Author Topic: sumbakwehh....  (Read 57818 times)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #20 on: April 03, 2010, 08:14:58 PM »
d4z: thanks bro and aku keje polis je!!   :(  :((:huk huk huk.. (lari dari talent aku  :argh:...huhuhu)
sammy514: time kasih bro  :wink

utk bab² yang berkaler ni...aku x pandai sgt. lagi pon aku tataw nk pakai software ape. huhu..

Owhh .. polis berseni ni...teruskan usaha...kalau software aku biasa guna Adobe Photoshop CS3 untuk warne..trylah cari SOFTWARE NI...

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #21 on: April 04, 2010, 06:10:14 AM »
biar betul ko keje polis? fuh...ko dept ape?

keep on posting! ko nyer figure dah smart bg aku :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #22 on: April 04, 2010, 05:01:00 PM »
@penberbulusenyum: yup..keje polis..kat kajang ni je. time kasih utk cadangan itu. skang aku tgh donlod ia.
@d4z: yup..keje polis. aku pon tak caya yang aku keje polis skang. kekekeke... tapi dept GD je...

Chikolektro

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 855
  • Newbie
    • View Profile
    • deviantart
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #23 on: April 04, 2010, 05:05:23 PM »
hehe..ko polis upenyer...bagus2...ade watcher kar DA aku tu pon polis kat amerika saner yg wat kerja2 seni cani....polis2 tp artwork cam fulltime artist....ko xnak try kaler ker?drawing dah cun tue.....


" Do, or do not. There is no 'try'. " - Jedi Master Yoda....

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #24 on: April 04, 2010, 05:38:40 PM »
@chikolektro: nk gak kaler2 tapi lum siap donlod lagi AP CS3. tapi aku pon x reti sgt bab2 kaler ni..huhu

qell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 664
  • HIDUP NI SEKEJAP...semua kebetulan adalah takdir
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #25 on: April 05, 2010, 02:50:20 AM »
polis upernye..kesenian ko ada lg tu belum habis..cuba dan cuba ok!

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #26 on: April 05, 2010, 02:30:10 PM »
@Chikolektro: oo..ko ada DA ka??? apa nama tu??? aku nk ushar2...hehe
@qell: yup..aku pon rasa camtu gak la...sbb aku x penah puas hati ngan artwork aku ni..huhu

mlm tadi baru siap donlod AP CS3. ni aku sedang mengetest segala jenis menda yang bleh di klik....huhuhu...ampeh aku buta sumenye!! dTT^TTb

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #27 on: April 09, 2010, 03:31:32 PM »
Itachi summer mood (untuk CRB punya!!)


sasuke and her (request dari sorang kawan...)

sammy514

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 765
    • View Profile
    • the artbook of sammy!
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #28 on: April 09, 2010, 04:15:48 PM »
Nice drawing. Dah dekat nak menjadi dah nih. Anatomi pun okay dan aku rasa
klu ko praktis byk lagi mesti sempoi. Kaler la Sasuke ngan Sakura tuh...hihi

dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #29 on: April 09, 2010, 08:55:49 PM »
gaya mcm sakura tgh pujuk sasuke merajuk

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #30 on: April 10, 2010, 06:39:31 PM »
@sammy514: nk gak kaler..tapi aku tak reti sangat bab2 kaler..huhu
@dahan_rapuh: ahaha..lebih kurang gitu la kot.. :D

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #31 on: April 10, 2010, 07:16:05 PM »
sedang kawe mengusyar2 lukisan kawe...terjumpa plak artwork lama...
ni cubaan lukis potret..tp haram tak sama...huhuhu


dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #32 on: April 10, 2010, 08:29:05 PM »
sapekah dia????  ;)

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #33 on: April 12, 2010, 05:15:08 PM »
owhh..awek ni..
emmm..kawe lukis semasa kawe sedang taining.
masa tu kelas undang². di sebabkan keboringan,kawe ternampak paper dan terdapat sorang awek sedang menggayakan tudung jenama ape ntah. Fazeera ke Fareeda.
So,dengan keboringan yang tak terlampau,kawe mengambil masa selama 1 jam 21 minit untuk menyiapkan ia.
Tapi sayang ianya tak serupa. Ish ish ish....

dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #34 on: April 12, 2010, 08:21:10 PM »
heish! cikgu ngajor kat dpn x dengar! dia melukis plk! (cess... ckp org, aku pun cmtu gak. hahaha)

qell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 664
  • HIDUP NI SEKEJAP...semua kebetulan adalah takdir
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #35 on: April 13, 2010, 01:29:24 AM »
renungan mata awek tu mcm dia kenal rapat je dengan ko hehe!!


akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #36 on: April 13, 2010, 01:39:17 AM »
eh..mane ade...
kawe kenal je dia..
tapi die lak yang tak kenal kawe..
itu sungguh menciritkan...
hukhukhuk..

new artwork...lagi request dari "dia"..


itu je kawe nk tulis...

qell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 664
  • HIDUP NI SEKEJAP...semua kebetulan adalah takdir
    • View Profile
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #37 on: April 13, 2010, 01:46:04 AM »
hehe "dia" yang request? :39:

pepun nice bro work baru ni..cuma pumpan belah kanan tu dagu cam lari skit ko kecikkan skit kot.. :)

Chikolektro

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 855
  • Newbie
    • View Profile
    • deviantart
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #38 on: April 14, 2010, 10:57:54 AM »
Bro wa blanje lu kaler..enjoy!! :hoye:

url nyer kalo bro minat la....hehe

http://img638.imageshack.us/img638/8493/langitnyervegetacopy.jpg


" Do, or do not. There is no 'try'. " - Jedi Master Yoda....

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: aKuLanGit GaLLeRy
« Reply #39 on: April 14, 2010, 02:08:08 PM »
@qell: a'a..memang dagu dia lari pon sket. malas plak nk betulkan..haha. ten-q!!  :wink
@Chikolektro: ehehe..thanks!! tak sempat post kat sini ko da kaler lak. haha...thanks a lot!!  :wink

ni dia bezita untuk CRB kali ni..


versi kaler dari Chikolektro...ten ten ten ten ten-q!!  :D :D


kalo nk suh kawe kaler...mau takleh nk wat gini pon..huhu

itu je kawe nak tulis..