Author Topic: Komik Online KamilStudios  (Read 4877 times)

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Komik Online KamilStudios
« on: October 08, 2006, 07:35:03 AM »
Komik ditalian boleh dibaca dan dimuaturun secara percuma. Komik Membersheep Farm ini diusahakan oleh KamilStudios. Syukur, alhamdulillah   dan semoga lebih banyak komik ditalian diusahakan oleh anak tempatan

http://www.kamilstudios.net.tf/


[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

alifstyle

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2862
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #1 on: October 08, 2006, 12:23:26 PM »
aku dah baca komik ni. Satu idea yang baru bagi
kartun di Malaysia. Cerita ala-ala konsep Walt Disney.

best!

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #2 on: October 09, 2006, 06:37:00 AM »
wahhh...nampak cam best nih...satu perkembangan yg amat bagus..

temkiuuu for the link che'gu...

saya akan baca komik nih!

pasti!
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #3 on: October 09, 2006, 08:15:54 AM »
insya allah, perkembangan yang sehat ini akan menjadi platform pengiat-pengiat komik generasi baru menyampaikan mesej serta karya mereka kepada umum.

baca jangan tak baca, azhar

urbancomics pun kalo nak start sebagai komic online apa salahnya... bakar jangan tak bakar semangat!!


vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #4 on: October 10, 2006, 12:22:21 PM »
Aku dah baca..
memang best betui citer kambing si kamil nih...
slow, steady and sempoi abissss.....
GO KAMIL GO!! <--- kata-kata perangsang sket sambil buat urutan tengkuk
:D

meo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 404
  • Komitmen & konsisten
    • View Profile
    • Free Online Cartoon & Comic
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #5 on: February 25, 2007, 03:36:49 AM »
Best. :)
Webkomik merendahkan diri
FREE WEB COMIC | Cipan Studio

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #6 on: February 26, 2007, 09:18:29 AM »
komik online Meozeq pun, kira okey gak... kasi best lagi

fayerfelai

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 537
  • Future Starts Today
    • View Profile
    • FIREFLIES-ART
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #7 on: March 10, 2007, 04:05:45 PM »
wah, mmg best... haha teruskan usaha anda!!... :hoye:

meo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 404
  • Komitmen & konsisten
    • View Profile
    • Free Online Cartoon & Comic
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #8 on: May 04, 2007, 09:35:01 PM »
wah... xkeluar lg cite sambungnye.... lambatnya..
Webkomik merendahkan diri
FREE WEB COMIC | Cipan Studio

Kamil Studios

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
    • Kamil Studios Channel
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #9 on: September 28, 2007, 03:29:39 AM »
Terima kasih kepada stingray_flyz sebab promote komik saya.

Buat masa ni progress komik Membersheep Farm agak slow
sebab saya sibuk dengan study. Tapi saya tetap akan lengkapkan
komik ni juga sehingga habis. Insyaallah.

- www.kamilstudios.net.tf

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #10 on: November 03, 2007, 05:53:59 AM »
sebuah online komik yang.....

GILE BEST!!!! ahaks.. mmg shaker betul ko dpt buat lawak jepun mcm tu! huhu.. serius aku suke! (da lama aku tak gelak kaw2 mcm tu selepas kali terakhir tgk onepiece anime kat kolej dulu) huhu..

keep it up!




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

Kamil Studios

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
    • Kamil Studios Channel
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #11 on: February 27, 2013, 03:22:01 PM »
Assalamualaikum semua. Maaf, just ingin update komik Membersheep Farm sedang disambung semula untuk dibukukan. Boleh lawat di www.facebook.com/membersheepfarm :)

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #12 on: March 06, 2013, 08:24:49 AM »
huyooo
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

meo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 404
  • Komitmen & konsisten
    • View Profile
    • Free Online Cartoon & Comic
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #13 on: March 25, 2013, 12:08:43 PM »
best... kambing comel
Webkomik merendahkan diri
FREE WEB COMIC | Cipan Studio

Padi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #14 on: December 02, 2013, 10:59:14 AM »
kenape tak dapat bukak ye?

afaniL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 172
    • View Profile
    • Sangkar Awan
Re: Komik Online KamilStudios
« Reply #15 on: December 02, 2013, 11:13:00 AM »
saya dapat begini: 'malware detected' tak tahulah benar ke bohong..
edit: boleh akses fb nya, rasa-rasanya sama isi kandungannya https://www.facebook.com/membersheepfarm
« Last Edit: December 02, 2013, 11:15:57 AM by afaniL »
"tiap generasi ade 'sampah' & ade 'permata'. Yg sampah, sampah la.. tapi aku yakin, permata yg ade dalam generasi muda sekarang ni jauh lagi hebat dari ko & aku. So, respek orang muda kalau kita nak direspek sebagai orang tua satu hari nanti." - aimurban