Author Topic: One Piece / Budak Getah  (Read 138062 times)

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #40 on: March 28, 2003, 11:00:09 PM »
Peh.. Best giler! Feel dier macam bila baca Mutiara Naga gak(even more?)!!

Which raises the question.. korang rasa mana satu manga yg lagi best? Dragon Ball / Mutiara Naga ataupun One Piece / Budak Getah?

*kesal sebab tak dapat baca manga Dragon Ball edisi baru >.<*                    

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #41 on: March 30, 2003, 02:20:50 PM »
hahhhhhhh :o !!! dah kuar ke? yahooo!!!!!!!! :*
bagi aku laa, Budak Getah lagi best laaa.... sebabnye dlm budak getah nih, kuaseČ yg ade pade watakČ dlm cite nih sumer yg unik!!! karekter jahat yg aku paling suke adelah Mr. Zero... die nih cam kuat sangat jek! :roll:
okeh! nak gie carie BUDAK GETAH Vol. 15 nih!!! *-*                    

zulu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #42 on: March 30, 2003, 06:37:35 PM »
cakap pasal one peace, mmg la cite tu besh giler...dia nyer character n stroke sempoi jer kannn tapi persepektif dia harus la diakui sbg satu tahap kemelampauan yang mengharukan... maner taknyer, time luffy nak anjal2kan badan n maser tgh melambung, ader jer fantastik view yg dibuat.... korang sumer tak jeles ker???? aku jeles!!!!! biler larrr leh buat cam tue kan... nampak cam senang tapi sumer tue kena adaer kajian,,, kalo hentam jer mesti nampak cam bongek...
aku setuju gak kalo dikatakan yang one peace nie setanding DBzCOZ MASING2 ADER KELEBIHAN... tapi, korang ingat tak satu lagi komik jepun DRAGON QUEST...KOMIK TUE PON BESH GAK...

setakat nie aku tak pnah miss lg volume dia coz aku mmg minat tahap jatuh cinta ngan jepun tak kisah larrr apa benda lebih2 lg tang komik ngn dressing diorang... masyuk sioottt sampai kan aku pon dah pandai speaking jepun berkat kesabaran aku blaja... korang pon patut cuba..... dulu vcd kalo nak beli kena beli yg translated tp skrg aku rembat jer vcd bhsa jepun sampai kan family aku marah coz diorang tak paham tp aku sorang jer paham.... hahaha...aku tak kisah janji aku bahagia.... apa ada dengan jepun????!!!!!                    

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #43 on: March 31, 2003, 08:44:31 PM »
huiyyoooo!!! ko reti base nippon aaa zulu? best nyeee!!!! :roll:
anyway.... aku tak jumpe lagi laaa komik BUDAK GETAH Vol. 15 punye, hampeh tul!! X-( ! pueh aku carie... weih takara, bleh tunjuk skek cover BUDAK GETAH Vol. 15 nih? senang skek aku nak cam! ok! :P                    

sinz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1929
  • renz @ vl
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #44 on: April 01, 2003, 01:36:35 PM »
tetiba je beli episod 15 rasa semacam lak.. takpelah..sebab korang cakap best yg melampau, rasanya aku nak berlanggan dr episod 1 lah.. free 1 buku setiap 3 buku? sumer buku free tu cam tak laku je..

abis duit aku..ceh (manga jepun punya pasal..) ???                    
eh eh ade custom title rupenye :3

sinz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1929
  • renz @ vl
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #45 on: April 02, 2003, 02:49:23 PM »
ray, kat mana member kau? aku ni kadang2 ni merayau gak daerah jengka ni, boring dok rumah..
kuantan ngan rumah aku dekat 200 km tuu                    
eh eh ade custom title rupenye :3

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #46 on: April 03, 2003, 12:06:13 AM »
hideyoshi.. ko kat jengka ker?
dalam tengah bulan lepas aku lepak kat dalam uitm tuh 3 hari taooo.. ada hari terbuke tuh kan?..

apsal tak jumpe ko aaa.. muahahahaha..

