Author Topic: artwork aku yang tak seberapa ini.....  (Read 46429 times)

zarulizman

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #40 on: February 11, 2007, 10:34:17 PM »
raksasa sudah tiba!
rasakan gegarannya, yeha!
sifu aku nie, tak kedekut ilmu.
byk lg aku nak belajo nie.
best tul mamat nie. cayalah, setelah sekian lama simpan artwork.
apa lg kasi pecahlah!

just_jimi19

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #41 on: February 12, 2007, 11:16:21 AM »
huhu....
saye takdela bagus sangat....
budak baru blaja... cari makan... ngan melukis....
 
tapi terima kasih... en. leydi.en hamzi. en rosh. en zarulizman...
hamba pacal yang hina rasa amat berbangga dapat mendapat pandangan otai2...

a'ah komik basketball 2 takde skrip.... komik saje2....
dan saye pasti buat signature baru .... lama punya 2

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #42 on: February 12, 2007, 11:21:46 AM »
weh jimi smelekom :D

bile ko nak greyscale kan komik ko tu?? lawo seeehhhhhhh meleleh aku dibuatnye, dah la sketch pulak tu, tak sabar-sabar aku nak tunggu ko ink pastu greyscale kan komik ko nih :jayman:

bipeds

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2056
  • jangan taip :jayman:, jangan
    • View Profile
    • le fesbuk
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #43 on: February 12, 2007, 12:38:18 PM »
takde website ke jimi ?

just_jimi19

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #44 on: February 12, 2007, 01:58:32 PM »
jaymanjohn> walaikumsalam... malas la pulak aku nak ink... aku tak berape pandai inking...
                  tapi aku tambahkan  shadow kalu aku nak gelap kan dia lagi... ala work ko lagi power....
                  aku tengok...
      bipeds>  sorry la takde website.... insyallah aku ngan geng aku anak buat siap taun depan kot.... insyallah...

just_jimi19

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #45 on: February 12, 2007, 02:13:33 PM »




ni work pun dah lame.... dah 2 taun kot....
aku suke pakai watercolour....

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #46 on: February 12, 2007, 02:32:18 PM »
:o

just_jimi19

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #47 on: February 12, 2007, 02:43:19 PM »



komik mase buat shah mardan dahulu.....kala....
pon work lama...

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #48 on: February 12, 2007, 03:00:12 PM »
tak tau nak cakap apa..

memang power jimi nih
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

ApOgEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1032
    • View Profile
    • Art Of ApOgEE
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #49 on: February 12, 2007, 03:46:48 PM »
power giler aaa jimi neutron!!!!! aku dok tenung lama kat lokesan ada longkang tuh... ko ni memang detail orangnya...

t a n g h

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 984
  • : : berkehendakkan : :
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #50 on: February 13, 2007, 09:37:40 AM »



gila ah watercolor, bikin lebur hati seh....

TANGH! ARTBOOK VOL.1 | CLICK for more info, pm to make an order

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #51 on: February 13, 2007, 10:54:49 AM »
ooo.. ini keje ko rupernya.. balik ofis lambat upload work rupernya.. hahahahhaha.. takut seh aku ngn work budak ni...

bohrtaag

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #52 on: February 13, 2007, 10:55:53 AM »
aduh..tajuk thread ni bikin hati panas. tak seberapa? artwork ko sgt "berapa", wahai jimi!

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #53 on: February 13, 2007, 12:06:53 PM »
haha.. 2 tahun lepas datang dah KLP nak try, tahun ni?
ko keje ape sekarang ni...

work power dah...

just_jimi19

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #54 on: February 13, 2007, 12:39:55 PM »
belum best lagi work aku....
lot of things yang nak kene baiki lagi...
sekarang jadi asst. art director... buat graphic. illustration, visualizing drama n buku....kat production house...
tapi nak buat komik....balik....
dah lama tak buat serius...

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #55 on: February 13, 2007, 12:54:11 PM »
wahh.. hebat dah keje sekarang. oktu.
komik basketball tu memang bestla aku tengok
kalau untuk market malaysia masih belum ade tandingan untuk komik sukan
tapi sayangnye ko plak tak teruskan dan takde skrip ke.


azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #56 on: February 13, 2007, 12:56:46 PM »
buat komik balik..jimi

ko kan best new komik artist of the year..
(ada possiblity jd alex ross malaysia jih..aku tak tipu nih)

berhenti keje ko sekarng..

baik ko join kLP..

ko layak berada di pergunangan KLP bersama para dewa2 komik malaysia..

dewa Alydura dah tanya tuh
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4861
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #57 on: February 13, 2007, 01:01:42 PM »
ape plak dewa? ko ni...

takara

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4523
    • View Profile
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #58 on: February 13, 2007, 01:03:29 PM »
Ntahnya Azhar, Alyridura tu dewi la.

 :D
we are beautiful fighters

ApOgEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1032
    • View Profile
    • Art Of ApOgEE
Re: artwork aku yang tak seberapa ini.....
« Reply #59 on: February 13, 2007, 01:09:18 PM »
ngahahahaa... Dewi ke? :D