Author Topic: Alan's Art  (Read 71469 times)

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #20 on: April 21, 2006, 02:12:39 PM »
Quote
ohoho. nanti nak beli antolgi tu, saiz manga ek?
cite zombie tu masuk skali dlm buku tu ke?
good luck.
Crita Zombie tu lah saja yang mampu saya contribute buat masa ni. Sebab tengah sibuk dengan projek US saya. Crita tu art saya lebih 1.5 tahun lalu... so maybe banyak angle dan stroke kurang sikit....


hmmm... mungkin saya akan post disini nanti... tapi saya lebih suka kalau ada brader brader and sister yang mau beli dari gua.... contact la saya... lol


A

Nusantarian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • nusancapture
    • View Profile
    • Nusancapture
Alan's Art
« Reply #21 on: April 21, 2006, 02:19:22 PM »
Superb.. superman.. batman.. all superb.. idole already!!  :pergh:  
♥ ♣ ♦My Photography♦ ♣ ♥
♥ ♣ ♦My Arts♦ ♣ ♥

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #22 on: April 21, 2006, 02:24:14 PM »
Quote
wahhh looo hh taiii... (saya pon tak tau meaning dia)

tapi incik Quah..u punye art aa suda bikin idong saya berdarah wooo...

saya mao pergi konference tu ..mao tengok u bikin live punye version..

tapi aaa.. lagi berdarah sebab sen tak cukup.. tak pe..lain kali ada sen saya bley join..

anyway..slamat datang aa.. mmg syiookk tengok u punya ...

..errr lineart maaaa  :hoye:
no prob, bro.... jumpa lain kali...


A

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #23 on: April 21, 2006, 02:24:52 PM »
Quote
banyak cantik lah u punya inking...no wonder la u bole pegi international bro...mmg superb artwork...dah ada yg publish? bole la cari nanti.. :sengih:
terima kasih dulu... sebenarnya dah ada satu buku kena publish... in fact saya akan dapat copy saya hari ni. Tapi saya cuma contribut 8 page saja.


A

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #24 on: April 21, 2006, 02:26:43 PM »
Quote
bagus dan amat kagum sekali.

mmg keje seorang pro.
semi-pro saja, bro... tak berani bagi title pro tu dulu... takut standard tak setahap dengan dia orang.

Tapi terima kasih jugak krana suka lukisan gua....


A

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #25 on: April 21, 2006, 02:27:13 PM »
Quote
Superb.. superman.. batman.. all superb.. idole already!!  :pergh:
 :love:

A

sapot_poleng

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 734
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #26 on: April 21, 2006, 07:43:42 PM »
Huarghhh...tak sia2 aku login ari ni....line -art you manyak cantek loo...

 :love:  
Titik tidak membuat tinta,
Tapi tinta membuat titik;
Cantik tidak membuat cinta,
Tapi cinta membuat cantik.




JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Alan's Art
« Reply #27 on: April 21, 2006, 08:09:20 PM »
wuhyoooo :pergh:




ini baru best :wub:
hehehehheeee buat zine jual kat Balai Seni la :lol:

panggil stone waaahahhahahaaa

anokayer

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 933
  • Keje Nak Duit
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #28 on: April 21, 2006, 08:41:49 PM »
argghhh..tidak ...... :pergh:
list comment-
best
lawa
profesional
superb..
etc..
 ;)

 

.usaha tangga kejayaan.

adijin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 746
  • Berusahalah!
    • View Profile
    • http://www.aadisalman.com/
Alan's Art
« Reply #29 on: April 21, 2006, 08:42:03 PM »
Baru perasan thread ni-- inkingmu adalah sangat superbb!!  :love:

:hoye:  :pompom:  :hoye:


EDIT: Baru start semalam rupanya thread ni.. patutlah tak pernah perasan  :sengih: Anyway, nice work man!
« Last Edit: April 21, 2006, 08:45:51 PM by adijin »

fayerfelai

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 537
  • Future Starts Today
    • View Profile
    • FIREFLIES-ART
Alan's Art
« Reply #30 on: April 21, 2006, 10:23:29 PM »
superb!

memang best la...

inking yang mengancam!

Aku suka :sengih:  :hoye:  

bazooka

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 374
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #31 on: April 21, 2006, 10:25:57 PM »
memang menmberangsangkan laaa stail inking kau...
ko buat komik single tak yah kaler pun... gerenti laku laaaa...   :sengih:  

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #32 on: April 24, 2006, 02:27:48 PM »
Terima kasih banyak, kawan-kawan kerana sudi melawat thread ini dan memberi begitu banyak perangsang untuk saya. Harap saya tidak akan mengecewa sesiapa pada upload future saya. Saya akan cuba memberi artwork yang lebih baik lagi. Thanks from the bottom of my heart...

cheers, guys


A

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #33 on: April 25, 2006, 01:56:20 PM »
Stail inking saya lebih kurang 10 tahun lalu... masa tu memang gila dengan detail dan cross hatching.... background dengan helping hand oleh kawan saya Dennis Chow.


quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #34 on: April 25, 2006, 01:58:55 PM »
Lakaran hulk ni dibuat masa free time saya. hari tu tak tau kenapa... creative juice flowing like crazy. Siap dalam masa setengah jam... actual size A3....


tapi anatomi ada masalah sikit especially kaki... heheheh... minta maaf



quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #35 on: April 25, 2006, 02:00:57 PM »
imaginasi seorang artist komik....


quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #36 on: April 25, 2006, 02:03:13 PM »
Art ini kini dipasaran.... page 1 of Eldrich in Melting Pot Anthology. Sesiapa yang ingin satu copy dengan signature gua boleh contact saya,,,.... cheap cheap RM15



bohrtaag

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2453
    • View Profile
    • http://www.adifitri.com
Alan's Art
« Reply #37 on: April 26, 2006, 01:24:04 PM »
wahahaa!!
usually kalau org post gambar besar sangat sure kene sound suruh kecikkan.
tapi kalu ini macam punya detail, surely nobody would mind!
great stuff, alan :)

quahkm

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 357
    • View Profile
Alan's Art
« Reply #38 on: April 26, 2006, 01:28:44 PM »
Quote
wahahaa!!
usually kalau org post gambar besar sangat sure kene sound suruh kecikkan.
tapi kalu ini macam punya detail, surely nobody would mind!
great stuff, alan :)
nasib baik member ni tau suara hati saya. Post besar ni memang disengajakan krana kalau tidak detail tu tak dapat dilihat. Bukan saya nak eksyen dan nak show off... tapi untuk share teknik saya kepada member member.

Sesiapa yang ingin help untuk improve stroke saya boleh bagi pertunjuk tapi setakat yang saya tahu sja... lol...

Saya sudi share pengalaman dan teknik saya. Lebih baik lagi kalau kita boleh berjumpa dalam satu group dan duduk minum serta cakap pasal art. Offer open now... :rolleyes:


A

thirtynine

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4440
  • ...hidup jangan tersadung kaca-kaca manis...
    • View Profile
    • http://luzrafikr.deviantart.com/gallery/
Alan's Art
« Reply #39 on: April 26, 2006, 02:11:25 PM »
kalau artwork detail mcm gini takpe, tapi kalau dpt buat link-image ok gak sebab kesian gak utk org yg monitor kecik n cute... :sengih:


aku suka cross-hatching pokok dan sekeliling tuh...  :)