Author Topic: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)  (Read 3204 times)

Manga2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« on: October 20, 2013, 04:00:58 PM »
Salam...

Kepada semua fan2 Komik & Novel di Kuala Lumpur.

Ini merupakan tempat riadah yang baru untuk semua fan2 komik dan novel. Terdapat banyak manga serta komik tempatan kegemaran anda di perpustakaan mini ini. Naruto, Tora Aman, Budak Getah, Bleach, Hunterx2, Mutiara Naga, Fairy Tale, shin chan, Slam Dunk, GTO, Johan Bola Sepak, Shoot!, Penyiasat Remaja, Detektif Conan dan banyak lagi.

Selain itu, anda boleh membaca di tempat kami dan juga menjadi ahli kami seumur hidup. Pendaftaran awal akan diberikan keistimewaan untuk menyewa komik daripada kami pada harga yang amat rendah.

Objektif kami adalah cuba menjadikan tempat ini perpustakaan manga yang paling komprehensif di Malaysia. Sokonglah Komik di Malaysia. Jom pergi Manga Square.

www.facebook.com/Manga2
« Last Edit: October 21, 2013, 11:08:22 AM by Manga2 »

DinJerr

  • Mods
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1205
  • Buri. Hamachi.
    • View Profile
    • Hikayat Ikan Mampus (H.I.M.)
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #1 on: October 20, 2013, 04:14:11 PM »
*ehem* Maaf mencelah, tetapi
Anda dapat mencari kebanyakan manga serta komik tempatan kegemaran anda di perpustakaan mini ini. Naruto, Tora Aman, Budak Getah, Bleach, Hunterx2, Mutiara Naga, Fairy Tale, shin chan, Slam Dunk, GTO, Johan Bola Sepak, Shoot!, Penyiasat Remaja, Detektif Conan dan banyak lagi.
langsung tidak berkait dengan
Quote
Sokonglah Komik Malaysia.

Anyway, nice initiative. Adakah nak buat seperti ala-ala manga cafe di Jepun, di mana orang boleh datang lepak membaca dan minum-minum sekali?

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #2 on: October 20, 2013, 05:07:28 PM »
Aku sedang menahan diri dari berlaku kejam..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #3 on: October 20, 2013, 06:31:43 PM »
erkk...krisis identiti manga tempatan  ni....mungkin cara tulis ayat yang salah heheh...

semoga bisnes maju jaya... ;)

berapa rm sebijik buku nk baca....kot kot boleh apply hahaha
« Last Edit: October 20, 2013, 06:33:32 PM by penberbulusenyum »

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #4 on: October 21, 2013, 12:04:56 AM »
Ada makanan tak di perpustakaan awak? Saya suka baca sambil makan. Saya tidak akan mengotori buku anda. Saya akan bawa sapu tangan dan sedikit tisyu... Saya harap perpustakaan anda ada suasana yang atmospheric.

Saya harap di perpustakaan anda kita dizinkan ucap "hu-hu-huu." dengan perlahan-lahan.

Maaf, saya melucukan diri sahaja.

Semoga perniagaan anda maju!... Ganbatte!
there r kids in here... in d forum, in us.

hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1014
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #5 on: October 21, 2013, 04:31:54 PM »
Saya harap di perpustakaan anda kita dizinkan ucap "hu-hu-huu." dengan perlahan-lahan.

Huhuhu..

Gaddemit.

Dekat dengan rumah member. Kalau ada Misteri Naga bolehla singgah kot.

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #6 on: October 22, 2013, 07:23:35 AM »
Warghahah! Sudah tukar dari "Sokonglah Komik Malaysia" kepada "Sokonglah Komik di Malaysia". Baru la betul. Ape2 hal, semoga sukses dlm bisnes anda!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

Manga2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #7 on: October 22, 2013, 01:36:37 PM »
Misteri Naga.. Mesti ada nya.  :)

Sebenarnya, Perpustakaan mini ini dah dipenuhi 100% dengan Manga yang pernah diterbitkan di Malaysia. Selain ini, Manga versi yang diimport juga disediakan.

Cadangan idea Manga cafe tu sangat bagus, boleh dipertimbangkan pada masa depan. huhuhu... kalau boleh, sila cadangkan makanan yang sesuai juga  :p

Kami mengucapkan terima kasih di atas sokongan anda.

