Author Topic: Useless designer  (Read 49727 times)

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #440 on: September 16, 2014, 02:27:49 AM »
WAVE RIDER : huhu......Dave Rapoza sangat legend, jauh lagi nak boleh sampai tahap tu.

soulzeshifter n markpiet : trimas.....atas permintaan anda berdua, maka saya pun meng'join'kan diri dalam battle pergh huhu.....

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #441 on: September 16, 2014, 02:31:34 AM »
tittle : groot


noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #442 on: September 17, 2014, 10:24:00 PM »
tittle : old man face




tittle : traking


hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1014
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #443 on: September 22, 2014, 09:24:42 PM »
Mr.Noone still pakai mouse lagi?

Aku still rasa noone kena try paksa pakai tablet jugak. Bagi aku, skill melukis kau memang paling menyerlah, dan kalau dapat gunakan tablet sepenuhnya, skill drawing tu boleh dilepaskan seratus peratus. Tablet ni, dengan kemudahan macam traditional drawing, dan ada tambahan pressure sensitivity, boleh buat sentuhan yang lebih peka dengan halus. Workflow pun lagi cepat dan mudah sebab dapat transfer idea ke digital canvas lagi cepat, untuk orang macam noone.

Try pinjam member punya ka, atau beli second hand kalau ada duit lebih. Aku rasa ada kebaikan kalau try ni. Ada potensi yang ditunggu untuk diunlock, heheh. Try sebulan dua ke, nak tengok hasil kalau boleh. :)

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #444 on: October 28, 2014, 09:34:09 AM »
hkm : yup still pakai mouse. terima kasih untuk nasihat anda. InsyaAllah......rasanya akan ada masanya saya akan guna tablet.

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #445 on: October 28, 2014, 09:56:07 AM »
Robot design


markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #446 on: October 29, 2014, 02:09:15 AM »
Wah.. Macam nak buat utk filem.
there r kids in here... in d forum, in us.

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #447 on: October 29, 2014, 07:08:38 AM »
Gile super duper cun! Dah sampai level menyampah plak aku menengoknya! Disebabkan kejelesan yg melampau..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #448 on: October 31, 2014, 08:56:16 AM »
markpiet : terima kasih....

aimurban : haha.......level menyampah pun menyampahlah. trimas.....

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #449 on: October 31, 2014, 09:06:59 AM »
Robot design 02


soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #450 on: October 31, 2014, 09:34:32 AM »
design no2 lebih simple dan sesuai utk side character...my 2 cents...hehe

jiwo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
    • jiwo@fb
Re: Useless designer
« Reply #451 on: October 31, 2014, 01:10:17 PM »
Painting techniques yang utterly magnificent. Concept artist berjaya ni :)
Ambil saya jadi anak murid, encik Noone!

noone

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 347
    • View Profile
Re: Useless designer
« Reply #452 on: November 01, 2014, 11:17:45 AM »
soulzeshifter : betul2.......saya setuju

jiwo : usah kata yang berjaya, jadi concept artist pun tak lagi ni. haha.......

taiko KIZ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 608
    • View Profile
    • ilmu rasa
Re: Useless designer
« Reply #453 on: February 06, 2015, 08:43:19 AM »
artwork baru mana??? aku lapor artwork baru
orang yang mahu belajar harus tahu apa yang ingin dipelajarinya[/size]

Phoenix Tido

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 714
  • bersara dari dunia melukisē (kot)
    • View Profile
    • .... setiap perbuatan ada balasannya... akhirat kelak
Re: Useless designer
« Reply #454 on: February 07, 2015, 09:03:51 PM »
Design yg paling kiri tu paling best bagi saya la.
Itu sahaja yang ku perlu lakarkan