Author Topic: sumbakwehh....  (Read 50858 times)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #580 on: December 20, 2013, 10:54:03 AM »


nah....dari aku..hehehe. kalau sudi nk submit CRB pn bulehhh....watermark tu part of the aura la..

ok..dh betulkan kening..thanx xinoxs!!
« Last Edit: December 20, 2013, 05:05:49 PM by soulzeshifter »

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: sumbakwehh....
« Reply #581 on: December 20, 2013, 04:13:11 PM »
Soul kalo ko perasan la.. Kening dia tebal.. Ko xkaler kening dia itam

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #582 on: December 20, 2013, 04:58:40 PM »
Soul kalo ko perasan la.. Kening dia tebal.. Ko xkaler kening dia itam

ekkk?? kening dia ye tu? ingatkan style biasa akulangit kening nipis...jap..kawe modify

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: sumbakwehh....
« Reply #583 on: December 20, 2013, 06:03:00 PM »
Itu mcm la bru nampak ekpresi muka dia.. Kaler pn cntik gak.. Lightng pada lipatan bju 2 kasi terang ckit bru nampak kedut2 bju dia 2..jgn takot main ngan lightng n shadow.. kalo nk play safe brush opacity dia kasi 50 percent

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: sumbakwehh....
« Reply #584 on: December 20, 2013, 06:08:48 PM »
Tips dia setiap lipatan2 yg ko tgk garis lipatan kt artwork 2.. Ada la shadow dia.. Diantara garis lipatan 2 adalah lightng dia atau mid tone dia, try la.. Contoh seluar dia 2 hijau tua yek? Untuk lightng dia ko ambk color yg terang dr skim ijau tua 2.. Shadow plak ambk yg  gelap sdkit  dr skim kaler ijau tua 2..

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #585 on: December 20, 2013, 07:55:06 PM »
konsep tu tau dah xinoxs...nak highlight n shadowing sesedap rasa tu je kadang takut2...takpe..kawe prektis lagi..hehe

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: sumbakwehh....
« Reply #586 on: December 21, 2013, 03:16:18 PM »
aiseyy....dah terlewat pulok,huhuhu...nanti len kali kawe tak taruk dah signature tu sume....sesapa nak kaler silokan laa

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: sumbakwehh....
« Reply #587 on: January 12, 2014, 10:53:09 PM »
CRB Tanpa Nama....bab kaler maaf,kawe gagal~




tu jah kawe nok taip....pos

Phoenix Tido

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 714
  • bersara dari dunia melukisē (kot)
    • View Profile
    • .... setiap perbuatan ada balasannya... akhirat kelak
Re: sumbakwehh....
« Reply #588 on: January 13, 2014, 09:49:15 AM »
Makin mantop demo loni, Langit. Keep it up... eh, smetar. Kaki kanan Tanpa Nama tu kena repair sikit, bro.
Itu sahaja yang ku perlu lakarkan


soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #589 on: January 13, 2014, 01:46:48 PM »


tengah boring2 hari isnin..adakah abam aku langit puas hati dgn selection warna...tapi shadowing tiba2 rasa malas..kawe stop kejap..ni mesti sebab kawe kena sedu tak hilang2 dh 2 hari ni

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #590 on: January 13, 2014, 08:56:02 PM »
Berdasarkan warnaan Soulzeshifter, lalu aku pun buat ini, sebab aku suka lakaran AkuLangit.
Semoga baik sakit sedu encik Soulzeshifter

there r kids in here... in d forum, in us.

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: sumbakwehh....
« Reply #591 on: January 13, 2014, 11:04:42 PM »
adoi malu plak nama aku ada kat pewarna tu..aku letak base je pun..shadow tak abeh buat ha...huhu

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: sumbakwehh....
« Reply #592 on: January 14, 2014, 03:15:01 PM »
haahahaha...dah cun dah tu,kira terus on join battle je la ni :D

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: sumbakwehh....
« Reply #593 on: September 06, 2016, 07:05:41 PM »
Dua tahun dah sarang labah2 bermastautin kat sini....ambo cuba la hapdet pasni

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: sumbakwehh....
« Reply #594 on: November 11, 2017, 12:06:17 PM »