin dekat..

orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #46 on: January 05, 2009, 10:23:54 AM »
musykil betulla.. banyak betul masa dr chaku ni nak buat macam-macam. so maknanya lepas ni busy tu tak boleh la dijadikan alasan. alangkan doktor pun boleh melukis dgn baik, ni kan pula orang yang kerja dok mengadap komputer.

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #47 on: January 05, 2009, 10:28:14 AM »
musykil betulla.. banyak betul masa dr chaku ni nak buat macam-macam. so maknanya lepas ni busy tu tak boleh la dijadikan alasan. alangkan doktor pun boleh melukis dgn baik, ni kan pula orang yang kerja dok mengadap komputer.

cis,perli aku nih!
dr chaku lain..dia bkn org,dia Action Kamen!

orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #48 on: January 05, 2009, 10:34:23 AM »
tak.. ni bukan nak niat sindir sesape. ni sindir diri sendiri. sebab selalu alasan tak melukis adalah kerana busy.

Ya, saya pun bersetuju. Sebenarnya dr chaku bukan orang. Dia adalah makhluk asing daripada luar galaksi bimasakti di mana kiraan 1 hari dia bersamaan 72 jam, bukan 24 jam macam kita. :D

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #49 on: January 05, 2009, 01:05:48 PM »
menjadi betul kereta2 chaku tuh.. :D

buat la proton MPV dan grand Livina (ramli love ina) sebijik gak. :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

irkuysdamha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 360
  • aaaa
    • View Profile
    • kosong...
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #50 on: January 05, 2009, 05:45:03 PM »
abe froggypapa blum post rumah lagi? huhu... lambat pulok?
bantaian kedua.. rumah banglow.. :D




ni file rumah banglow.psd + extra - gambar froggypapa.. hehehe... :p


froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #51 on: January 05, 2009, 05:53:51 PM »
cantek siyut..
sorry la,aku ada dateline keje lain la..x dapek nk layan dulu.mggu ni aku siapkan keje luar aku tu dulu.peh tu baru kita enjoYYY!!!  :hoye:

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #52 on: January 05, 2009, 05:59:31 PM »
kita wat besar2... nanti aku set 1 page besar untuk nih.. contohnya.. pergh.com/pixeljaya  :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

buckethead

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1737
  • go tick alarm air done
    • View Profile
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #53 on: January 05, 2009, 06:48:57 PM »
dicadangkan juga, pastu buat la game. atau facebook game ke :D

chaku

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #54 on: January 05, 2009, 07:45:36 PM »
kita wat besar2... nanti aku set 1 page besar untuk nih.. contohnya.. pergh.com/pixeljaya  :D

bro mystic...cadangan yg power..
btw, bohr dh buat pelan bandar tu...siap faux history dan sbg.dia tgh usahakan infrastructure untuk bandar tu...

cuma tunggu design2 rumah dr ahli2 pergh..so bole masukkn dlm kawasan perumahan.

hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1014
    • View Profile
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #55 on: January 05, 2009, 09:08:53 PM »
nak buat arca..

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #56 on: January 05, 2009, 09:21:38 PM »
rumah sendiri ada nama masing2 aa.. :)):

aku pun nak wat gak la rumah sendiri nanti.. :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

bohrtaag

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #57 on: January 05, 2009, 10:00:04 PM »
+ irkuys: woohoo!! gila omputih umah banglo ko! siap ada bar kat luar/backyard :D

+ froggy: lek2 dlu, dahulukan apa yg patut..

kita wat besar2... nanti aku set 1 page besar untuk nih.. contohnya.. pergh.com/pixeljaya  :D
+ mistik: itu adalah sempoi! :hoye:

Ya, saya pun bersetuju. Sebenarnya dr chaku bukan orang. Dia adalah makhluk asing daripada luar galaksi bimasakti di mana kiraan 1 hari dia bersamaan 72 jam, bukan 24 jam macam kita. :D
+ orangdiam: bukan aa..aku rasa dia sebab faktor cuaca. bila keadaan outdoor mencecah bawah paras beku, secara otomatiknye ko akan malas keluar. bila dh x kuar, mmg ngadap PC/internet je ah. so tu yg nmpk cam sgt2 produktif.
Tu pasal org negara Barat maju + cultured (byk baca/tulis buku, ada idea nk buat Revolusi Industri etc..), psl diorg ada waktu winter utk lepak dalam rumah dan buat bende2 camni. Obviously, ni assumption aku je la, bukan theory yg konkrit! :D

chaku

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #58 on: January 05, 2009, 10:15:49 PM »
aku sokong bohrtaag. tambah2 pulak cuti new year aku aritu 4 hari..tuh la ade byk masa..kalau tidak, jgn harap la nk duduk dpn pc...huhu...

irkuysdamha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 360
  • aaaa
    • View Profile
    • kosong...
Re: Tutorial Bohrtaag: Isometric Pixel House
« Reply #59 on: January 05, 2009, 10:46:19 PM »
dicadangkan juga, pastu buat la game. atau facebook game ke :D
macam the sims ke? :p

maceh froggy + bohr.. :)
ehh.. entry rumah ni ada limit ker? one person per house?