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #8 on: October 22, 2013, 03:46:38 PM »
saya cadangkan ketupat sotong, jemput -jemput seafood  dengan teh o

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #9 on: October 22, 2013, 09:43:09 PM »
Briyani Bukhara kambing biri2, asam pedas ikan pari, ikan kering + nenas masak lemak cili api.. Bwarghahah! Alahai Manga2, ko sediakan yg simple2 je.. soft drink & junk food mesti la kena ade.. tambah pastry skit cam cupcakes ke.. air panas dgn pelbagai pilihan minuman segera cam Milo 3 in 1 & kopi tongkat ali.. Muahahah! Banyak sangat menu karang, ko kena buat dapur plak kat belakang. Limitkan kpd yg bleh masuk fridge & microwave je la..
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #10 on: October 22, 2013, 10:05:19 PM »
personally aku interested. layan blues carik manga lama2 dulu
err.. ada hentai?
walk away. u need to do that sometimes..

DinJerr

  • Mods
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1205
  • Buri. Hamachi.
    • View Profile
    • Hikayat Ikan Mampus (H.I.M.)
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #11 on: October 23, 2013, 12:15:02 PM »
Jadahnya suggestion makanan korang ni. Carik la makanan kering dan tak berlemuih. Tangan kena bersih tak boleh mengotorkan muka surat yang dipegang. Benda basic macam tu pun korang tak paham ke? Cit.

Aku cadangkan makanan dalam tiub, macam yang angkasawan makan. Buat cupcake separa pepejal isi dalam bekas ubat gigi, nak sikit picitkan masuk ke dalam mulut, dan nyamnyam tanpa masalah. Bijak tak? :D

err.. ada hentai?
Post ini telah dirujuk ke SKMM, nanti ada pasukan SWAT akan menyerbu rumah anda. >)
« Last Edit: October 23, 2013, 12:16:59 PM by DinJerr »

Manga2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #12 on: October 23, 2013, 10:45:11 PM »
terima kasih untuk idea korang tu... tapi makanan yang korang minta tu berat sangat la.. dah macam menu untuk lunch n dinner dah... hahahaha :guling:
datang la.. ramai2 kat perpustakaan mini kami ni.... sekarang ni kami tengah buat banyak promotion.. kalo u all tak nak jadi member korang leh lepak2 kat sini baca komik... :jayman:  tp admin rasa better korang jd member kitaorg sebb bnyak benefit..  :) Bnyak giler.. pilihan komik yang korang leh baca... :hoye: kalo nak tahu kena dtg.. tempat kitaorg ada transport awam.. so jgn risau kalo u all tak da transport... huhuhu. baca komik boleh buat kita senyum selalu :love:

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #13 on: October 23, 2013, 10:56:04 PM »
nmpk majoriti manga dari comics house...selain manga dari comics house ngn tora aman ..ape lagi terbitan lain
« Last Edit: October 24, 2013, 12:19:28 AM by penberbulusenyum »

DinJerr

  • Mods
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1205
  • Buri. Hamachi.
    • View Profile
    • Hikayat Ikan Mampus (H.I.M.)
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #14 on: October 24, 2013, 11:57:55 AM »
Aku cadang import manga dari Indonesia. Diaorang punya manga tempatan pun agak power jugak.

Manga2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #15 on: October 25, 2013, 07:53:26 PM »
yah! memang betul...selain manga dari pernerbit tempatan, ada juga banyak manga dari pernerbit luar negeri, Indonesia..memang menarik jugak, ada power ;)

jadi, jangan tunggu lagi datanglah ramai2... setiap hari kita beroperasi.. :D






markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #16 on: October 27, 2013, 02:17:43 AM »
Saya cadangkan perpustakaan anda jual makanan ringan berkonsep Jepun, seperti berikut:


DAHFA - DRIED FISH FILLET
- Tidak berminyak dan tidak berhabuk (bersih)
- Rasaya seperti sotong kering yang lembut dan pedas sedikit
- Dijamin halal oleh JAKIM


HI TEMPURA CRISPY SPICY SEAWEED
- Seaweed rangup di salut tempura pedas
- Rasanya seperti sotong tepung yang sangat rangup dan sangat pedas
- Dijamin halal oleh Islamic Commitee of Thailand

Minuman: Air kotak

there r kids in here... in d forum, in us.

meo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 404
  • Komitmen & konsisten
    • View Profile
    • Free Online Cartoon & Comic
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #17 on: October 28, 2013, 05:41:49 PM »
komik cetak rompak secara online
Webkomik merendahkan diri
FREE WEB COMIC | Cipan Studio

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #18 on: October 29, 2013, 02:09:05 PM »
komik cetak rompak secara online

Ni cerita ape ni? Mohon pencerahan.
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

DinJerr

  • Mods
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1205
  • Buri. Hamachi.
    • View Profile
    • Hikayat Ikan Mampus (H.I.M.)
Re: Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
« Reply #19 on: October 31, 2013, 10:18:25 PM »
komik cetak rompak secara online
Post ini juga telah dirujuk ke SKMM, nantikan perbahasan di sidang parlimen akan datang.