Author Topic: Stor kerja Lion  (Read 29149 times)

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Stor kerja Lion
« on: October 20, 2009, 04:43:51 AM »


Aku jarang melukis sampai siap ngan color. tapi dengan adanya pergh battle menjadikan aku rajin sikit nak abiskan keje aku.
jadi aku bukak stor ini untuk keje2 aku yang dah siap.
sila lah komen untuk aku maju sampai jadi superpro miahahahaha. :hoye:



Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #1 on: October 20, 2009, 04:46:05 AM »
buat masa ni 
2 ni je yang aku sempat siapkan heheehehe  :hoye:




Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #2 on: October 20, 2009, 05:25:39 AM »
jumpa pon..


Aman Wan

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
  • Berusaha untuk terbaik~!!
    • View Profile
    • Comics & Career
Re: Stor kerja Lion
« Reply #3 on: October 20, 2009, 05:34:49 AM »
pergh..ni da mmg pro da ni~!! terbaek lah.
karakter minah kat atas tu rekaan sendiri ke?
ada style. ala2 FF. cool~! kalau berkomik mmg mantop habis~!

Ikuti Perkembangan Dunia Komik Aman Wan : http://7aman7.blogspot.com/

ageg

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1024
  • aku adalah aku, maka aku adalah aku....
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #4 on: October 20, 2009, 07:06:47 AM »
huuu....huu...ini dh kira mantooooppppp dh nih... :D ko dh boleh mula buat komik dh nih.... :hoye:

nimbus

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 425
  • kumulus gula kapas!
    • View Profile
    • My Blogspot
Re: Stor kerja Lion
« Reply #5 on: October 20, 2009, 09:44:22 AM »
waaaa akhirnya thread ko sendiri! weee pawa rut pawa ranjez supa pawa!

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: Stor kerja Lion
« Reply #6 on: October 20, 2009, 09:46:56 AM »
haaa..ade pon...memang terbaek dari ladang...lagi...lagi...

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #7 on: October 20, 2009, 09:48:07 AM »
pergh..ni da mmg pro da ni~!! terbaek lah.
karakter minah kat atas tu rekaan sendiri ke?
ada style. ala2 FF. cool~! kalau berkomik mmg mantop habis~!
yup. tapi costum pertama tu mmg pinjam Yuna FF10 nye miahahaha!
- pro jauh lagi tu. byk teknik x xplore lg.

huuu....huu...ini dh kira mantooooppppp dh nih... :D ko dh boleh mula buat komik dh nih.... :hoye:

mmg cita2 nak wat komik dah lama dipendam. cuma kehidupan seharian kurang mbenarkan  :((:

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #8 on: October 20, 2009, 09:50:35 AM »
waaaa akhirnya thread ko sendiri! weee pawa rut pawa ranjez supa pawa!
aku dah minum power rut baru dapat wat thread sendiri miahahaha

haaa..ade pon...memang terbaek dari ladang...lagi...lagi...

sume jasa pergh dan artwork korang yang telah membangkitkan semangat aku semula untuk berkarya

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #9 on: October 20, 2009, 12:33:46 PM »
huhuhuh...cayalah bro...x lamer lagi leh jd pro ni...selamat berkarya!!

Zuli

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #10 on: October 20, 2009, 01:38:56 PM »
salam..selamat berkarya..

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #11 on: October 20, 2009, 03:11:43 PM »
huhuhuh...cayalah bro...x lamer lagi leh jd pro ni...selamat berkarya!!
salam..selamat berkarya..

adakah sesuai aku menghasilkan karya cinta ngan style aku nih miaahaha

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #12 on: October 20, 2009, 03:33:12 PM »
hantam saja da!!!hidup x lamer...masa nilah nak timba ilmu byk2...rugi wooo...bikin2 jgn x bikin!!

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #13 on: October 21, 2009, 10:56:40 AM »
jom la kita gabung wat komik super mecha war!!

tawel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 789
    • View Profile
    • My Deviant Art
Re: Stor kerja Lion
« Reply #14 on: October 21, 2009, 11:04:09 AM »
pergh..rupanya simpan yang gempak2

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #15 on: October 21, 2009, 01:40:22 PM »
x berani nak ckap la bro..aku komik2 ni fail!!buat mesti hancus...lagipon aku nak tumpu wat concept art...tgh belajar2 ni!!!..huuhhuhu

dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #16 on: October 21, 2009, 02:38:22 PM »
kipidap bro... u r best man

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Stor kerja Lion
« Reply #17 on: October 21, 2009, 07:32:20 PM »
peminat tegar komik HK ko ni rupanya. hehehhe.. hebat! brapa juta HP la ko punya skill ni. :)

pac

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1863
  • rockers juga manusia
    • View Profile
Re: Stor kerja Lion
« Reply #18 on: October 22, 2009, 02:55:39 AM »
kaler yang mantap.
kagom aku.

hati dan jiwa kita bersatu atas nama SENI

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: Stor kerja Lion
« Reply #19 on: October 22, 2009, 08:50:47 AM »
pergh..rupanya simpan yang gempak2
gempak dari aku je,. masih jauh ketinggalan dari gempak org lain. :(

x berani nak ckap la bro..aku komik2 ni fail!!buat mesti hancus...lagipon aku nak tumpu wat concept art...tgh belajar2 ni!!!..huuhhuhu
huhuhu! ko mmg rajin study. ntah peringkat berapa keupayaan ko sekarang nih.

kipidap bro... u r best man

tq! tq! Tq! aku akan berusaha lebih gigih!
peminat tegar komik HK ko ni rupanya. hehehhe.. hebat! brapa juta HP la ko punya skill ni. :)
Aku peminat paling tegar dengan Komik wan Yat Leung, mari melawat aku kat sini. miahahahaha!
kaler yang mantap.
kagom aku.
tq! tq! baru2 belaja kaler pakai digital bro. masih byk cacat cela. camner pon aku akan lebih berusaha!