Author Topic: Mari Cakap Pasal Superman!  (Read 15008 times)

little z3dD

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1166
    • View Profile
    • www.z3dd.deviantart.com
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #40 on: July 10, 2006, 05:57:31 PM »
" seingat aku dalam siri 'lois & clark', superman pernah bagitau yang aura die cover bende yg berada beberapa cm / inch dekat ngan badan die....sebab tu tak koyak kot. So mase dalam hospital tu, kryptonite tgh ade dalam badan superman...mungkin sebab tu mudah koyak (power dah takde)....rase2 la "

www.z3dd.deviantart.com 

"Visual do the talk"

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #41 on: October 11, 2006, 02:11:37 PM »
http://en.wikipedia.org/wiki/200_Greatest_Pop_Culture_Icons..

Superman no 2!!.. yahaha..bende 3 thn lepas..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

viperhydra89

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 453
  • Imprisoned by his own boredom.
    • View Profile
    • Get Real
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #42 on: November 06, 2006, 11:03:30 PM »
Aku xsuke ngn superhero nie.Nmpk cam nk mncabar kuase tuhan jer...aku xmnt la mnde2 cmtu.. :37:

bickbong

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 839
    • View Profile
    • http://
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #43 on: November 07, 2006, 10:03:53 PM »
I rase Superman mmg icon kpd semua superhero di dunia ni. Dia memiliki semua power yg canggih. Tapi power2 tu yg buatkan i ade sikit ragu2 tentang character ni. Mungkin mase Superman dihasilkan, tak banyak superhero yg ade mase tu. So creator dia, Jerry Siegel ngan Joe Shuster inginkan yg terbaik bagi character ni. Semua boleh, cuma kryptonite tak boleh. Walaupupn i tak berapa suka Superman, tapi kelemahannye (kryptonite) meyakinkan i.

Antara semua komik Superman, Superman yg paling i suka ialah Superman dari Kingdom Come oleh Alex Ross. Dia lebih down to earth. Rupanye Superman pun boleh jadi tua..... best. Superman Jim Lee ngan Leinil Francis Yu juga tak kurang canggihnye.

Anyway, i mmg respek character Superman ni... cos dia bagaikan memberi harapan kpd semua insan.

p/s I mmg harapkan Alex Ross boleh buat sambungan kpd cerita Kingdom Come tu.

Mei

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1348
  • I Love Green
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #44 on: November 09, 2006, 11:03:10 PM »
Icon Israel tuuu...jgn taksub sgt.... :|


peAce!
Life Is Hard Because Heaven Is Sweet.....

super_taboo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #45 on: November 15, 2006, 06:33:11 PM »
Aku minat giler batman ngan superman, tak silap aku dulu ada tv tayang tv series taun 60an punya...punya la lawak especially batman ngan lagu tema dia.

Superman returns not bad la citer dia, kira tak menjatuhkan filem superman yang sebelumnya. Lgu tema superman memang menaikkan semangat, rasa cam nak terbang je




« Last Edit: November 16, 2006, 08:43:54 AM by mysticmind »

iejal

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 176
    • View Profile
    • PARANORMAL
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #46 on: December 26, 2006, 12:06:16 PM »
rasa aku smallville lebih mengikuti cara kingdom come punya... sbb leh tua, pastu takde lah kuat sangat mcm yg dlm superman return. Contoh masa dlm smallville ada skali clark kene serang ngan machine gun... akibatnya badan dia bintat2 dan dia masa tu pun dalam kesakitan gak... cuma lepas beberapa minit baru kesan dia hilang, kiranya macam logan dia leh pulih sendiri...

mcm dlm S return plak, mcm melampau... coz kene tembak ngan railgun pun selamba jek. siap kene mata lagi?


Uploaded with ImageShack.us

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #47 on: December 26, 2006, 05:33:12 PM »
return tu dia dah dewasa :) smallville tu nak terbang pun tak reti lagi

mat_spawn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #48 on: December 30, 2006, 03:50:36 PM »
skarang smallville dah season brapa??

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #49 on: January 02, 2007, 03:50:12 AM »
enam daa..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

alifstyle

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2862
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #50 on: January 13, 2007, 09:01:27 PM »
Smallville dah season 6. Mahu spoiler tak? aku dengar banyak perkara yang memeranjatkan berlaku pada smallville season 5 dan 6.

Terkini (lebih baik lewat daripada takde)

Superman semasa muda dengan kawan-kawan superheronya yang lain. JUSTICE LEAGUE!


NOTE: Clark KEnt (Tom Welling) dah jadi pengarah Smallville? wow! menarik!
« Last Edit: January 13, 2007, 09:09:47 PM by alifstyle »

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #51 on: January 15, 2007, 05:02:00 AM »
adess dress mcm budak2 SPY kid jer.. x besh...

huih pencapaian mantap tue.. tak dpt jd Superman berkain di layar perak tp dapat lain plak..  serius kaalu dia la jd Superman filem haritue aku rs gempak abess!!
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #52 on: February 22, 2007, 09:00:29 AM »
nie lagi pasal Superman..

tapi more to kepada Macamana George Reeve.. pelakon TV sopomen tahun 1950-an  dulu pergi.. betul ke dia bunuh diri or something.. lakonan Ben Affleck yg mendapat poojian tahun lepas.. terbitan Focus Features dan MGM tapi Warner Bros. langsung x support projek nie malahan menekan depa lagi...(depa kan bersungguh nak bg Superman return terbitan depa laku..) sbb copyright nak guna emblem 'S' kat dada George (Affleck tue..) dan jugak tagline atau tajuk asal Truth, Jystice and American Way.. last2 dpt tajuk buhsan Hollywoodland...   

http://en.wikipedia.org/wiki/Hollywoodland_%28film%29

"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #53 on: February 22, 2007, 04:55:48 PM »
Aku tgk ada dvd special edition superman (superman 1) dah kuar..ada sape2 dah angkat ke? Juga dvd special macam dokumentari ttg superman2 yg pernah ada dilayar perak.

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #54 on: February 23, 2007, 06:00:48 AM »
superman 2 yg paling cult tue- ada dua versi DVD sbb ada dua pengarah handled... dan dok argue..   tak caya korg baca WIki pasal argument tue..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #55 on: April 02, 2007, 02:00:19 PM »
alamak geramnye tgk jam Fossil terhad nie..

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

ICeSoul

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4668
  • Imagineer
    • View Profile
    • ICeSoul web
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #56 on: April 02, 2007, 02:12:17 PM »
aku rasa boleh tengok tak lama lagi kat tangan kawan aku sorang tu... batman takde ke? (bukan yg cute2 ala kfc chikies hour tu)

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #57 on: April 02, 2007, 02:19:34 PM »
ontah.. nie pun aku sarbat dr Comics Continuum..

boxer Wolverine dah lama ada.. ko x pakai utk pakaian tidur? ehehehe 
« Last Edit: April 02, 2007, 02:22:10 PM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #58 on: April 14, 2007, 12:57:06 AM »
hoih chun gile cover by Renato Guedes nie.. for ACTION COMICS 847 harus ku rembattt...

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Mari Cakap Pasal Superman!
« Reply #59 on: April 17, 2007, 08:42:26 PM »
meneruskan obsesiku terhadap renato Guedes..

http://www.rguedes.kit.net/wallpaperrg.htm
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."