Author Topic: (Komik-M) Babap Boi #1  (Read 5048 times)

hairi

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2642
    • View Profile
    • wanzu's
(Komik-M) Babap Boi #1
« on: October 13, 2010, 01:08:47 PM »
Assalamualaikum warahmatullah, salam sejahtera dan salam komik buat semua.

Dengan segala hormat dan sukacitanya, kami mempersembahkan komik daripada insan yang tidak asing lagi di forum pergh.com ini... Froggypapa!

BABAP BOI #1

Harga : RM6.90 (128 mukasurat)
Ilustrasi & warna kulit buku : Froggy & Ajif
http://pts.com.my/index.php/buku/babap-boi-1/

Sinopsis :
Danial anak istimewa. Dia dilahirkan bersama kuasa istimewa yang menggerunkan. Sesiapa yang memandang matanya, pasti menangis teresak-esak tanpa sebarang sebab.

Kerana bimbang kuasanya diketahui umum, dia terpaksa merahsiakannya dan berhati-hati dalam setiap gerak serta tingkah laku ketika di sekolah, di rumah dan di mana-mana sahaja. Namun bukan mudah baginya melalui semua ini sebagai seorang kanak-kanak biasa. Banyak halangan dan cabaran yang terpaksa dia hadapi.

Sebagai insan istimewa, Danial akur dan pasrah. Inilah pahit manis hidup yang perlu dilalui kerana dia adalah… Babap Boi!


Prebiu :


Froggy pesan, belilah komik ini untuk saudara mara dan kawan-kawan anda. Dia pesan lagi, dia sayang anda semua. Wakakaka! <--- ini dia yang gelak.

Ha ha ha! Terima kasih.


nuqarribu kulla ba'ied

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #1 on: October 13, 2010, 01:19:39 PM »
rasa mcm nk tukar nama jadik Babap Bop pulak..

tahniah froggy..penantian kau pasti berbaloi..

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #2 on: October 13, 2010, 01:33:11 PM »
carik carik carik


kalau ada can


curik curik curik baca

yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #3 on: October 13, 2010, 01:49:44 PM »
hahaha!! dah tentu buku ni aku dapat free kan fro?
kau bagi aku baca dulu, kalau best, baru aku beli, amacam? nguehh!!
tahniah beb!!! penat lelah kau berbaloi!! x sabar nak tgk penangan boboi!
walk away. u need to do that sometimes..

hairi

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2642
    • View Profile
    • wanzu's
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #4 on: October 13, 2010, 06:03:54 PM »
Sejenak bersama pelukis/penulis komik Babap Boi...

<a href="http://www.youtube.com/v/helK58-MJkE?fs=1&amp;amp;hl=en_US&quot" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/helK58-MJkE?fs=1&amp;amp;hl=en_US&quot;</a>


nuqarribu kulla ba'ied

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #5 on: October 13, 2010, 06:10:41 PM »
aku nampak mcm babap bop. hahahha. scandal rupanya bdk dua ni. main babap2 plak.

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #6 on: October 13, 2010, 06:41:32 PM »
Hahaha..cis sungguh saudara Hairi nih.Lempang sekali kang.. :p

Bop - watak babap bop mmg ada,tp watak sampingan je.Tggu keluaran buku ke #98. :D
Jayman - Masa kau baca kat kedai buku tu,jgn lupa promote kat awek kaunter sekali tau.I insist. ;)
Yon - Disebabkan aku ada hutang RM30 kat kau,jadi aku bg komik Rm6.90 ni free ok.So kira langsai la kan?Adil kan?
Amy - Kalau kau nk kena babap dgn aku,sini la.Aku rela. :*

taiko KIZ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 608
    • View Profile
    • ilmu rasa
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #7 on: October 13, 2010, 08:59:12 PM »
giler ah, pmt dng twin x3 blum dapat ni dah kluar babap boi plak.... arghhhh wanzu... aku nak g pts mlm sok
orang yang mahu belajar harus tahu apa yang ingin dipelajarinya[/size]

osni

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 167
    • View Profile
    • kalghari
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #8 on: October 13, 2010, 09:18:03 PM »
wahh.. menarik3.. tahniah to en froggypapa. i/Allah sy akan membelinya. sapot2  :pompom:

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #9 on: October 14, 2010, 01:18:29 AM »
cool beb....ada animation nye mood...nih penangan JAS kat DANAU KOTA ke...ahahha..cool....aku suka....

jon@suraya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 459
  • makan megi ari2 pon leh idop ape.
    • View Profile
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #10 on: October 16, 2010, 02:46:45 AM »
aku dh ade dah komik ni sebijik, tapi aku tak beli pn. pelik kan? (lalala)

overall, aku suke la komik ko nih! adelah part2 aku gelak, tp lain2 part aku srius jek. aku tau lame dh ko tggu komik solo ko nih..msti tgh mood ungka excited ni kan?

so sape2 yg lom beli, cecepat la beli. bes komik ni..kira berbaloi la korg habis 6.90 ni kat komik foggy daripada korg beli nasik.muahahaha

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #11 on: October 16, 2010, 10:04:36 AM »
Taiko KIZ - Anda dah ketinggalan byk komik-m! Memang lps ni berdarah hidung la klu baca 4-5 komik-M sekaligus!

Osni - TQ!Kalau boleh belilah 5 kali dan bacalah 5 kali juga! ;)

Katon - Penangan Danau Kota?Ah,cerita lama tu bang..Yang aku ingat kat Danau Kota tu ada mamak 'Fatimah' yg dah bertukar nama jadik mamak 'Siti Zubaidah'. :D

Jon@gemok - Aku bukan bg ko free sesaje!Kang komik kau kuar aku plak nk free! Bagus la klu aku berjaya buat kau gelak,sbb aku pueh gelak masa buat komik nih.Sampai kadang2 aku tertidur kerana terlalu penat gelak. :zzz

Bagi yg mahu membeli komik ni direct dr aku pun bole jugak.Sila la PM aku. :call:
Nak lagi cepat,sape2 yg lalu MRR2 hari2,singgah la pandan indah.Boleh ngeteh sekali. :2:

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #12 on: October 18, 2010, 04:16:13 PM »
heh.. aku pun dah dpt komik ni.. camna leh dpt ntah.. igt memula cam nak buat pemukul lalat, tapi cam sayang la plak, sbb ada banyak helai, mungkin aku leh kasi makcik tepi highway tu utk bungkus nasi lemak. mudah2an aku leh dpt free nasi lemak tu selama sebulan lamanya.

xnak komen lebih, sbb xtau apa isi  dalamnya lagi.

dari yang tak beberapa ikhlas,
Bukan Peminat Tegar Pelukis Ni.
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #13 on: October 18, 2010, 04:24:04 PM »
akhirnya penantian sebuah komik Bestseller Berakhir sudah..

sama naik ngan seorang lagi pekomik Bestseller Bop..

komik yg cute kelakar penuh aksi ini pasti menjadi kegilaan kanak-kanak dan market komik kini..

syabas enche Feroz...

akhirnya dapat juga saya beli dan baca komik hebat dari Bakat hebat Bak Bop Bestseller ini...
tak sabar nak baca Babap Boi ini...

alangkah indahnya semua komik M ini menghiasi rak-rak komik di kedai-kedai seluruh Malaysia..

tetapi.... ( saya akan mencaari dan melaporkan ketiadaan komik ini di kedai2 kelak)
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #14 on: October 18, 2010, 04:27:43 PM »
saya sangat terhibur dengan video promo Komik M Babap Boi..

setakat ini iklan Komik M terBaik tahun ini....

pandai betul mamat yg Baca Babap Boi Berlakon dalam iklan ini..
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #15 on: October 18, 2010, 06:02:03 PM »
beliau mmg pandai berlakon...

