Author Topic: Assalamualaikum...Salam perkenalan  (Read 828 times)

Kucing_Garang

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • zamiryusof.blog
Assalamualaikum...Salam perkenalan
« on: June 16, 2015, 12:57:00 PM »
Nickname : Kucing Garang
Umur : 27 (2015)
Lokasi : Kota Damansara / Shah Alam
Status : Berkahwin dan hampir jadi bapak budak.

Minat melukis dari tadika, pengaruh daripada kawan2 serta majalah bambino, gila2, ujang, komik kawan, dragon ball, yokies sang wira, anak-anak wira, dewata raya, jengking merah etc
Selalu buat komik syok sendiri, masuk pertandingan melukis poster, potret n pernah submit komik one shot ke majalah sekolah masa sekolah dulu.
Berhenti melukis selepas SPM (punca : PC Gaming, gadgets, motor, kerja, aweks) sampai sekarang dah lama tak melukis, hanya doodle di kertas resit restoran.

Terima kasih pada kes kartunis Ujang yang viral di fb baru2 ni, buatkan saya selak balik sejarah2 lama (thanks to google) dan menemukan saya dengan forum pergh! - tulisan2 dan pandangan2 otai buatkan saya cuba hidupkan sesuatu di dalam diri saya yang dah lama dipendam. Hati membuak rasa ingin kembali melukis komik tapi idea n penulisan masih kontang, serta tangan dan jemari sudah hampir kaku.

InsyaAllah akan cuba bangkitkan semula semangat yang hilang.
Saya orang baru mohon pinjam ilmu daripada otai2 di sini.

 :hoye: :hoye: :hoye:
blog: zamiryusof.blogspot.com
conteng@ofis: piq.codeus.net/u/Kucing_Garong

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Assalamualaikum...Salam perkenalan
« Reply #1 on: June 16, 2015, 02:14:42 PM »
welkam..cepat berkarya semula n post disini..btw aku layan dota2..ko layan tak?

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Assalamualaikum...Salam perkenalan
« Reply #2 on: June 17, 2015, 06:49:49 AM »

Waalaikumsalam. Selamat datang ke Pergh! Umur 27 adalah umur aku bersara dari buat komik dulu. Hahah! Tapi takpe, umur bukan penghalang. Kalau taknak buat "komik syok sendiri", sila post & kongsi di sini, supaya komik ko boleh jadi "komik syok ramai2".
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

Kucing_Garang

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
    • zamiryusof.blog
Re: Assalamualaikum...Salam perkenalan
« Reply #3 on: June 17, 2015, 08:02:30 AM »
welkam..cepat berkarya semula n post disini..btw aku layan dota2..ko layan tak?

taun lepas2 layan gak.... sekarang jarang2 pasal pc kat rumah dah jadi home console, so nak main pakai keyboard n mouse memang leceh. hujung minggu kalau rajin pun baru bawak set up laptop buat in home streaming ke 'console' tu.

Waalaikumsalam. Selamat datang ke Pergh! Umur 27 adalah umur aku bersara dari buat komik dulu. Hahah! Tapi takpe, umur bukan penghalang. Kalau taknak buat "komik syok sendiri", sila post & kongsi di sini, supaya komik ko boleh jadi "komik syok ramai2".

Sebelum ni give up sejak tengok majalah komik tempatan banyak yg dah tak laku. Tapi lepas korek blog amanwan, gayour, dll n  thread2 dlm pergh ni... rasa macam ada semangat "dia boleh buat, tak kan aku tak boleh buat"...hehe... tu yg nak cuba balik dlm usia 'lanjut' ni  :)):

insyaAllah akan rajin2 kan diri n share  :D
blog: zamiryusof.blogspot.com
conteng@ofis: piq.codeus.net/u/Kucing_Garong

Phoenix Tido

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 714
  • bersara dari dunia melukisē (kot)
    • View Profile
    • .... setiap perbuatan ada balasannya... akhirat kelak
Re: Assalamualaikum...Salam perkenalan
« Reply #4 on: June 20, 2015, 02:37:15 AM »
Wa 'alaikumussalam bro (kan?), salam persahabatan & selamat beribadah. Orait, roger n ouuuut~
Itu sahaja yang ku perlu lakarkan