Author Topic: Tutorial Azarimy 06: Digital Painting  (Read 8129 times)

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #20 on: July 09, 2004, 02:37:20 PM »
kiyaa....
cuba great eastern mall
mac asia punya kedai
diorg ada byk jual wacom tablet dan aksesori2 nya

kat one utama pun ada satu lagi kedai dorang
mac asia gak

kalau nak surf, boley tgk sini Mac Asia

saripol

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 669
    • View Profile
    • http://www.akarumbi.com
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #21 on: July 11, 2004, 11:39:24 PM »
aku tak pernah jumpa lagi nib tu kat retail outlet m'sia ni.. tapi benda tu mmg ade jual.. USD4.95 jer ~ RM20 utk pack of 5
http://wacomdirect.wacom.com/wacomdirect/p...231&sku=PSIA007

order online bleh la kot..

aku punya graphire pen nib dah kontot tapi nasib baik aku dapat artZ II diaorang bagi nib free  :lol:



yng besi tu dia punya clip buat cabut yng lama

saripol

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 669
    • View Profile
    • http://www.akarumbi.com
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #22 on: July 11, 2004, 11:41:48 PM »
oh ye.. aku punya graphire tu cdpat kontot sebab aku taruk kertas kat atas tablet dulu masa strating out.. tapi skang dah tak pakai kertas dah.. cepat sangat kontotnya.. lagipon ok jer tak taruk kertas

zerobyte

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • http://zerobyte.3dcaffeine.com
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #23 on: November 08, 2004, 09:22:22 PM »

:: oji | zerobyte ::
> 3ds max | combustion
> zerobyte | visual.stimulant
> 3DCaffeine.com | 3D Community


paYoL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 288
    • View Profile
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #24 on: November 09, 2004, 03:08:57 PM »
huwaarghhh... bes bes.. tenkiu tenkiu azarimy and zerobyte for the tutorials and the links. tenkiu gak kat yang lain sebab share info sume.. sebab sekarang ni pun macam tengah menggatal nak blaja digital painting lak :P so memang kena laa time dia niii, uahahhahaa  :lol:  

Leydi (R)

  • Mods
  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2100
    • View Profile
    • http://
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #25 on: November 09, 2004, 05:26:56 PM »
hai....Bila la aku nak sampai seru guna wacom nih?.. :(
Sampai skang tak dapat hidayat lagi....Org lain suma dah tererrr..Hu huuuu

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #26 on: November 10, 2004, 08:46:51 AM »
oites?! sarips! aku nak beli satu ble?
aku punya da tinggal 2mm je lagi.

paYoL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 288
    • View Profile
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #27 on: November 11, 2004, 11:00:26 AM »
wuuu... aku pun teringin gak nak ade wacom sendiri nii.. huhuh. skang asyik pakai hausmet aku punye je, bile la boleh pakai sendiri2 punye ni, hmmm :P

Nusantarian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • nusancapture
    • View Profile
    • Nusancapture
Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #28 on: March 20, 2006, 02:55:46 AM »
Larr.. camtu rupernya buat texture.. benda dpn mata tp tak pernah try.. Thanks Aza.. walopun dah berhabuk thread ni.. mboih buang habok sket..  :love:  
♥ ♣ ♦My Photography♦ ♣ ♥
♥ ♣ ♦My Arts♦ ♣ ♥

deGenG

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 339
    • View Profile
    • http://degeng.deviantart.com
Re: Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #29 on: July 23, 2006, 04:35:47 PM »
saya punya intuos 3 kasat permukaannya
seperti pen and kertas.
so kepada sapa2 yang malas asah nib tu bolehla
bertukar ke intuos 3..
age is nothing but a bunch of numbers..ne?

4ourth

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 238
  • is a crying freeman
    • View Profile
Re: Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #30 on: December 08, 2008, 07:21:34 PM »
thread power macam ni terbiar sepi?
*afterall ramai yang masuk tertanya-tanya teknik color, penyelenggaraan wacom etc-etc.
*tuan rumah, takde update baru ke? :D

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
Re: Tutorial Azarimy 06: Digital Painting
« Reply #31 on: December 16, 2008, 09:55:18 PM »
basically thread ni dijana oleh pertanyaan2 dari other members. bila sesuatu pertanyaan tu dah cukup detail dijawab oleh pakar2, maka biasanya salah seorang pakar tu akan baik hati mengcompile jawapan tersebut menjadi tutorial.

so kalau nak banyak bahan2 baru, kena banyak laa bertanya. kalau nak harap orang tulis baru tu, slow laa sikit. unless kalau ada sesapa sanggup bayar gaji kat aku utk tulis tutorial... hehehhee...