insyaAllah kalau jumpa, pasti beli! Free2 tak main aa..wakaka.


froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #16 on: October 18, 2010, 07:37:45 PM »
fariz2telo - anda mmg syaiton.Baca dulu baru bg kat makcik nasik lemak tu.Dan make sure makcik tu baca sblm dia buat bungkus nasik lemak.
PMT - Semoga komik ini jadi best seller seperti yg tuan pressy katakan.InsyaAllah.Pelakon dlm promo komik BB nih mmg pandai dan kacak.Aku dgr ramai editor2 wanita yg berebut2 mintak otograf dari dia selepas rakaman promo tuh! :p
Skynyet - Jangan lupa beli!!Ada artwork ko dlm tu weh!Ngahaha! :D

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #17 on: October 25, 2010, 04:39:53 PM »
setelah ditolak,dicampur,dibahagi aku terpaksa mengatakan yg BabapBoi ini sebuah naskah humor yg sgt best disamping penterjemahan plot2 yg teratur. Watak bapak babap boi tu pada aku adalah tarikan utama untuk jilid pertama ini. beliau sangat biol saling tak tumpah macam froggy papa sendiri(mungkin dia buat watak dia)
kebanyakkan lawak2nya agak luar dari kebiasaan pada aku. Aku memang tak terfikir nak buat lawak mcm bapak katak ini.. Froggy,walaupun kau tak hensem tetapi komik kau best!

« Last Edit: October 25, 2010, 04:43:09 PM by mohdhairy »

Aman Wan

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
  • Berusaha untuk terbaik~!!
    • View Profile
    • Comics & Career
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #18 on: October 26, 2010, 04:24:33 PM »
"Dem~! Siot betul! Hahaha!"

ini la monolog dalaman yg slalu terlepas bila baca komik Babap Boi yang sarat dengan lawak2 yang fresh dan sangat2 siot! hahaha. Banyak part2 feveret aman dalam ni. Awal2 lagi aman da tertarik dengan komik ni sebab konsep komik ni yang unik, ditambah dengan jalan cerita yang santai dan best, digodek2 pulak dengan lawak yang shiot gile.

Tahniah kepada encik froggy dgn komik lawak ni. Dari kata2 aluan, sampai la ke pertanyaan soalan dr pembaca, sumer lawak! Hope Babap Boi akan diterbit dengan lebih cepat dan banyak jilid. Baru ceria hari2 baca komik lawak yang cool camni! Tahniah lah!

^____^

Ikuti Perkembangan Dunia Komik Aman Wan : http://7aman7.blogspot.com/

froggypapa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1457
  • tabbeleytahannn..
    • View Profile
    • blog
Re: (Komik-M) Babap Boi #1
« Reply #19 on: October 27, 2010, 10:59:55 AM »
...Watak bapak babap boi tu pada aku adalah tarikan utama untuk jilid pertama ini. beliau sangat biol saling tak tumpah macam froggy papa sendiri(mungkin dia buat watak dia)
kebanyakkan lawak2nya agak luar dari kebiasaan pada aku. Aku memang tak terfikir nak buat lawak mcm bapak katak ini.. Froggy,walaupun kau tak hensem tetapi komik kau best!..
Bophairy - Watak En Zamri tu adalah watak yg jujur.Walaupun begitu,itu bukan aku.itu adalah rekaan semata-mata.Namun terima kasih kerana menyatakan komik ni best!Ko pun best la klu camtu! :D

...komik Babap Boi yang sarat dengan lawak2 yang fresh dan sangat2 siot! hahaha...
Aman - TQ Aman sbb ko dah baca!Mana kau dpt komik ni?Dah ada kat kedai ke?Hehe..
Kalau kau boleh ketawa dgn lawak2 tu,jadi dgn tanpa segan silu dan bangganya aku nk nyatakan "Penggunaan BMT bukanlah penghalang untuk membuat komik lawak/jenaka/humor".(kredit kepada editor Babap Boi yg hensem!)