Author Topic: Dah lama usya.. baru nak join.  (Read 2933 times)

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« on: March 21, 2003, 03:44:14 AM »
Assalamualaikum!

Dgn ini saya, yg telah lebih sebulan berenti keje sbg webdesigner Xfresh, (haha.. dah la berenti, tak dpt lg job baru..hampeh) mempersilakan diri saya jadi ahli baru forum pergh ni yg mmg baik bangat! sile tunjok aja! sekian, tengkiyuverimacho!                    

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3233
    • View Profile
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #1 on: March 21, 2003, 09:15:36 AM »
apasal berenti X-fresh, gaji tak cukup ker?

BTW aku pegi site ko, jadi lukisan Akaz tu ko punyer la..lawa jugak, sesuai untuk cerita remaja..jealous aku..                    
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

v3arn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://www.vearnz.cjb.net
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #2 on: March 22, 2003, 10:15:31 AM »
erk...
ape cite tu a...
nak nyampuk tapi tak paham...
jangan mara a...                    
| don\'t talk that u don\'t understand the meaning | -vEaRnz™-
.:: http://www.vEaRnz.cjb.net ::.

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #3 on: March 22, 2003, 04:16:03 PM »
hah.. tengkiyu reply. site aku mmg dah setahun lebey tak update. sbb keje kat xfresh tu cam kuli. heh. mmg tak cukup gaji. pastu management cam shial. aku seblom berenti tu pun bleh dpt tau yg bos aku tu, budak melayu bengong tu, dah convert masuk kristian. hoh. lagi laa aku tanak keje ngan dia.

lukisan2 aku kat site tu semua lama sgt dah. stroke aku dah ubah2. peh. macamkan hebat sgt aku nih. org baru lagii.. baru masuk umo bleh ngundi.

aku nak keje weii.. nak keje. aku ni bleh tahan gak ah flash animation.. kasi aa aku keje. nak keje! sesape bleh kasi aku keje? *-*                    

kopiais

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #4 on: March 22, 2003, 05:12:59 PM »
ekau pun mcm den gak..baru yo masuk...anyway aku tabik spring kat ko..sebab ko nie salah seorang webdesigner kat m'sia nie...so..boo art lah marcam web said orank lain                    
jauh kita berjalan, banyaklah yg kita dapat belajar

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #5 on: March 22, 2003, 05:37:08 PM »
Memang aku ni webdesigner. tapi aku ni terlalu la minat sgt ngan animation 2D. walopun skill aku gitu2 aje... aku nak try gak!

sesaper rajin, n internet connection ok gitu.. try la tgk bende ni.

ONLINE WORK AVAILABLE FOR VIEWING (requires LoginID and password):
LoginID: tarakucha
Password: akmalaziz

1 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/crave
2 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/xtour
3 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/chakrixmas
4 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/musicfestival
5 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/egenting
6 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/gathering2
7 - http://www.xfresh.com/v4/webpromos/tbs
8 - http://www.xfresh.com/v4/whatisxfresh/v2

korang kena ingat login ID ngan password nih! aku kasik pakai aku punye! nak register lembab dol.. ni antara link2 yg aku include dlm portfolio aku. katun2 ala2 jepon kat site tu pun semua creation aku. haha.. padan muka diorg takde sape bleh continue keje aku. muahaha!                    

Chipsmunk

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 199
    • View Profile
    • http://www.asamboi.org
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #6 on: March 24, 2003, 07:37:30 AM »
perghhhhhhh dasat erk...nanti pakcik kenalkan ko dengan kawan pakcik yang company dia cover multimedia dengan hosting ....pm lew pakcik mana tau pakcik leh tolong ko..salam perkenalan dari pakcik ..sorry lambat wish ..sebok bertapa                    

darkkiller

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1904
    • View Profile
    • http://www.zanphotodesign.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #7 on: April 09, 2003, 10:08:38 PM »
Selamat Datang....satu soalan best..kenapa nak cari kerja...kenapa tak buat kerja?hehehe

callooooo                    
zanphotodesign.fotopages.com

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #8 on: April 10, 2003, 08:14:30 AM »
kuat pengaruh aie dalam darah dia ni....:D                    

agent

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4811
    • View Profile
    • OPTIMA INNOVATIONS (M) SDN BHD (605671-H)
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #9 on: April 10, 2003, 01:25:07 PM »
Waa aku dh menjelajahhi website ko tu..hebat jugak yerk skil ko melukis..kalau ada lukisan terbaru post la sini...kami semua sedia utk mmberi pujian melambung-lambung hingga lupa diri.......hehe                    

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #10 on: April 11, 2003, 02:16:09 AM »
kalo korang nak tau la...

ye.. aku mmg ngaku kuat pengaruh aie drawing aku. nak dgr criternye ngape? sebenarnye story dia bleh nak jadi sampei macam drama swasta. ok la aku criter (walopun takde org tanya)
 ???

