Author Topic: GALERI KU > MARK PIET  (Read 24338 times)

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #280 on: March 14, 2017, 02:01:08 AM »
Terima kasih encik Soul!...

Bacaan yg bagus - parodi tentang exploitasi wanita dalam dunia lukisan komik:
>> http://reelgirl.com/2012/05/what-if-the-male-avengers-posed-like-the-female-one/

PREVIEW: Awek Tudung Labuh hampir menjadi mangsa kisaran ratusan gigi hantu Stick Man. Team SparaNormal kerjasama termasuk Awek Tudung Labuh sendiri utk melepaskan diri dari ancaman. Tiada hero macho romantik menyelamatkan wanita... Wanita selamatkan diri sendiri dgn sedikit bantuan lelaki. Semua kerjasama.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 177-179







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #281 on: March 21, 2017, 12:03:28 AM »
PREVIEW: Setelah Awek Tudung Labuh selamat dari mulut hantu Stick Man, team SparaNormal teruskan dgn usaha mengurangkan jumlah hantu StickMan. Akan tetapi Negara Pochong telah diserang hantu StickMan yg lain pula, maka team SparaNormal harus pergi membantu rakyat pochong. Manakala hantu pochong rakyat Amerika pula memang kalah teruk... Ah, nasib mereka lah, mereka hanya rednecks bongkak nasionalis ketuanan bangsa yg bertuhankan kerajaan demokrasi kulit putih. Mereka dibunuh oleh kerajaan sendiri... Politik Amerika memang saiko.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 180-182







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #282 on: March 28, 2017, 02:43:15 AM »
PREVIEW: Selepas rehat beberapa muka, maka sambung semula babak aksi... Apa lagi nak buat? Komik aksi mestilah tunjuk banyak giller babak aksi... Bukan begitu?.. Namun mungkin itew fakta yg benerrr, kerana dalam filem pun, jika filem itu dipromosikan sebagai filem aksi brutal, maka perlulah banyak giller babak aksi brutal. Dan diselit sekelumit moral di sana-sini. Baru shiok..


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 183-185







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #283 on: April 03, 2017, 11:58:58 PM »
PREVIEW: Kali ini sempat buat dua muka sahaja, disebabkan buat POSTER PIN-UP (SparaNormal Go!) ms 186 itew... Poster itu ialah ringkasan tentang serangan kombo Awek Tudung Labuh dan Badang. Kalau dalam filem, ini dipaparkan sebagai "one-take action set peace" dalam gerakan slo-mo, di mana Lelaki Jadian akan melintas di latar belakang lalu menyerang Stick Man. Jadi ini ialah babak one-take action. Ya, super awesome poyo gitew.....

Mukasurat berikutnya 187 adalah persediaan utk babak perang skala epik di antara Batalion Empayar Pochong dgn grup Stick Man... Minggu depan baru mula babak perang. Kena fikir sudut-sudut pandangan yg Pergh! dot com. Mungkin tiru filem LOTR. Apa nak buat, tiru filem box-office jer lah...


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 186-187





Bersambung minggu hadapan. Insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #284 on: April 11, 2017, 02:27:59 AM »
PREVIEW: Maka bermulalah babak perang antara batalion askar Empayar Pochong lawan kumpulan hantu Stick Man yg dibantu oleh gang Zombi berbaju besi kuning. Babak perang ini tidaklah teralu lama, namun babak ini sedikit-sebanyak menggunakan seribu tan darah yg perlu disemburkan ke sana dan ke sinun, utk memeriahkan lagi suasana perang epik berkenaan serangan mahluk rasaksa...


