Author Topic: komic remaja - kreko  (Read 5195 times)

ReiEVa00

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 193
    • View Profile
    • http://kidchan.deviantart.com
komic remaja - kreko
« Reply #20 on: March 15, 2002, 11:43:00 PM »
HOE!!!!!!KREKO??SOGOI!!!!
saya tak tau macam mana nak
explain perasaan saya terhadap
KREKO...kalau nak saya komen......
panjang lebar....................  
^_^;;;                    

ellushah_sdz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #21 on: March 16, 2002, 01:37:00 AM »
best gaks komik nih....
aku suker lukisan dier...
cun giler....
jalan citer pon best gaks...                    
the one and only....\'sdz\'

logon

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #22 on: March 20, 2002, 11:13:00 AM »
Komik Remaja...saya tak pernah miss...best ..alternative lain kalau tak mampu nak beli komik yang tebal tu :) cerita paling best setakat ni...SEMUA!!! ho..ho..ho..ok, itu saja...                    

hiddenblade

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 532
  • Ukhuwwah FilLah di Hati
    • View Profile
    • Majalah Dakwah Online!
komic remaja - kreko
« Reply #23 on: March 20, 2002, 03:46:00 PM »
kreko best
teba dan murah                    
Majalah Dakwah Online!!?
   

sui_generis

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 31
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #24 on: May 13, 2002, 02:39:00 PM »
hai! aku orang baru nih. aku pun minat gak kreko tuh. tapi aku selalu pinjam kawan aku punyalah. macam kromosom, aku pun minat gile kat pusaran puaka. ada sesapa kat sini yang tau kat mana aku boleh dapat vcd movie dia?                    
the face inside is rigth beneath my skin...

ReiEVa00

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 193
    • View Profile
    • http://kidchan.deviantart.com
komic remaja - kreko
« Reply #25 on: May 13, 2002, 04:02:00 PM »
Quote

On 2002-05-13 00:39, sui_generis wrote:
hai! aku orang baru nih. aku pun minat gak kreko tuh. tapi aku selalu pinjam kawan aku punyalah. macam kromosom, aku pun minat gile kat pusaran puaka. ada sesapa kat sini yang tau kat mana aku boleh dapat vcd movie dia?
 



mm...Saya pernah nampak VCDnya dekat Speedy Video...macam Chinese subbed...tapi sekarang sudah macam tak wujud dah....agaknya dah ditelan pusaran????o_O;;;;
Memang saya ada nampak!!^^;;;Agaknya dah habis dijual....(Ipoh)
                   

C-Fu

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4419
  • Janda Gersang
    • View Profile
    • Who's here!
komic remaja - kreko
« Reply #26 on: May 14, 2002, 11:49:00 PM »
sampai skarang ako masih tak tau nape die gune kaler pink kat logo die..... nampak bangang giler...                    
Kuala Lumpur Drumline Corps in the houseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
http://www.facebook.com/group.php?gid=21309697169

wira4ce

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1252
    • View Profile
    • http://www.wira4ce.com
komic remaja - kreko
« Reply #27 on: May 17, 2002, 11:07:00 PM »
hem... kan logo tuh menunjukkan logo memasing.. tak baik kater cam tuh kesian diorang.. (Bangang Pun Bangang Lah Janji Laris :D ) aku suka gak citer tuh kecuali citer jesus ngan ahli bomba tuh mmg x best!
                   
:: www.wira4ce.com :: satu komuniti satu suara ::

N|tR0Ac|d

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 132
    • View Profile
    • http://www.boomspeed.com/nitroacid
komic remaja - kreko
« Reply #28 on: May 20, 2002, 11:32:00 PM »
ermmmm. krekko ...... aku tak nah miss beli komik tuh

aku tiap tiap minggu poe city square jb

semata mata nak carik kreko ngan gempak .....


tak nah miss dedua tuh .....


kat jb susah giler laaaa nak carik kreko..

kekadanag tuh terpaksa poe kat sg wang nak beli komik tuh

kalu tertinggal 2-3 issue aku beli laaaa mane maen yang tertinggal kat kedai tuh yang ader dekat ngan sega universe

kedai tuh best lerk... best best :)

wes... aku pernah beli uc sekali jerk .. hehhehehe sowy....
aku cam penin pale kalu beli komik tuh... tak tau la kenaper

kreko cam erm erm banyak pasal jepang ...

hehehheheheh :) :P
                   
.:: AkU AdAlAh AkU, AkU BuKaN KaU, AkU BuKaN MeReKa DaN AkU JuGa BuKaN TuHaN, AkU MaNuSiA YaNg InGiN HiDuP BaHAgIa DiDuNiA DaN DiAkHiRaT SePeRtI MaNa OrAnG LaIn InGiNkAn, AkU AdAlAh AkU::.

theadie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1301
  • adiebola
    • View Profile
    • http://theadie.fotopages.com
komic remaja - kreko
« Reply #29 on: May 21, 2002, 11:51:00 PM »
aku sokong WHISTLE!
ala citer pasal bola sepak kek depan skalik tuh
dah aku minat bola...
hek hek hek                    

overagedsista

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 966
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #30 on: May 30, 2002, 11:16:00 PM »
kreko memang best giler akula die hard fan KREKO...
kyo samurai deeper lagi best!!!                    
benkyou!!

utoi

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 366
    • View Profile
    • http://utoi.cjb.net
komic remaja - kreko
« Reply #31 on: June 04, 2002, 09:05:00 AM »
Sayer pun minat gegiler kat Komik Kreko nie...antara Manga yang paling best aku pernah baca dan tak sanggup miss ialah Kisah Ahli Bomba....pelik sket ler criter tu...dier bukannyer banyak gaduh ker aper tapi setiap akli aku bacer aku seolah-olah dapat rasakan aper yang Daigo tu rasa...mangaka dier memang pandai main ngan emosi la aku rase...

_________________

:::: oNe nEEd tO kNOw anD LEarN ::::

[font size=1]:: This Message was edited by: utoi on 2002-06-03 19:06 ::[/font]                    

http://www.geocities.com/utoionline

:::: oNe nEEd tO kNOw anD LEarN ::::

NGEEzz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #32 on: June 24, 2002, 01:31:00 PM »
memang best
skang nie dah ader info for artis jepangkan, semenjak tu aku minat giler kat KYOKO FUKADA.
dia Q giler kan :)

                   

Ocarina Of Time

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 932
  • 1 UP ++
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #33 on: June 25, 2002, 12:23:00 PM »
[FONT face="Times New Roman" size=3]OK...manga dlm [FONT face="Arial Black" color=red size=4]K[FONT color=blue]R[/FONT][FONT color=black]E[/FONT]K[FONT color=green]O[/FONT][/FONT] yang ako suka ialah...

[STRONG][FONT color=red]FREEMEN[/FONT] [/STRONG]- brutal n sadis....citer pasal 4 anak muda nak mencipta nama di dunia muzik...adakalanya komik nie tampak tidak bermoral dan melampaui batas....tapi rasanya ia hanya cuba menampilkan isu sosial yang sememangnya wujud di Realiti...

[STRONG][FONT color=blue]Devil's Island[/FONT][/STRONG] - satu-satunya manga dari Korea Selatan dalam bahasa malaysia....citer hantu puaka...tak seunik karya [EM][STRONG]Junji Ito[/STRONG][/EM](Pusaran Puaka) tapi enjoy jugaklah sebab watak utamanya ialah seorang gadis anak jutawan Korea yg suka berlagak...bila bapak dia hantar ke Pulau Cheju dan disuruh bekerja sebagai guru dia terlibat pula dalam fenomena supernatural yang sedikit sebanyak mengikis sifat berlagak dia tuh...

[STRONG][FONT color=green]Kisah Ahli Bomba[/FONT][/STRONG] - Seperti kater bro Utoi...emosi dalam komik nia akan turut bermain dengan emosi pembaca....mereka yang telah mengikuti comic nie sekian lama tentu tau bertapa seronoknya mengikuti suka-duka kehidupan Asahina Daigo - ahli bomba bandar sengoku yang tindakannya sering tidak dijangka....Daigo sememangnya seorang wira...

[STRONG][FONT color=red size=4]Chocolat[/FONT][/STRONG] - jalan cerita dia persis drama Jepun moden...about Chiyoko-seorang gadis anak org kaya muflis.Bapanya telah menghilangkan diri, ibunya pula telah meninggal dunia...so dia telah membawa diri ke kedai kek kepunyaan bekas kekasih ibunya...dan paling menarik ialah bekas kekasih ibunya ini adalah bekas ketua kongsi gelap...yang telah menarik diri dari dunia kongsi gelap setelah kematian ibu Chiyoko...
lukisan comic nie bersih kemas dan teratur....ia kelihatan harmoni sesuai dengan tema ceritanya...

