Author Topic: Komik minati pemuda  (Read 1416 times)

gemini_kssf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Komik minati pemuda
« on: January 21, 2015, 09:07:30 AM »
Mahu tahu apakah komik yang diminati pemuda sekarang di malaysia?

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Komik minati pemuda
« Reply #1 on: January 21, 2015, 09:20:57 AM »
kena buat survey study la..kalau aku semua komik jln cite best aku suka...faveret ..one piece n komik seram

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3233
    • View Profile
Re: Komik minati pemuda
« Reply #2 on: January 21, 2015, 11:03:10 AM »
aku bukan lagi muda...  hahaha...

tapi yang jenis evergreen mungkin seperti Dragonball, One Piece, cerita lawan2 fantastik/ keperwiraan, cerita ada humor, dan yang ada lukisan awek lawa..

Cerita hantu pun mungkin ada yang suka, tapi idea mesti power.
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Komik minati pemuda
« Reply #3 on: January 22, 2015, 06:36:01 AM »
Tajuk "komik minati pemuda" ini agak misleading. Aku ingat cite pasal sekeping komik yg jatuh cinta kpd seorang lelaki yg masih muda. Bwarghahah!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1014
    • View Profile
Re: Komik minati pemuda
« Reply #4 on: January 22, 2015, 01:28:13 PM »
Saya suka komik dimana jalan cerita dia berkenaan dengan sekeping komik yang telah jatuh cinta dengan seorang pemuda. Cinta terlarang!  :love:

Eniwei, ikut target market. Kalau lelaki, mesti sukakan cerita adventure dan aksi, yang selalunya diselitkan banyak unsur humor. Perempuan lebih sukakan cerita yang lebih banyak berkenaan dengan emosi, bersama dengan art yang cantik. Cerita hantu pun iya jugak. Tapi sekarang pun, dah tak boleh fikir macam ni, sebab generasi sekarang, lebih ramai pembaca dah cross genre dari genre yang stereotaip ni. Tapi, yang universal tak kira jantina dan umur, ialah komik lawak rasanya. Tengok komik Lawak Kampus tu dah berapa kali print dah, sangat berjaya.

Apa-apa pun, asalkan cerita dan plotnya bagus, mesti ada peminatnya.
« Last Edit: January 22, 2015, 01:32:47 PM by hkm »

nuox71

  • Pro Membership
  • Junior Member
  • *
  • Posts: 477
  • bla bla bla bla
    • View Profile
    • etixkocan & etixcici
Re: Komik minati pemuda
« Reply #5 on: January 22, 2015, 06:57:59 PM »
Bwarghahah!
lamaaaa tak dengaq nih..     :D :D

DinJerr

  • Mods
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1205
  • Buri. Hamachi.
    • View Profile
    • Hikayat Ikan Mampus (H.I.M.)
Re: Komik minati pemuda
« Reply #6 on: January 23, 2015, 07:16:39 AM »
Saya agak terkilan komik-komik sekarang meminati pemuda bangsa asing, kita yang memang bangsa Malaysia jadi terpinggir. Hei komik, apakah kami tidak cukup hensem untuk anda? Bwuuuu. T_T