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 188-190







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #285 on: April 18, 2017, 01:33:37 AM »
PREVIEW: Sambungan babak perang epik antara batalion askar Empayar Pochong lawan hantu Stick Man dengan meningkatkan lagi suasana kecoh dan huru-hara. Treatment yg diberi ialah permulaan perang tidak kecoh, kemudian semakin kecoh, dan semakin unexpected. Ini supaya plot cerita tidak boleh diagak (tidak seperti movie Hollywood). Namun yg penting adalah babak aksi epik tahap shiok sendiri yg tiada dalam komik-komik di pasaran (Publisher tidak berani publish kisah SparaNormal kerana terlalu banyak darah dan terlalu brutal dgn organ tubuh terkoyak seperti usus perut, otak dan buah zakar) Komik seperti ini tiada dalam pasaran... Semoga penonton genra aksi juga shiok sendiri walaupun lukisan aku comot giller.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 191-193







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #286 on: April 25, 2017, 03:10:54 AM »
PREVIEW: Akhirnya team SparaNormal sampai ke hujung pintu Negara Pochong, lalu menolong askar Pochong. Ini babak akhir perang epik Askar Pochong vs. Hantu Stickman + Zombi. Walaupun babak ini ringkas, namun belanja produksinya sangat besar. Jadi kita harus jimat bajet utk buat babak aksi seterusnya yg lebih awesome di hujung cerita... Boleh ada aksi lagi awesome ke? Entah lah. Belasah sahaja. Tapi jika tiada idea minta lah pada Allah. Allah kan A'la (Unlimited/ tiada limit) forever and ever, and ever, and ever... Over the top, over the top, over the top, dan berterusan over the top tanpa limit. Best betul.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 194-196







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #287 on: May 01, 2017, 01:18:38 AM »
PREVIEW: Sedang team SparaNormal tolong askar pochong (dalam gua), Orang Tua ternampak sesuatu yg mengancam di kawasan gurun Nevada. Orang Tua harus selesaikan masalah ini... Perlu tunjuk sedikit babak Orang Tua beraksi. Nanti akan buat babak aksi Orang Tua yg lebih awesome dan magical dan brutal sebab bapa aku nak tengok Orang Tua beraksi... Aku post ini hari Isnin sebab aku nak pergi jalan-jalan.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 197-199







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #288 on: May 09, 2017, 01:10:07 AM »
PREVIEW: Ini adalah babak berehat. Setelah lama bertarung menghalau hantu zombi, team SparaNormal pun berhenti rehat sebentar, makan dan minum, seraya mendengar strategi untuk pertarungan seterusnya oleh Orang Tua. Mereka semua makan mee segera cawan. Aku suka mee cawan ni, macam di Osaka atau California. Manakala Lelaki Jadian menjadi lebih tinggi dan lebih hijau setelah makan banyak bola tenaga hantu Stick Man. Kemudian aku pula lapar, nak makan mee cawan Korea yang ada sayur kering itu..


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 200-202







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #289 on: May 16, 2017, 01:04:50 AM »
PREVIEW: Team SparaNormal bersiap-sedia utk hadapi serangan tentera Zombi dan StickMan. Babak ini ada muka surat utk lagu tema utk konsep kisah ini, lagu bertajuk "Fortuna Imperatrix Mundi" dari koleksi "Carmina Burana" (puisi Latin abad 13). Konsep O Fortuna ini menunjukkan nasib atau takdir yg menguasi manusia, yg mana dalam dunia ini nasib malang akan menimpa manusia dan manusia tak sentiasa menang dan tak sentiasa aman. Sebab ini dunia, bukan syurga, tentulah tak aman, nilai duit menurun, politikus jahat, malam panas berbahang - supaya manusia sedar dia tiada kuasa selain meminta dgn lembut. Ah, kecilnya manusia... Cuma pandai melukis kartun sahaja...



KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 203-205







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 533
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: GALERI KU > MARK PIET
« Reply #290 on: May 23, 2017, 12:59:55 AM »
PREVIEW: Babak Orang Tua vs Zombi. Aku tidak buat penjelasan tentang asal-usul senjata yg Orang Tua gunakan. Aku andaikan Orang Tua banyak rahsia dan banyak simpan senjata rahsia yg berunsur majikal. Lagi pun ini cerita kartun yg tidak logik lalu banyak perkara yg tidak logik berlaku dlm kisah ini.


KOMIK SPARANORMAL > O FORTUNA | PG 206-208







Bersambung minggu hadapan insha Allah.
there r kids in here... in d forum, in us.