masa aku kecik dulu aku lelah. ada la satu time tu kena dok wad. pastu boring sgt la aku. time tu aku mmgdah start baca komik english. aku ni terbalik: discover komik sana dulu baru komik sini. pasal bapak aku tak suka aku baca GG) so.. anyway, mak aku pun belikan aku satu mag ni nama dia Jenakarama. ala.. yg ada katak ole2 en. nazan tu. aku tersangatlah terasa impressed dgn work satu mamat yg unknown jugaklah masa tu kalu nak banding ngan nik ke, kerengge ke.. iaitu en. aie. macam stroke luar aku pk.

sejak tu aku mmg folo keje dia. ape kejadah segala kisah blues aku folo. cuma aku tak berkenan sbb aku tak jumpe lagi story arc dia yg complete. except Abe. tu pun collaborate ngan ujang.

long story short, aku penah gak jumpe dia masa kat MOY dulu. rombongan skolah. kelab ape ntah.. lupe aku. persatuan pengguna kot. padahal aku bukan ahli. tak guna punye pengguna. member aku time tu..cis. celanat. kantoikan aku. dia sedar n nampak yg aku menggeletar2 masa amek otograf aie ni. jumpe org yg kita respek dol.. sape tak menggelabah??

keje dia.. mmg aku respek. at least, visually. sbb aku kureng bab writing dia. banyak loopholes especially utk ADS. adeke si husin tu keje ngan amoi ex abang dia.. pastu bleh tak tau yg keter kancil yg parking kat umah kampung tu keter amoi tu? aiyo.. tapi takpe.. bkn senang bikin story. visually, art dia superb.

aku cukup tak suka kalo org tiru art dia. TIRU. or tiru art sesape pun lah for that matter. kalo tujuan nak belaja di peringkat awal, of course.. boleh. influenced? takpe. aku pun ngaku.
tp haha.. ada satu time dulu.. masa ADS first kuar, aku tensen. sbb in between that time, dah lammee tak nampak artwork dia.. aku improve la aku punye stroke. (sejauh mane sangat la  improve tu.. cit!) anyway aku bengang coz aku tgk aie dah adjust idong characters dia dr bulat sememeh ke shape yg lebih logik. aku bengang sbb aku pun dah buat idong gitu! cis. dia tiru aku tanpa menyedarinya. ;)

ok.. tu la.. al-kisah.. banyak lagi influence aku. aku fusekan semua2 jadi la stroke aku yg tak seberapa. john romita jr (aku kembali meminatimu!), akira toriyama, takehiko inoue, nik, joe mad, jimmy palmiotti, roger cruz, tok lat, chris bachalo.. ntah sape2 lagi. okeh tu la dia.

harapan aku at least kalo nampak la influence encik aie tu.. jgn la nampak forced, atopun beria sgt nak meniru.. sbb idak.. it comes naturally.

last sekali nak ckp, pergh forum ni mmg celikkan mata aku yg ramai sungguh golongan intelek kat mesia ni yg berkompol di sini. tertarik aku baca thread AG.45 . gile. buat story pakai elemen2 halus tak ingat. narration takde la sgt. (sbb tak siap lagi kot..tp mmg nak konsep 'bisu' kan?) and the ideas you ppl come up wif truly astound me. ngape aku tanak berkomuniti dari dulu lagi? nak lone ranger dlm bidang yg amatlah fickle ni? ngong tol aku time tu kan?

okeh, wassalam!                    

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #11 on: April 11, 2003, 02:25:06 AM »
EHHH..

luperlak. TENGKIYUVERIMAC sbb pegi ke situs ku yg stagnant bagai air kolam septik.
ngeeee.                    

hairi

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2642
    • View Profile
    • wanzu's
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #12 on: April 13, 2003, 01:58:34 AM »
waahhh ex webmaster x fresh ropanya... apsal berenti aaa??                    


nuqarribu kulla ba'ied

pYza

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #13 on: April 14, 2003, 02:32:54 PM »
hai ....tarakucha ....
selamat berkenalan yerk...dari pyza ... :love:
walaupun pyza tak baper tahu sangat tentang korang bincangkan ...tapi sikit sikit pun paham jugak laaa ...walaupun tak mahir sangat ...bagus gak tarakucha nie yerk....tapi kesian takder keje ....alah kan dapat laa keje lepas nie ....yerk...jangan emosi sangat ok.... :roll:                    
Cinta .....ianya penuh dengan nikmat dan keindahan.....
kerna itu ...aku bercinta....

tarakucha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1782
    • View Profile
    • http://www.tarakucha.com
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #14 on: April 15, 2003, 04:05:12 PM »
esh... manede emosyenel pyza. orait jer. menggelabah sket jer. org baru jugak yer? sama2 welkem  masuk sinih yek!                    

pYza

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
Dah lama usya.. baru nak join.
« Reply #15 on: April 16, 2003, 10:56:21 AM »
:love:  :D ..iyolah tuu tarakucha........same welkem laaaa                    
Cinta .....ianya penuh dengan nikmat dan keindahan.....
kerna itu ...aku bercinta....