Author Topic: Pedang Setiawan & Raja Rimba  (Read 44514 times)

Endless_Waltz

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 384
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« on: December 12, 2004, 08:29:30 AM »
adakah kedua2 komik ni akan berlanjutan utk 10 hingga 20 tahun lagi?? tak reti2 betul nak abis..........

wira tunggal, dragonball dan alam perwira yg pjg tu pun boleh tamat, citer ni pulak biler ler nak abis.........  


WAACCHAAAAA!!!

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #1 on: December 12, 2004, 11:55:34 AM »
aku simpan sampai 100 je lebey kurang
lepas tu dah fed up dah nak follow
sakit duit aku kalau follow pedang setiawan ni

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4860
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #2 on: December 13, 2004, 10:10:45 AM »
nasib baik aku follow dah isu ratus2..kalau dari awal mau lingkup aku... start aku tertinggal 1 isu sebulan seblum pose..terus aku tak beli... diorang pun pesal terbit 2 minggu sekali..pastu tak tetap tarikh jualannye.. terus aku lupe terus aku tak beli...
ceta panjang lagi... aku rasa selagi ma wing sing tak tua2 .... itule modal dia buat duit...dan berkarya.. ala dia nak jadi cam komik superman ngan batman dan man2 ujung dia..sampai pencen dok komik tu kuar lagi...

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3228
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #3 on: December 13, 2004, 10:51:35 AM »
aku beli yang Pedang Setiawan kuar siri2 tu.... pastu bila kuar koleksi pun aku beli gak (saiz kecik)... rupanya ada abanyak gak mukasurat missing yang muncul dalam koleksi tu.... cuma leceh sikit sebab saiz kecik ...

aku rasa aku stop beli lepas citer hati murah mati tu..... bagi aku, dia hero yang best dalam siri tu... masuk generasi ke dua, orang lain lukis, aku tak beli dah..... citer ngarut pastu....  cam orang takder idea..

Raja rimba lak aku stop beli time perang gila....


 
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #4 on: December 13, 2004, 11:09:31 AM »
Raja rimba tu aku stop minat, masa lukisan dia start jadi cincai time Longkai tu...
masa awal-awal tu aku minat jugak (bukan aku jer, tapi satu sekolah) sebab dia lukis kapal terbang/ senjata/ heli detail gilerrr...

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #5 on: December 13, 2004, 11:10:53 AM »
aku start beli komik cina dari no 1 ni ada 5 cerita
pedang setiawan, juara wira, versi komik 'a man called hero' & raja rimba
1 lagi aku tak ingat dah apa tajuk
tapi semuanya takat 100 isu je la
lepas tu tak larat dah

dah la study lagi masa tu
adik aku pun sekolah
mana larat poket

ALYRIDURA

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4860
  • rajin+dedikasi+cekal = radikal
    • View Profile
    • komikajif
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #6 on: December 13, 2004, 12:36:49 PM »
juara wira tetap menjadi lagenda walaupun di hujung2 ceta dah mula mengarut...

boleh katakan semua komik2 hongkong kalau dah jejak ratus siri dia mula la nak mengarut....

aku rasa diorang ni kena buat ceta pendek je la kot.

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #7 on: December 13, 2004, 01:30:34 PM »
"they don't know when to stop.. that makes them different from mangakas".. ujar sorang kawan gile komik aku...

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #8 on: December 13, 2004, 02:23:59 PM »
tu la pasal
tu yg lain tu pasal komik hongkong nih

[size=8]p/s: best plak layan Metallica: Garage Inc nih[/size]

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #9 on: December 13, 2004, 03:12:35 PM »
pedang setiawan skang bukan ma wing shing daah yg lukis... dia serahkan pada anak2 buah dia... dia wat rough sketch jer...

Kalau ikutkan idea asal citer pedang setiawan takat yg dlm filem tu jer.. cuma mungkin ada prequel lelain lagi citer pasal legenda tanpa nama & pendekar2 lain...

design pedang pun makin lama makin mengarut, sampai tak logik & praktikal langsung nak pegang...(boleh berdarah tgn pegang hulu pedang yg byk duri tetajam... <_<   )

Aku dulu start kumpul pedang setiawan #1 (masa tu aku tingkatan 1) sampai ke berapa ntah...
koleksi komik HK aku berkotak2 sampai tak muat almari... Tapi itu dulu... Skang dah jemu...

haritu family aku pindah rumah ke rumah baru kat kg lepas ayah aku retired... Aku tanya mak aku mana pegi semua komik aku? dia kater dah bakar semer...
pastu aku nampak kat dlm reban ayam makcik aku... ada yg dibuat alas tempat ayam bertelur... Aiyakk! :lol:  

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

KOMAsutra

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 358
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #10 on: December 13, 2004, 04:10:42 PM »
aku rasa diorg buat citer x pk ending aa..
tu yg mengarut tu..
janji buleh sambung, diorg sambung..duiiiittt!!!...

aku ikut raja rimba ngan juara wira gak dulu..
tp skarang tidak lg.. huhu..

gayour pun kener penyakit citer x de ending ni dulu..
bersama selamanyer tu nampak sangat main lukeh jer..
x pk citer langsung..
ada ka balik2 gaduh, balik2 gaduh..
sampai bepuluh2 siri....
bohsyan pak cik.. :p2  

Endless_Waltz

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 384
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #11 on: December 13, 2004, 08:55:29 PM »
pendekar laut bagi aku komik HK yg paling besh jalan citer dier, walaupun episod dier beratus jugak, 144 episod.................

aku rasa pedang setiawan dan raja rimba ni mau2 sampai kiamat baru abis kott. bila ma wing shing dah tua, dier serah tugas buek citer ni kat anak dier ke, cucu dier ke, cicit dier kerr..............


WAACCHAAAAA!!!

madstone

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 7971
  • Penorrent Berjaya
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #12 on: December 13, 2004, 11:47:05 PM »
bagi aku la Pedang Setiawan ni memula je best
lately ni dah jadi makin mengarut

aku ada gak terbayang camne la dorang nak bikin sambungan movie citer nih
terfikir je la tapi sure dorang tak buat punya...
 :lol:  :lol:  :lol:  

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #13 on: December 14, 2004, 08:50:16 AM »
Aku rasa, komik-komik hong kong nih, time generasi pertama je yang besh..
masuk generasi dah cam ilang excitement dia.
kalau stail Jepun lak, dia dah set keluar setakat tu jer (ex Dragon Ball 43- episode, Slam Dunk - 33 <-- betui ka?). bila dah abis, dia pun recycle + enhancement + cetakan seterusnya utk generasi baru..
kalau stail US, dia tak buat panjang-panjang, sebaliknya buat cam Part 1 of 4 etc..

Stail mana yg besh aaa pada korang?

HangPC2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1352
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #14 on: December 14, 2004, 11:21:58 AM »
sekarang ni tak yah beli komik HK tiap minggu Rm3.00 lagik .

dah ader siap kompal lagi episode 1 sampai 30 sekali beli jer..

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6466
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #15 on: December 14, 2004, 02:32:21 PM »
ce tgk Tony Wong .. mengarut dia makin besh.. aku skang nie layan 4 wira jagoan.. ketua hero skiiled giler.. pakai kerusi roda... sbg senjata dia... lokesan brush penuh!!! kagommmm!!

tahapa tah.. dah masuk anak cucu pun.. bapak (awan dan feng ) still tera.. sbb makan intisara naga.. pastue ending satu generasi org jahat super power mesti tanpa nama jugak yg tewaskan.. macam haram je!!!

karekter jahat baru2 plak.. dua tiga komik je muncul.. mula2 keluar sket nyer bagak... ada plak.. abang tanpa nama laaa.. atau org jahat tue jumpa dia (tanpa nama atau sapa2 je..) jumpa masa minum kopi kat warung laaa.. tgh berlatih hikmat dia usha laaa.. tgh terbeyak kat sungai depa penah gadoh laa apa laa... masuk buku tiga.. dah mamposss... pening giler.. pastue cuba twisting plot bapak ke dalam plot anak2 masa dpt pedang masing2 ..

yg itu pedang setiawan..

raja rimba lak.. dok berpedang2.. sbb ikut kecenderungan tony nyer SENJATA MISTERI yg meletop dan wan yat leung nyer WIRA TUNGGAL or pendekar laut.. apa lah ma wing shing nie.. gie tiru budak yg amik sekil dia balik..

 overall... menipu/ kelentong tony lebih memikat.. apart skandal2 hero yg bersiri2 mcm Ji Fat dlm ALAM PERWIRA atau hero playboy dlm ANAK2 wira...(yg dua nie abaikan la.. the reason aku tak layan tony..) - tp khoo fook long done JAGUH SAKTI.. (citer wu kong lagi) dan komik yg aku suggest di atas tadi- 4 wira jagoan mmg besh tuk dicekau!!! siyesss!!    
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #16 on: December 14, 2004, 04:37:31 PM »
ah tony wong pun same je, dah la porpotion je makin lari, awek/balak cun muke sepesen walau 1000 watak pun. tapi kalo dah minat nak wat guane.. keh keh keh

artis2 baru hk pun dah makin kemangaan.. atau keUSan.. mcm andy seto dan tah sapa lagi tah.. camne lak tu?

Endless_Waltz

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 384
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #17 on: December 14, 2004, 07:01:33 PM »
kalau jalan citer aku mmg minat komik2 wan yat leung buat lerr........

kalau artwork mmg ler ma wing shing punyerr............... so far komik mr. ma yg tak pjg golok keramat jer ler, dah abis dah pun, episod 100 last.


WAACCHAAAAA!!!

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6466
    • View Profile
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #18 on: December 17, 2004, 03:41:30 PM »
Quote
ah tony wong pun same je, dah la porpotion je makin lari, awek/balak cun muke sepesen walau 1000 watak pun. tapi kalo dah minat nak wat guane.. keh keh keh

artis2 baru hk pun dah makin kemangaan.. atau keUSan.. mcm andy seto dan tah sapa lagi tah.. camne lak tu?

Oii icesoul.. aku tau kau makan hati dengan Mr Ma nyer komik dah bodoh.. cepat la bertukar kepada komik yg aku dok suggest tue... sedap maaa..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Pedang Setiawan & Raja Rimba
« Reply #19 on: December 17, 2004, 04:24:49 PM »
cet.. apehal makan ati pulak ..makan nasik la bes :D
layan komik gotham! laaa .. baru rm1.90, full kaler kecik comel mudah dibawa dan disorok dari bos.. ahahaha tapi tony wong tetap tak best.. ahahaha cakap la camana2 pun

yg lukih 4 jagoan tu tony wong ke? macam andy seto jek  <_<