Author Topic: Soulzeshifter yang noob  (Read 5903 times)

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #20 on: December 03, 2013, 11:27:36 PM »
much better.. soft tone lg suit best utk style cell shade mcm ni.. kalau nk pakai yg bright.. kena main lasso style.. highlight power baru terbaik! hehehehe. 

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #21 on: December 04, 2013, 02:38:09 AM »
Aku suka yang warna terang.

Bila aku baca komik (fizikal atau online) yang ada warna vibrant, aku teringat Soulzeshifter... Aku sendiri tidak guna warna vibrant dalam karya ku. Tapi aku suka tengok karyawan yang memang peribadinya menggunakan warna vibrant. Ia kena dengan gaya stroke mereka yang unique. Namun setiap insan akan berubah.
there r kids in here... in d forum, in us.

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #22 on: December 04, 2013, 09:40:13 AM »
much better.. soft tone lg suit best utk style cell shade mcm ni.. kalau nk pakai yg bright.. kena main lasso style.. highlight power baru terbaik! hehehehe. 

aku google lasso style pagi ni..tp dapat result tarian..bwahahaha. adakah maksudnya yg cara shading guna lasso tool, fill and gaussian blur gitu? highlight power plak yg jenis shading lg terang dari base colour..owh noob nye aku


Aku suka yang warna terang.

Bila aku baca komik (fizikal atau online) yang ada warna vibrant, aku teringat Soulzeshifter... Aku sendiri tidak guna warna vibrant dalam karya ku. Tapi aku suka tengok karyawan yang memang peribadinya menggunakan warna vibrant. Ia kena dengan gaya stroke mereka yang unique. Namun setiap insan akan berubah.

hehe mekasih kerna ingat aku bebeh...nnt aku try research lasso n highlight mcm amykamen ckp agar vibrant style aku lebih umpphh

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #23 on: December 04, 2013, 10:27:56 AM »
guna lasso best...aku nye artwork banyak guna lasso sebab pakai mouse...dari design sampai mewarna boleh shape guna lasso especially untuk design mekanikal dan geometrik

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #24 on: December 04, 2013, 10:34:08 AM »
guna lasso best...aku nye artwork banyak guna lasso sebab pakai mouse...dari design sampai mewarna boleh shape guna lasso especially untuk design mekanikal dan geometrik

aku tgh layan lasso style colouring tutorial kt youtube...BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! rupan2ya selama ni aku kaler n shading cara tradisional beb..ibarat kaler guna kaler pensil luna...demmmm..hahaha ilmu ilmu!!!!

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #25 on: December 04, 2013, 10:51:21 AM »
banyak care kaedah mewarna yang penting explore...guna cara traditional pun ok cuma mahirkan teknik sahaja.. :)

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #26 on: December 04, 2013, 11:56:29 AM »
Wuish! Jgn pandang rendah kaler pensil LUNA! Kaler pensil terhebat masa skolah dulu! Hahah! Zaman tu mana pernah jumpa Prismacolor atau Polychromos.. Heheh! Ape2 hal, teruskan usaha!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #27 on: December 04, 2013, 12:31:10 PM »
Wuish! Jgn pandang rendah kaler pensil LUNA! Kaler pensil terhebat masa skolah dulu! Hahah! Zaman tu mana pernah jumpa Prismacolor atau Polychromos.. Heheh! Ape2 hal, teruskan usaha!

LUNA is the best..faber castell pn takleh cari makan masa tu...kecuali time SWAN keluar dengan design kotak kaler dia leh lipat tengah tu..tapi geng2 luna potong sendiri je tengah2 nk dapat cam SWAN.kekeke

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #28 on: December 04, 2013, 07:33:04 PM »
dulu dlm ni ada sorang yg agak best lasso coloring dia.. ala2 american comic gitu.. namanya Chiko.. ntah mana dia ilang.. kena sorok si mark zuckerberg barangkali... hehehehe

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #29 on: December 04, 2013, 10:05:50 PM »
oo chikolektro...bila layan balik blog pergh showcase tu...bapak gempak arrrrhhhh...aku paling suka crb alfonso tu...dasaaakkk

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #30 on: December 05, 2013, 03:13:41 PM »
prektis




soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #31 on: December 17, 2013, 04:13:39 PM »
CRB Rock Lee


chayrot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1626
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #32 on: December 17, 2013, 06:27:34 PM »
wow.....rajin join battle......Tahniah...ada menang battle :hoye: :hoye: :hoye:

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #33 on: December 17, 2013, 07:20:07 PM »
Crb la yg wat aku rajin nk try berkarya digital  chayrot..aku bukn bidang ni kan...ngn men dota ny lagi..mmg crb la pembakar semangat

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #34 on: December 19, 2013, 09:40:28 AM »
hasil guna mouse....trace2..blaja kaler...aku try warna soft keunguan mcm amykamen suggest..tp tak multiply kan layer sbb nmpk gelap sgt la plak...hehehe


soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #35 on: December 20, 2013, 02:56:31 PM »
cilok lineart akulangit...saje warna kan sambil tunggu majlis doa selamat kat meeting room nak start

« Last Edit: December 20, 2013, 05:07:13 PM by soulzeshifter »

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #36 on: December 23, 2013, 11:31:22 PM »
Hasil hari ini..





aku buntu nk wat finishing camne..ngn background ke laut...sapa leh tolong warnakan?huhu
« Last Edit: December 23, 2013, 11:50:50 PM by soulzeshifter »

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #37 on: December 24, 2013, 12:03:18 AM »
strider-man.. mmg best! kasi character awek2 plak.. hehehhe

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #38 on: December 27, 2013, 07:11:49 PM »
Karakter awek macam diminta abam amykamen

SienPool KO!!



selepas tersedar dari kepanaan dek menatap artwork abam noone...aku pn modify skit sinepool KO aku ni dgn harapan tak nampak lekeh sangat utk tahap yg telah disetkan...cam best gak buang lineart itam ni ek..hmmm
« Last Edit: December 31, 2013, 12:51:09 AM by soulzeshifter »

soulzeshifter

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 482
    • View Profile
Re: Soulzeshifter yang noob
« Reply #39 on: January 06, 2014, 11:15:01 PM »


aku try2 la paint jenis palit2 tanpa buat lineart cantik2 kemas2 macam stail aku buat biasa..jeles gak tgok masing2 leh palit2..tapi siyes la kompem noob gile palitan aku

muka gaya lukisan ni cm tak seswai dgn stail aku lukis muka..hmm..kena realistik kan skit kot eh..
« Last Edit: January 07, 2014, 12:40:54 AM by soulzeshifter »