Author Topic: my lil' corner...  (Read 40677 times)

sureya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 266
    • View Profile
my lil' corner...
« on: November 21, 2007, 03:20:01 PM »
hmmm... kat sini Xde thread umum ntuk letak lukisan ek...? kalu nak post gamabr kena bukak topik sendiri...?

anyway... aku nie nak kata newbie... X jugak... tp nak kata org lama X jugak... tp baru nak aktif sket kat sini la... & like most people here i love 2 draw... ni nak share la sket lukisan2ku yg X seberapa nih...

ni salah satunya...


PakKadok

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #1 on: November 21, 2007, 03:48:22 PM »
Haiii...mcm stroke Clamp la:cardcaptor sakura...

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: my lil' corner...
« Reply #2 on: November 21, 2007, 03:59:41 PM »
wahhh..nice..n clean..

ni bukan copy/refer dari komik lain ke?

post more
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

buckethead

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1737
  • go tick alarm air done
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #3 on: November 21, 2007, 06:39:27 PM »
clean sungguh.. jernih rasa seperti hujan yg jatuh atas payung tu..

keribang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 629
    • View Profile
    • http://www.artwanted.com/YakupRafee
Re: my lil' corner...
« Reply #4 on: November 21, 2007, 09:32:22 PM »
Nice drawing... mungkin pas ni boleh send yg dlm bentuk skecthes dan jugak colour. Btw, very nice work...jarang dpt tgk work budak pompuan kt sini terutama yg clean dan kemas camni. Keep it up!

*errr, aku assume sureya ni mmg pompuan la kan...kan...kan!

sureya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 266
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #5 on: November 22, 2007, 10:13:21 AM »
i am a huge fan of clamp... walaupun banyak pengaruh tp stail & stroke X sama ye...

oh... & this character is 100% original... X ditiru atau di-refer dr memana komik dlm atau luar negara...

thanx... i still have the sketch... batang payung 2 nampak kelakar dlm sketch ni...



versi color... eheh... belum ada g... 2 pun kalu i kaler la... 1 thing about me... i ni lebih kepada inking... X pandai mengaler... malahan aku baru je nak mula belajar digital... so i don't have a lot of colored stuff...


selain ilustrasi... i jugak buat komik... ni contohnya...



i X pandai buat action stuff... & i prefer shoujo comics... so i do a lot of love-life stories... my comic drawing skills masih banyak kelemahan... banyak lagi yg nak kena belajar nih...

ehehe... lelaki atau perempuan... well... if i am a guy i wouldn't use such a girlish name like sureya now would i...? oh ya... kalu y'all perasan dlm lukisan tu siggy-nya nama nut'z... jgn heran ye... i X curi lukisan org lain... cuma that's my nick name in real life... i guna sureya ntuk online je...

keribang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 629
    • View Profile
    • http://www.artwanted.com/YakupRafee
Re: my lil' corner...
« Reply #6 on: November 22, 2007, 10:19:26 AM »
Well, what can I say! dah tahap pro minah nih... post more! Perhaps we can share some knowledge here! Welcome to Pergh...

JetEaroplane

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1208
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #7 on: November 22, 2007, 10:59:01 AM »
pergh!...dasat giler!.ni nak kene ada kesabaran yg melampau nih.dulu masa aku rajin2 dulu, ske gak wat line2 drawing cenggini.Tapi takdelah wat mata besau2 camtu.Aku ske yg real life.Tak ske exegerate benda2..

komik pun dasat. Ni kalo kat jepon,mau dorang amik ko keje dgn dorang nih

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #8 on: November 22, 2007, 11:07:51 AM »
Pehhesss..Cleanup dasatt!

