Author Topic: Review Komik Lama::macam-macam Ada!  (Read 83163 times)

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #40 on: May 28, 2004, 01:36:09 AM »
Diterbitkan oleh PENERBITAN MEDIASENI
No. 41-41B Jalan SG1/9
Taman Seri Gombak
Batu Caves Selangor
@
25, Jalan 5, Desajaya Kepong Selangor

Dicetak oleh Percetakan Seri Nakhoda Sdn Bhd
No 77, Jalan 17 Desajaya Kepong Selangor

Nak pesan komik lama, bhgn langganan, kursus melukis komik gaya pos alamat lain plak:
Penerbitan Mediaseni
(bhgn pesanan)
226 Taman Usaha Ehsan
Kepong Selangor

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6231
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #41 on: May 28, 2004, 01:44:43 AM »
tmn seri gombak... desajaya. yess yessss.. aku nyer otak still pikap (untuk komik jer)..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #42 on: May 28, 2004, 02:02:06 AM »
heh heh heh  :sengih:
dah pekena nescafe ni susah la gamaknya aku nak tido Wave
ahaaaaaaaaaa....

 

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3209
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #43 on: May 28, 2004, 12:34:08 PM »
agak2 mediaseni nak buat komik lagi tak? koleksi dia berpuluh... kalo buat buku koleksi macam repackaged seperti classic X-men, pastu buat nota2 catatan penerbitan dan review trend cam gaya wizard ker... jual RM25 tebal 500 pages katakan....  aku rasa aku nak beli....

wave, ko boleh propose sama Yamin daud.... aku masa zaman mediaseni tu selalu pokai, makan roticanai pun kecek member je dengan muka tak malu...
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #44 on: May 28, 2004, 07:19:09 PM »
stone> B) nanti kawan skroll balik apa yang ditampal di sini...

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #45 on: May 28, 2004, 08:40:37 PM »
stingray
berehhhhhhhhhhh :sengih:

Ubder
tu yg aku dok pikir nak scan dan masukkan dalam CD kasi free gift sekali dgn majalah aku nanti...
satu CD 1,2 komik kaaa...
scan kasik high res kaw-kaw punya...
pas tu kasik free gift
boleh ka dak aaaa?
agak-agak kena tindakan akta hakcipta ka?

kalau clear nak gak aku berbakti pd dunia komik Malaya ni dgn mengimbau kembali komik-komik lama utk tatapan generasi baru

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #46 on: May 28, 2004, 08:47:19 PM »
senang je nak bagi clear..ko kontak orang PERKARTUN (Wak Jenal atau  Muliyadi Mahamood) risik2 dulu dan tanya pendapat dia orang...ermm kalau menjadik okla... pastu boleh buat Pameran Komik dan Kartun  cam Rio cadangkan... kalau PERKARTUN  bagi lampau hijau, suatu usaha yang murni..

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #47 on: May 28, 2004, 08:50:07 PM »
oraitttttttttttttttttt....
cun....
tu yg aku nak tau tuh....

weh sting...
berapa lamo demo mesyuarat ?
cuti 2 minggu dok leh turun KL ko?
maghi la jupo kawe...

kalu nok stay, rumoh kawe buleh stay

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #48 on: May 28, 2004, 09:02:33 PM »
mesyuarat start 8.00 am- 1.00 pm pastu kawe gi jalan keliling dari mersing, keluang..nak gi segamat....stuck kat rengit, pusing balik dan pukul 8.00 lebih kat bukit kepong...seram kawan driving malam2 sampai jumpa pagoh...terus ke segamat...6.30 pm tadi dah sampai kt.

turun kl mmg ada rancangan tapi tak bila..orang rumah ajak gi langkawi pulak, adussss mak oi!!! terbantot planning kawan.

ok, kawan log out dulu...esok nanti kawan log in cek apa2 yang tak sempat kawan ikuti.

