Author Topic: Akhirnya aku join jugak..  (Read 2467 times)

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« on: March 25, 2003, 08:56:24 PM »
Assalamualaikum..

Maybe ada diantara korang kenal aku dari forum Putera. Memang lama dah nak join forum ni, tapi tah knaper, asyik lupaaaaa jer. Tapi buat yg belum kenal tu, ada baiknya kita kenal mengenal, yek?

Nick: nicemecha
Real name: Zool Nasri (panggil Zool jer kalau jumpa kat mana2 ok?)
Asal: Sarawak, Malaysia
Kerja/Sekolah: Masih menuntut.. Kursus Bahasa & Linguistik Aliran Bahasa Inggeris, Universiti Malaya, tahun 3.
Game faveret: Warcraft 3, Pokemon Blue, MGS & Yugioh Eternal Duelist Soul
Manga/komik faveret: Yugioh, Penyiasat Remaja, Mutiara Naga(who doesn't?), Misteri Naga, Amazing Spiderman, Urban Comics & Budak Getah.
Xtra info: Tengah menterjemah game Pokemon Crystal ke BM(bila nak siap, tak tau la..).

Akhir kata, saya cempedak baru belajar..  ;)                    

Mockingbird

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1149
    • View Profile
    • http://amirhafizi.blogspot.com/
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #1 on: March 25, 2003, 11:57:54 PM »
UM? Major English?

Wei, kalau ko jumpa Azhar, Rowena, Siew Mun, Meng Guan atau sapa2, cakap Amir kirim salam.

Apa2 hal pun. Selamat datang ke Pergh. ;)                    
Fabricati diem, punc

pYza

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #2 on: March 27, 2003, 11:39:27 AM »
semekom...
selamat berkenalan nicemecha ...... :D  :)  :love:                    
Cinta .....ianya penuh dengan nikmat dan keindahan.....
kerna itu ...aku bercinta....

chot

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 341
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #3 on: March 27, 2003, 12:50:33 PM »
Waalaikumsalam,..
welcome to pergh,..enjoy ur stay here!!                    
\"The computer can help to execute the work,but the work itself must be conceived and designed by the experienced brains and hands!!\"

hairi

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2642
    • View Profile
    • wanzu's
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #4 on: March 28, 2003, 03:45:25 AM »
nice-mecha=mecha yg baik?                    


nuqarribu kulla ba'ied

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #5 on: March 28, 2003, 07:23:43 PM »
Quote
nice-mecha=mecha yg baik?

Bingo..

Aku ambik nama ni sbab aku suka giler dengan segala apa yg berkaitan dengan mecha! Mecha yg paling aku minat ialah dari GRIFFON dari anime Patlabor. Dulu sanggup aku beli VCR semata2 nak rakam episod Patlabor yg ada mecha ni masa anime tu masih ditayangkan kat TV Msia nuun bertahun2 yg lalu..!!(Dan sampai sekarang pun aku masih ada videotape2 Patlabor versi BM tu :) )

Kalau ada sesapa yg jumpa gambar baik mecha Griffon ni, boleh emelkan kpd aku tak? Gambar2 yg aku jumpa selama ni sumanya tak memuaskan hati aku. Aku teringiiin sangat nak jadikannya avatar aku la..                    

v3arn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://www.vearnz.cjb.net
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #6 on: March 29, 2003, 11:58:24 AM »
erk...
tu ape mendek aa...
cam bes jek...
kasik tau la...                    
| don\'t talk that u don\'t understand the meaning | -vEaRnz™-
.:: http://www.vEaRnz.cjb.net ::.

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #7 on: March 29, 2003, 03:04:44 PM »
Amende? Mecha ke? Mecha tu bahasa Jepun yg bermaksud 'robot perang'(kalo sesapa yg tahu maksud yg lebih tepat, boleh la bagitau). So secara ringkasnya: mecha = robot :)                    

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #8 on: March 29, 2003, 10:11:54 PM »
welkam2!
kalau ko baru kat sini, aa nanti byk la ko jumpa org2 yg sama minat dgn ko tu [mcm aku nih :D]
ko main war3 tu online ke ikut LAN ke main sorang2?
anyway welkam 2 peh!                    

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #9 on: March 29, 2003, 10:55:58 PM »
yang nih ke? ( soory.. agak besor gambo nih :D )


cari sini : http://www.ehobbyland.com/Patlabor/                    
Visit : + Blog + Twitter + FB

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #10 on: March 30, 2003, 09:40:15 PM »
Makacih bebanyak brader mystic.. Tapi.. aku dah jumpa la gambar tu(guna google), tapi yg aku nak ialah gambar dari animenya.. ada tak?
Aku ada gak poster Griffon, kat bilik rumah aku(sebesar jendela!), tapi.. gambar dari model kit jugak.. aku nak yg anime.. :cry:                    

darkkiller

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1904
    • View Profile
    • http://www.zanphotodesign.com
Akhirnya aku join jugak..
« Reply #11 on: April 09, 2003, 10:01:34 PM »
Selamat datang Mecha...camnilah best..masuk2 jer..dgn tanpa segan silu...terus bagi biodata....kan senang sikit nak dikenali....
+mana tahu...ada yang terlekat nanti..heheh :P                    
zanphotodesign.fotopages.com