//best sial membohjankan diri ngan awek2 u situ :*                    
Visit : + Blog + Twitter + FB

Misty

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #47 on: April 30, 2003, 01:21:59 AM »
Quote
Yup..  tu pun ngan hasutan member2 kat pergh ni.. kata o p ni mega best sangat.. so aku try la beli.. satu episod je.. tengah2 plak tu.. tak tau ujung pangkal


p/s: kawaii nyer misty  :*


Boleh tempah ngan Comics House kalau berminat... One Piece ni memang best... cerita dier lawak ^o^                    
Aku ialah Raja Lanun. Kamu jadilah teman aku           -Luffy D. Monkey


turnmoil

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 817
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #48 on: May 12, 2003, 01:15:34 AM »
aku dah nampak Game PS2 One Piece Japanese Ver la...

mcm menarik movie intro game tu...                    

nicemecha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 376
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #49 on: May 15, 2003, 05:29:31 PM »
turnmoil: ko tak main ke game tu? Seronok jugak ler game Grand Battle 2 tu.. semua karekter ada power yg tersendiri. Usopp pun ada gak power! And his no pushover! Berpeluh jugak tangan nak kalahkan Usopp even dengan menggunakan Luffy!                    

aikawa

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #50 on: May 18, 2003, 12:10:53 PM »
hmmm best giler komik nih..hehehe suke tgk lufti walaupun cam bodo tapi semangat dier kuat n tak mudah mengalah...n dier mmg baik giler ngan kawan kawan dier.....                    
I\'M DA BEST!!!!

sinz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1929
  • renz @ vl
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #51 on: May 18, 2003, 05:22:32 PM »
Hari tu aku gi kedai, nampak O P ni..tapi duit lak tak bawak , esoknya aku dtg lagi, dah takde.. laris tul..ngan komik Rave pun tak kuar2 kat sini
episod 16 flashback? patut aku beli sebab aku baru je baca satu buku (15)..spoil tak? baik aku berlanggan je lah..                    
eh eh ade custom title rupenye :3

agent

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4811
    • View Profile
    • OPTIMA INNOVATIONS (M) SDN BHD (605671-H)
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #52 on: May 18, 2003, 05:56:09 PM »
Siri 16 patut beli sbb dia flashback asal usul pasal satu lg watak baru pelik bernama
Chopper:Seekor rusa berhidung biru ygt termakan buah hito-hito:akibatnya dia boleh
 bercakap dan berjalan seperti manusia.Keistmmewaan chooper mnyebabkn dia di anggap
 haiwan ganjil oleh kaum rusa sendiri..malah manusia juga meminggirknya:akibatnya chopper
 hidup terbuang..mcm mutan la pulak..mujurlh Luffy aje yg sudi terima chooper...Tp budak
 bodoh tu peduli apa chooper boleh bercakap..malah dia siap nk tangkap lg utk dijadikn
makanan.......nampaknya confirm chopper akan jadi doktor atas kapal lanun Luffy..

Scene menarik..
Waktu Luffy menumbuk Vapor.Aku rasa inilah tumbukkan 1 watak komik paling
lama penah aku baca...bayangkn Luffy
menumbuk vapor ..gerak henti tersebut ( dah tentu mngalahkn filem Matrix) punyala lama
hingga boleh flashback satu cerita lain..Fuhh.... B-)

Scene klaka kali ni..
Yg buat aku tergelak kali ni pasal Zorro yg pelik tgk ikan boleh berenang dalam
air sungai yg sejuk pada musim salji..lalu dia pn pergi mengejar ikan itu sampai tak
jumpa tebing pulak..bodoh betul...
Mmg suma Lanun dalam cerita ini bodoh2!!!                    

agent

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4811
    • View Profile
    • OPTIMA INNOVATIONS (M) SDN BHD (605671-H)
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #53 on: May 18, 2003, 06:26:46 PM »
Itula..org jepun dh lama praktikkan matrix camera...
tp sebb masa tu camera tak canggih lg agaknya..so diorang lukis dulu...hehe...
Wachowski dlm the Making of Matrix pn ada ckp diorng buat action lawan2 dlm filem Matrix mmg terpengaruh dr manga dan anime...                    

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #54 on: June 04, 2003, 12:40:34 AM »
dlm volume 17 nanti ade abang luffy wooo!!!! aku bace kat internet la... :P  hehehehe...                    

DiDi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1657
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #55 on: June 04, 2003, 06:11:02 PM »
aku dah break secret dia..
pastu dia ade pet gak kan.
Miss all sunday gak ade...                    
1+1=11? Rly?




agent

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4811
    • View Profile
    • OPTIMA INNOVATIONS (M) SDN BHD (605671-H)
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #56 on: June 27, 2003, 07:41:57 PM »
Gila punya lama tunggu!!!! :angry: ... Hulk!hulk!!!
(Feel100% pn sama..terus hilang tanpa khabar berita..
marahhnyaa!!  :angry:  hulk hogan!!)