 

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #49 on: May 28, 2004, 09:05:02 PM »
kawe pung nok offline nih
ingat nok gi dumoh Ubder
doh make nasik ni kenye perut malas la pulok nok gi...
heh heh heh  :sengih:  

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6231
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #50 on: May 28, 2004, 10:18:10 PM »
Quote
wave, ko boleh propose sama Yamin daud.... aku masa zaman mediaseni tu selalu pokai, makan roticanai pun kecek member je dengan muka tak malu...

masalahnya.. siapa lah aku ini... ubder? aku adalah nobody yang tak berduit... yg tak buleh memulakan sesuatu.. lain aa kau ngan mad ke... ada usaha sedang memulakan sesuatu.. dan leh la bg azman yussoff ke sapa2 ke mendengar cakap kau..

just kalau kau.. keribang jumpa depa... atau kau.. ckp lee.. aku seorang pemerhati komik... mcm watcher pulak ahahaha..  :lol:  
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #51 on: May 28, 2004, 11:28:27 PM »
orait...jom kita mulakan sesuatu utk komik tanahair...

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #52 on: May 29, 2004, 03:00:44 AM »
ehehe stone siap scan kulat pada komik tu... maksud aku paper tu jd kuning pun nak scan. aku cadang ko set grayscale je mad. nampak mcm baru skit.. :D, tp camni pun orait, ada feel retro skit pe :)

isk aku x konfim plak leh turun kl nih, kenduri kawan2 bersusun nih, tak pegi kang x elok plak.. camana ye..

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #53 on: May 29, 2004, 11:07:49 AM »
Quote
ehehe stone siap scan kulat pada komik tu... maksud aku paper tu jd kuning pun nak scan. aku cadang ko set grayscale je mad. nampak mcm baru skit.. , tp camni pun orait, ada feel retro skit pe
saje je nak kasik nampak kulat tuh
baru ada feel retro skit
maleh aku nak adjust bebanyak...
Quote
isk aku x konfim plak leh turun kl nih, kenduri kawan2 bersusun nih, tak pegi kang x elok plak.. camana ye..
IceSoul....
pegi kenduri kawan-kawan ko tuh
jgn turun KL, habis duit
simpan duit tu beli komik...

heh heh heh  :sengih:  

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3209
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #54 on: May 29, 2004, 12:09:48 PM »
slow2 slow sikit... kene plan nih.... segan nak jumpa diorang kalo kita habuk pun tarak nak tunjuk commitment kita...
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #55 on: May 29, 2004, 01:03:39 PM »
Quote
slow2 slow sikit... kene plan nih.... segan nak jumpa diorang kalo kita habuk pun tarak nak tunjuk commitment kita...
tu la pasallll
slow2 la, man2 laaa
but semua tu dalam plan aku...
one fine day i will sort it out man!
one fine day...

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #56 on: May 29, 2004, 02:19:16 PM »
takde komik baru nak review ke?

hmm cd komik tu kalo ko takot distribute dgn mags ko, bg kat kawan2 dulu la kot, mcm aku ke.. ngeh ngeh ngeh

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3209
    • View Profile
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #57 on: May 29, 2004, 02:45:09 PM »
OK laa stone, aku tolong scan... kita boh cd... untuk kroni-kroni sahaja (yang tak sampai 20 orang), minta diorang derma RM5 untuk kos burn dan ganjaran ko menyimpan menatang tu...  amacam...  aku cakap derma laa... sebab diorang nak burn senirik pon boleh kan.... tapi kene hargai kawan yang penat simpan komik2 lama tu... tujuan kita scan---untuk rujukan sahaja... untuk ex-hardcore fans...

kalo nak boh skali ngan komik ko tu... susah sikit...
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #58 on: May 29, 2004, 02:50:41 PM »
setuju!  :pergh:
eh aku sorang je ke? wave ko taknak kee?

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Review Komik Lama::macam-macam Ada!
« Reply #59 on: May 29, 2004, 03:31:11 PM »
:P  kawan  booking satu..ubder  pat2 leh sapa cepat dia buleh... iklan sekejap..