Tapi sureyaku, awek pakai payung tu tapak kasut dia mcm tak kena dgn angle badan dia..

shiori_LA

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1098
  • hmm......dah maleh nak lukis
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #9 on: November 22, 2007, 11:52:32 AM »
 :)cleanup memang dah best giler.....
oho nut'z nih cam pernah dengar je nama ni.....

cuma betul kata cik leydi kita angle dedua kasut tu cam tak kena skit dgn angle badan dia.....but mungkin orang takkan perasan pasal tu sebab cleanup best sangat... :hoye:
senyum sokmo


sureya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 266
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #10 on: November 22, 2007, 12:54:24 PM »
thanx... mmg i post lukisan kaat sini supaya dpt belajar & berkongsi tips & ilmu... ^^

iye ke...? hmmm... nak kena belajar lagi nih... 1 of my biggest waknesses is movements meh... sebab 2 Xleh nak buat komik action g... sebenaqnya i hate clean-up... traditionally or digital... lukisan 2 i trace balik from the sketch... 2 kira clean-up gak ke...?

but 1 thing i love is details... saya tsgt2 la suka lukisan yg banyak efek & render ngan pen & X banyak screen tone or computer added effects... my no 1 idol is yang kyung il yg kalu u tgk artwork dia mmg nak pengsan sebab terlalu cantik & perfect & it's all done in pen...!!!! i wanna draw like that...!!! >"<


here's enother 1... gmbr ni sebenarnya dah diletak kat tmpt lain kat forum ni... but what the heck i'll stick it here also... lukisan ptraktis je... buat masa tgh boring... 

« Last Edit: November 22, 2007, 05:27:44 PM by sureya »

VirusAC-74

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 326
  • Betreten auf eigene Gefahr
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #11 on: November 23, 2007, 02:04:30 PM »
aku pong memang dah lamer admire ngan line inking dia! clean abis!!! sureya ke nut'z ke dia ni memang pro! takkan korang tak perasan artwork dia dah banyak published dah!!! hehee...

ganbatte sureya!

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: my lil' corner...
« Reply #12 on: November 23, 2007, 02:53:08 PM »
line art superb, figure, semua dah power..
tapi macam kehilangan sesuatu.. (yup, macam yang anda fikirkan).

Sememangnya art itu universal, tapi i do believe, if you're asking anyone around you. The answer remain the same. :D No heart feeling.

Aku rasa, bleh adapt atau rujuk cara Aimo S. Ahmed dalam mengadunkan sedikit garis galur ke-local-an dalam karya.

(ya! aku nampak gadis bertudung dalam salah satu diatas! - yang rambut macam karekter lain tu.. erm.. rarely to find in shah alam :p )

anyway. great and clean artwork indeed.
Visit : + Blog + Twitter + FB

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: my lil' corner...
« Reply #13 on: November 23, 2007, 08:39:42 PM »
cayalah...

sekali tgk ..ni mesti manga dari jepun...

best..keep it up
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

paYoL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 288
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #14 on: November 24, 2007, 04:10:26 AM »
pergh! gile bes baru tunjuk sample manga ngan pin-up tu... ada karya yang pernah published tak? :)

sureya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 266
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #15 on: November 26, 2007, 03:14:12 PM »
kurang feeling ek... mmg... sendiri pun ada rasa cam2 gak... tgk lukisan org lain cam hidup... kita punya cam kurang sket feelnya...

kena belajar lagi nih..

walaupun lukisan i ala2 manga gitu but my characters r mostly malaysian... komik i suka buat ikut suka hati je... kadang2 suasananya di malaysia... kadang2 X... mostly i suka love-life story yg tambah sket unsur fantasy...

& yeap... i do have a few comics published... tp X banyak la sebab i still consider myself in learning process...

ok... ni ada lagi la sket lukisan nak post kat sini...

lukisan lama...



yg ni masih dlm proses menginking...



azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: my lil' corner...
« Reply #16 on: November 26, 2007, 10:50:27 PM »
ni sureya yg dtg meeting PTS hari sabtu arituh kan?
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

sureya

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 266
    • View Profile
Re: my lil' corner...
« Reply #17 on: November 27, 2007, 07:27:48 AM »
meeting PTS...? errr... rasanya setakat ni saya belum lagi penah pegi kat mana2 meeting *sori...*  event ada la... cam 24 hour comic hari 2 ada la g... tp X sempat masuk... jadi penyokong je...

anyway... kat luar saya jarang sgt guna nama sureya nih...

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Re: my lil' corner...
« Reply #18 on: November 27, 2007, 12:38:03 PM »
pro budak ni... diam je minah ni tp sekali tarik pensil/pen tengok.. menafaatkan wacom tu elok2...

selamat datang ke pergh.com

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: my lil' corner...
« Reply #19 on: November 27, 2007, 02:02:35 PM »
azhar yg meeting pts tu suraya blues selamanya arr..yg ni budak lain