isu 17
1. ok dh...AKu rasa power Raja Vapor mengarut sungguh...
ada ke boleh makan diri sendiri...terkedu aku...
2. Shanks muncul skit..pelikla..nape dia cari Lufy?
3.Watak Mr 0 pn dh makin jelas...tak sabar tunggu kejutan sterusnya...
4.Ada tertulis perkataan 'agent'......haha..kalau terer cari kt dialog mana... :lol:
 

v@sh tHe St@mPedE

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 119
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #57 on: July 13, 2003, 02:25:26 PM »
aku sekarang ni tengah tengok dvd one piece...
vol 27-50....
best.....layan beb...
 
go to my website to download anime/manga
or to see my latest anime list
animekrazy

ruby

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 863
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #58 on: July 26, 2003, 02:37:34 PM »
pergh.....makin  BEST cite komik   genious  nih....!!  Err....nih ade sedutan darih SBS  yang banyak kasik Tunjuk Ajoo pasal nak bikin komik...!!

D: Dalamproses penghasilan   buku  komik tunggal (komik solo  /grafik komik), misalnya ' lakaran dedahan'  yang sering dilihat itu  tergolong dalam prosedur di peringkat mana...? Bolehkah  beritahu kami (peminat)..?

O: 'Lakaran dedahan'  ..?! Betul. kadang-kadang Saya (EIIchiro Oda) akan mengadakan halaman "pendedahan lakaran".  Sekarang Saya akan jelaskan proses penghasilan buku ini mengikut turutan..!

Peringkat Pertama   :   TERMENUNG :love:
- Terlebih dahulu diri sendiri pun tidak tahan   dengan  sikap termenung itu. (visual  : sebuah kapal terbang  sedang berlegar kat ruangan udara)

Peringkai Kedua : PERBINCANGAN  
-Seterusnya berbincang tentang sinopsis dengan editor  jump. (visual   :  tiada)

Peringkat Ketiga  :  ILHAM.
-Mula memikirkan kandungan  cerita dengan terperinci. (visual: Kelihatan sebuah kereta kebal melontarkan   boom...!!!)

Peringkat  Keempat : LAKARAN.
- Melakar  di atas kertas berwarna  putih..  (visual: ?  )

Peringkat Kelima : Editor  Melihat  Lakaran.
- Faks lakaran itu kepada Editor. JIka Editor  mengemukakan pandangan yang bercanggahan, cubalah pujuk  Editor  sehingga  berjaya...!!!  (visual :  tiada)

Peringkat Keenam : Skrip  Asal.
- Penolong akan tinggal di rumah Saya (EIIchiro  Oda) selama 2, 3  hari. Selepas      masa kebinggungan  likisan akan  dihasilkan   di  atas kertas skrip asal komik itu.  (visual: tiada)

Peringkat Ketujuh  :  Pengedaran "JUMP"
- Maajalah komik  JUMP dirdarkan dan  dijual di  seluruh negara. (visual  : Seorang lelaki  sedang menunggang  unta...)

Peringkat  Kelapan : PERBINCANGAN.
- Berbincang tentang warna muka  depan dan sebagainya dengan Editor yang menguruskan  cetakan tunggal  itu. (visual:  tiada)

Peringkat Kesembilan   :  MENAMBAHKAN UNIT
- Misalkan muka depan SBS  dan sebagainya.(visual: Kelihatan Pandaman memegang komik One Piece)

Peringkat Kesepuluh: MENYEBARKAN CETAKAN  TUNGGAL.
- Semua   prosedur tersebut mesti  disiapkan dalam  masa  sebulan sebelum  buku itu dijual.(visual : tiada)

O:  Beginilah  prosesnya.  Tapi ini cuma prosedur   Saya (EIIchiro Oda).  Setiap pelukis komik mempunyai cara tersendiri. Pendek kata,  " lakaran  "  dilukis  di peringkat  sebelum   melukis  komik,   ia  seumpama satu lakaran komik.

AMACAM...? Dah ade  idea  nak  bikin komik  BEST...? :D
p/s  sat.....nak  termenung  sat....!!! Keh ..!! Heh...!! Hoh...!!! (gelak muslihat) :manga:  
rubyg'werk-revenge of the malaysian comics scene.

v@sh tHe St@mPedE

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 119
    • View Profile
One Piece @ Budak Getah - Apa bestnya...??
« Reply #59 on: July 26, 2003, 06:26:24 PM »
aku ada koleksi one piece 1-70..
avi format..
sekrang ni tgh cari...
part 4 plak....hish laambatnyer supplier aku ni..
go to my website to download anime/manga
or to see my latest anime list
animekrazy