Author Topic: sekomen komenyer artwork aku ni  (Read 11589 times)

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #40 on: September 03, 2010, 10:03:39 AM »
adoi... cunnye cunnye!! arghhhhhhh tak tahan tgk!!

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #41 on: September 03, 2010, 10:26:50 AM »
Betul !Betul !Betul ! pakai jenama "GENIUS" punya  :D

wah.. same la kite. tapi lineart ko nape cun sangat ni. jeles tul

namik

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 442
  • tak berbakat
    • View Profile
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #42 on: September 04, 2010, 07:41:28 AM »
betol lineart mmg cun.sy sungguh cemburu :argh:

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #43 on: September 05, 2010, 12:14:19 PM »
konye lineart pun cun la namik. bak sini sikit skill tangan ko tu bg kat aku miahaha!

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #44 on: September 08, 2010, 11:44:29 PM »
wah.. same la kite. tapi lineart ko nape cun sangat ni. jeles tul

Practice dulu baru bebenor cun, slalunyer kalau nak lineart lebih cun lagi cuba try Sai Paintool memang gempak

dan SELAMAT HARI RAYA PADA SEMUA

http://www.facebook.com/photo.php?pid=199370&id=100000158405020






Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #45 on: September 09, 2010, 01:30:29 AM »
ni ko kaler pakai SAI gak ke? lawo tul!!

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #46 on: September 09, 2010, 01:42:51 AM »
comei nye :D huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #47 on: September 12, 2010, 03:28:46 PM »
comei nye :D huhu

ada lagi yang comel nie




Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #48 on: September 12, 2010, 11:34:10 PM »
awek belakang tu mmg comei,

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #49 on: September 13, 2010, 09:36:30 PM »
awek belakang tu mmg comei,

Nama dia Ui Harisawa dalam cerita K-ON!!

Lionheart

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1441
  • Memerhati gelagat manusia dari aras 30,000 kaki
    • View Profile
    • Wira Tunggal Legacy
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #50 on: September 13, 2010, 09:52:33 PM »
nak try la care kaler ni

Palam

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 32
  • Sila Beri Tunjuk Ajar
    • View Profile
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #51 on: September 15, 2010, 10:10:01 AM »
cntik ah u pnyer kaler?pkai sftware ape ek?Painter ke Photoshop?

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #52 on: September 16, 2010, 12:37:03 PM »
cntik ah u pnyer kaler?pkai sftware ape ek?Painter ke Photoshop?

Adobe photoshop dan Sai paintool buat masa nie pakai adobe photoshop 7, nak pakai adobe CS tapi berat comp slow TwT

Palam

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 32
  • Sila Beri Tunjuk Ajar
    • View Profile
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #53 on: September 16, 2010, 07:40:33 PM »
yeke?mcm x caye je tpi ko pnyer kaler cun la ad skill trsndiri bleh ah dpat tnjuk ajar dri ko :)

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #54 on: September 27, 2010, 04:25:34 PM »
yeke?mcm x caye je tpi ko pnyer kaler cun la ad skill trsndiri bleh ah dpat tnjuk ajar dri ko :)

Terima kasih  :)

dan ini project terbaru [spoiler][/spoiler]

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #55 on: September 28, 2010, 08:11:15 AM »
aku suka cara kaler ko kaler style anime tu... aku nk blaja leh... ajar la aku kaler hhuhhuhu aku lukis stlye manga gak tp kaler x mcm manga cm ne tu? hahahhaahh bg tutor

azharmy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
    • View Profile
    • Deviantart
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #56 on: September 30, 2010, 01:00:36 PM »
aku suka cara kaler ko kaler style anime tu... aku nk blaja leh... ajar la aku kaler hhuhhuhu aku lukis stlye manga gak tp kaler x mcm manga cm ne tu? hahahhaahh bg tutor

Nie nak bagi tips! kalau takder tablet lagi cuba try pakai pen tool dalam adobe photoshop. Boleh buat vector coloring. kalau nak master guna color lak celup jer mana mana lukisan yang ko nampak lawa(ambil warna), aku pun tak berapa pandai sangat nak pilih warna sendiri   :p

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #57 on: September 30, 2010, 04:01:19 PM »
lukisan ko cantek, tapi anatomi kurg,...heheeeh aku suka ngan skim kaler ko

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

xinoxs

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 916
    • View Profile
    • xinoxs FB
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #58 on: September 30, 2010, 04:18:07 PM »
Nie nak bagi tips! kalau takder tablet lagi cuba try pakai pen tool dalam adobe photoshop. Boleh buat vector coloring. kalau nak master guna color lak celup jer mana mana lukisan yang ko nampak lawa(ambil warna), aku pun tak berapa pandai sangat nak pilih warna sendiri   :p

aku dh ada tablet ni.. mcm mana flow warna dia leh bg tutor wakakaka

engraver

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 48
    • View Profile
    • DeviantART
Re: sekomen komenyer artwork aku ni
« Reply #59 on: October 07, 2010, 01:17:54 PM »
ramai permintaan nk tutorial. handal ko nih  :jayman: