Author Topic: Galeri Penberbulusenyum  (Read 82723 times)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Galeri Penberbulusenyum
« on: March 18, 2010, 04:16:33 PM »
Bermula 18 Mac 2010 maka muncullah galeri tidak seberapa ini...semoga mendapat tunjuk ajar dari warga pergh...

sebagai permulaan nak simpan balik artwork lama-lama agar tak hilang ...mahu jadikan galeri ini sebagai arkib diri sendiri


Recolouring cover pedang setiawan 1998...huhuhu dah lama...

media: poster colour dan watercolour

« Last Edit: August 28, 2011, 06:30:23 PM by penberbulusenyum »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #1 on: March 18, 2010, 04:24:07 PM »
next painting
« Last Edit: May 26, 2010, 09:57:40 PM by penberbulusenyum »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #2 on: March 18, 2010, 04:30:14 PM »
Lukisan waktu tingkatan 4 tahun 1994...huhuhu Tajuk: Membakar kopi

media : water colour


avil(t)one

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1735
    • View Profile
    • http://aviltone.deviantart.com/gallery/
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #3 on: March 18, 2010, 06:44:11 PM »
Ko snap je ke? Agak blur sikit..
Tapi nampakla ke"detail"annya..
Ada artwork baru, jgn segan2 upload ye, hee..

dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #4 on: March 18, 2010, 08:32:34 PM »
cantik. ni baru sikit ni, msti byk lg yg power2 tu. upload...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #5 on: March 18, 2010, 09:25:15 PM »
tima kasih avil dan dahan rapuh...aku snap je gambar masa tu.. sebab takde teknologi lagi kat umah aku...buat lukisan secara manual susah nak scan sebab setengahnya takmuat scanner...lukisan lama-lama dah banyak rosak..so aku kena cari tempat simpan...anyway thank bro...nanti aku upload lagi..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #6 on: March 19, 2010, 07:38:20 PM »
Aku upload lagi..
Recolouring cover pedang setiawan tahun 1999..salah satu favorite cover aku suka...

Media : Water Colour...
oleh kerana kaler original dah rosak skit ...aku touchup skit guna ps..


dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #7 on: March 20, 2010, 12:49:05 AM »
cantiknye...  :hansap:

sammy514

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 765
    • View Profile
    • the artbook of sammy!
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #8 on: March 20, 2010, 02:22:08 AM »
"Membakar Kopi" tuh masterpiece tuh.... :)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #9 on: March 20, 2010, 10:53:48 AM »
Trimas..dahan rapuh dan sammy...lukisan lukisan lama ni sayang gak nak buang...masih banyak lagi aku kena pelbaiki dan belajar skill watercolour ni huhu..ni aku upload lagi lukisan lama waktu tingkatan 4 tahun 1994..

Media : Water Colour...

Tajuk :Rumah Atuk Aku

« Last Edit: March 20, 2010, 10:58:17 AM by penberbulusenyum »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #10 on: March 20, 2010, 08:57:21 PM »
seterusnya skali lagi aku upload recolouring cover pedang setiawan dilukis pada 1999..lukisan ni rosak teruk dan telah koyak..oleh sebab itu aku touchup balik guna ps... (aku punya skil colour ps sgt teruk berbanding manual) sebab guna mouse dan menggeletar hahaha..

media asal : poster colour




penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #11 on: March 21, 2010, 02:57:48 PM »
ada masa nanti aku upload lagi..

dahan_rapuh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 545
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #12 on: March 21, 2010, 09:05:17 PM »
time tingkatan empat pun, cmtu punya cun. sy time tingkatan empat, lukis beskal pun jd biskut.

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #13 on: March 21, 2010, 11:21:32 PM »
time tingkatan empat pun, cmtu punya cun. sy time tingkatan empat, lukis beskal pun jd biskut.

ehh aku pun tak terer sgt lukis ni..kalau ada objek tu tiru je huhuhu...masa kecik aku dah disuruh warna batik canting oleh keluarga aku...biasalah org pntai timur huhuhu....taulah skit skit cat air teknik basah atas basah dan basah atas  kering... pepe pun thank bro...nak batik context aku haha

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #14 on: March 22, 2010, 12:35:02 AM »
Asyik lukisan lama je aku upload...haha ...ni lukisan baru aku siapkan tahun 2010 ...masa ambik seminggu ...size 3' x3' kanvas

media Akrilik...

Objektif lukisan...'nak sangkut kat ruang makan'

enjoy the process
LAPISAN 1



LAPISAN 2


LLAPISAN 3



« Last Edit: November 13, 2011, 10:10:54 PM by penberbulusenyum »

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #15 on: March 22, 2010, 01:05:06 AM »
LAPISAN 4 ...


Aku yang Malu kucing SIAP


TUNGGU KERING (MAAF BILIK SEPAH)

« Last Edit: March 22, 2010, 08:10:50 AM by penberbulusenyum »

Chikolektro

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 855
  • Newbie
    • View Profile
    • deviantart
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #16 on: March 22, 2010, 11:25:46 AM »
wahh!!cantek weyhh! respek lu bro! aku artwork atas kertas cani xde..kat dinding umah aku ade la....nk tgk?hehehe...pakai cat pe ni pen? xpenah aku wat artwork caneh....so ape ko wat kat artwork neh?frame gantung hiasan dinding pon masyuk....boleh market ape.... :)


" Do, or do not. There is no 'try'. " - Jedi Master Yoda....

sammy514

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 765
    • View Profile
    • the artbook of sammy!
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #17 on: March 22, 2010, 11:46:03 AM »
Wah....sungguh cantek seni halus ko bro! Well done!.... :pompom:

zehe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 519
  • "...concocting...tak habes-habes..."
    • View Profile
    • zEhe'S sPAce
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #18 on: March 22, 2010, 01:29:00 PM »
kawe suko reflection atas jalan basoh tu!! 
painting demo meme best la be!!

wuiyoh, banyak buku tu....
 :hoye: :hoye:

tawel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 789
    • View Profile
    • My Deviant Art
Re: Galery penberbulusenyum
« Reply #19 on: March 22, 2010, 01:51:27 PM »
whoi SYED! ko baru post setitis air dari hujung jarum je dari semua artwork ko.... post lagi wei.

haha bilik ko sama macam masa kat U dulu.