Author Topic: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3  (Read 985 times)

JiwaKomik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Jiwa Komik
Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« on: November 25, 2013, 12:26:15 PM »
Assalamualaikum..

akhirnya jumpa juga forum yg padat dengan info lukisan.
tapi pergh.com <-- tak de gaya melukis pon..hehe

Sy newbie dalam bidang melukis kt PC, melukis kt kertas dah lama da sejak 2003 lagi.
terpengaruh dengan karya The Fishes nukilan Ben. komik gempak ni rasanya..
Sangat mantap lukisan beliau.
siap baca novel graphic dia.

bujang. kije PPF. dah ade GF..hehe insyaAllah kawin umur 25 ni aka 3 thun lg.
baru nak berjinak2 dalam bidang blogging.
sambil small biz sambil buat pahala dengan melukis.
ade mase lawatlah blog sy yer.
http://jiwakomik.blogspot.com/
pakai mouse and sai paint tool cracked  B)

Saya ni baru kenal apa itu graphic tablet. kalu takat bakat yg sy ade ni, sy rase nk cari tablet murah jer.
nmpk Kanvus Light 54 tu sesuai dgn bakat kecil sy ni..hehe agaknya ok ker? leh rujuk blog sy tu.
nak beli jenama wacom intuos baru klur tu mcm mahal sgt. PRO jer yg pndai utilize tu


Panjang lebar lak sy cakap.. sy suka forum nih. bnyk tuts especially tntg coloring.
Harap abg2 akak2 yg dah bnyk makan garam dalam dunia seni lukisan ni sudi memberi tunjuk ajar pd newbie cam sy ni.. terima kasih!
Kalau ada kesempatan masa, silalah berkunjung ke blog saya yer. Komik Dakwah Islam.

http://jiwakomik.blogspot.com/

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« Reply #1 on: November 25, 2013, 01:13:33 PM »
Waalaikumsalam. Selamat datang ke Pergh!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« Reply #2 on: November 25, 2013, 02:31:35 PM »
SELAMAT DATANG..sudi2 kan la share artwork di sini

nuox71

  • Pro Membership
  • Junior Member
  • *
  • Posts: 477
  • bla bla bla bla
    • View Profile
    • etixkocan & etixcici
Re: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« Reply #3 on: November 25, 2013, 04:51:07 PM »
Waalaikumsalam. Selamat datang ke Pergh!

(errrrr kopi pes abam aim punya
:D )

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« Reply #4 on: November 25, 2013, 05:03:44 PM »
Takpe Nuox.. aku pun copy+paste yg sblm2 ni punya. Tapi diharap JiwaKomik tak kecik ati.. jgn sampai jiwakacau..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

afaniL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 172
    • View Profile
    • Sangkar Awan
Re: Assalamualaikum.. newbie nak minta izin tumpang lalu :3
« Reply #5 on: November 25, 2013, 05:22:42 PM »
Salam, tak boleh masuk blognya..

edit: oh pakai redirect rupa-rupanya.. baiklah:
http://jiwakomik.blogspot.sg/p/selamat-datang.html
« Last Edit: November 28, 2013, 04:09:48 PM by afaniL »
"tiap generasi ade 'sampah' & ade 'permata'. Yg sampah, sampah la.. tapi aku yakin, permata yg ade dalam generasi muda sekarang ni jauh lagi hebat dari ko & aku. So, respek orang muda kalau kita nak direspek sebagai orang tua satu hari nanti." - aimurban