[FONT color=blue size=4][STRONG]Shiao & Sang Harimau[FONT color=black size=3][EM](Ushio & Tora)[/EM][/FONT][/STRONG][/FONT] - Citer nie dah sampai kemuncaknya...kini Shiao dan sang harimau(hantu) telah pun sampai ke tokong hikaru Meizho...masih ade 2 orang calon pewaris lembing binatang yang akan menguji nya...

[STRONG][FONT color=green size=4]Hareluya II Boy[/FONT][/STRONG] - Hero jenis gila-gila...anda pasti sukakannya...karya [EM][STRONG]Haruto Umezawa[/STRONG][/EM] sblom FREEMEN

[FONT size=4][FONT color=red][STRONG]Gun Blaze West[/STRONG] [/FONT][/FONT]- Sukaa...sebab ia dari penghasil komic Kenshin....dari zaman feudal Jepun ke zaman koboi di Amerika Tengah..... tapi comic nie baru tamat...

[FONT size=4][STRONG][FONT color=blue]Yu-gi-oh[/FONT] -[/STRONG][/FONT] kira Ok lah juga comic nie...segala-galanya berkaitan dengan dunia permainan yang wujud di zaman kni...nak apa...MTG Trading Card?..Action Figure..?? Arcade Video Game...?Tamagotchi atau Digital monster..? semunya telah dimanipulasikan dalam comic Yu-Gi Oh...

[STRONG][FONT color=green size=4]Whistle[/FONT][/STRONG] - Suka sebab...ia adalah comic sukan tunggal dalam KREKO.....

[FONT color=red size=4][STRONG]Naruto[/STRONG][/FONT] - citer pasal ninja....lawak sesangat....tapi citer nie bukanlah citer ninja boy katun Tv1 tuh...suka kat karektor Naruto dan Kakashi....

[FONT color=blue size=4][STRONG]Pembunuh Tempahan J[/STRONG][/FONT] - OK juga....riwayat hidup seorang pembunuh upahan....[/FONT]

[font size=1]:: This Message was edited by: Ocarina Of Time on 2002-06-24 22:26 ::[/font]                    
Dragon Ball Origin ---[ Alangkah Nostalgianya.... ]--- NDS memang Besh!

Endless_Waltz

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 384
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #34 on: June 25, 2002, 03:23:00 PM »
komik card captor sakura baru je keluar dalam kreko keluaran terbaru nih, sapa2 yg minat tu pegilah beli dan baca!!!! oraittt!!!!!                    


WAACCHAAAAA!!!

hanie

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #35 on: March 15, 2003, 05:13:40 PM »
a'kum pembuka bicara... :)

waaaahhhh... dah lama hanie tak masuk sini... trima kasih atas komen anda...

tp adakah sehingga ke hari ini anda masih meminatinya atau dah boikot???

hanie masih tunggu kreko yg hanie pesan dr episod 1 tp tak sesampai lagi.. ada tak kengkawan di sini tahu kat mana lokasi superior comic sdn bhd nie? dan ada tak contact lence.. oppsss no. tel yg bleh dihubungi? sbb dlm komik tue tak disertakan no. tel.. sapa tau bagitau ye.. tak sabar rasanya nak baca...

jgn lupa esok dah keluaq... :)                    
- think +ve -

feizar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://
komic remaja - kreko
« Reply #36 on: April 03, 2003, 12:33:23 PM »
emm.. tolon bagitau... ape name pusaran puaka dlm version jepun - aku nak carik vcd diye la..  cambest je.. aku tgk diye pnye clip do as infinity - raven. sesape yg tau tolon ye...                    
[img]http://www.geocities.com/fei_zarz/signature.txt/[img]

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
komic remaja - kreko
« Reply #37 on: April 03, 2003, 04:17:03 PM »
Quote
emm.. tolon bagitau... ape name pusaran puaka dlm version jepun - aku nak carik vcd diye la..  cambest je.. aku tgk diye pnye clip do as infinity - raven. sesape yg tau tolon ye...

Em.. 'Uzumaki' kalau tak salah aku.. Pusaran Puaka memang best! Sampai terngigau2 aku dibuatnya!                    

kayrole85

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 247
    • View Profile
    • Blog
komic remaja - kreko
« Reply #38 on: April 05, 2003, 02:04:08 PM »
Akira best ape!                    

A crazy fan of 木村カエラりえ