Author Topic: MY E-Comic  (Read 17119 times)

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: MY E-Comic
« Reply #40 on: November 22, 2012, 10:08:59 AM »
hantar je beb... di sana menerima dgn tngn terbuka. publisher paling sempoi so far aku deal. :)

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #41 on: November 22, 2012, 10:13:31 AM »
Kan dah banyak kali cakap.. sesiapa yang berminat, boleh cuba hantar komik anda berwarna ke email aku.. fariz@netxpert.com.my.. xkira popular ke, baru ke, suam2 taik kuku ke, kami terima hati terbuka demi komik tempatan.. huuhuh..
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

Arief_hardi

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 168
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #42 on: November 22, 2012, 12:15:10 PM »
errr...kalau aku nak cuba antar komik kat my- e komik ni layak ke...?

Aik master pun nak tanya juga ke :D

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #43 on: November 22, 2012, 08:22:31 PM »
Insya Allah...dlm pembikinan satu komik pendek...nanti siap saya emeil...terima kasih semua...

kometstarlucky

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 109
  • Little Komet
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #44 on: November 25, 2012, 07:05:21 PM »
macam best ja... ada rezeki teringin nak wat satu hantar my-com(angan saja) ...teruskan usaha :pompom:

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: MY E-Comic
« Reply #45 on: November 26, 2012, 10:24:01 AM »
tu dia.. otai penber mau submit! yeay!!

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #46 on: November 26, 2012, 01:23:15 PM »
rajin2 ah hantar.. memeriahkan industri komik kita pun.. apa salahnya.. huhuuh
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #47 on: December 14, 2012, 01:59:34 PM »

Isu baru keluar lagi.. http://www.wuuhuuonline.com/comic/index/50caa64f148173bf1f000000/my_e-comic_28th_issue
Giliran abam Froggy lak menghias muka depan...
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #48 on: January 16, 2013, 10:44:05 AM »
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #49 on: January 16, 2013, 11:32:51 AM »
Komik nie macam pernah tengok dalam KOMIKOO..

ke JOM eh?? Ntah.. ehehehe
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: MY E-Comic
« Reply #50 on: January 16, 2013, 12:52:32 PM »
Tu la pasal. Either one Wave. cuma dulu monotone, coklat je color dia. yg ni berwarna. aku ingt lg. lama dh. maybe JOM. sbb aku ingt zmn tu aku sedang berjinak2 dgn eksporasi menghasilkan artwork ala2 mcm ni. :)

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: MY E-Comic
« Reply #51 on: January 16, 2013, 02:12:07 PM »
1 je soalan... afsal cover dia makin hodoh dari masa ke semasa.

~ yang ikhlas. :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #52 on: January 21, 2013, 11:02:28 AM »
mmg dia pernah hantar ke Jom dulu.. tapi dia kata yg ni xkeluar lagi.. kalau tipu, tipu ah dia.. huhuhu..

pasal soalan mistik tu.. aku pun xleh nak wat apa.. semua hantar last minit, nak suh tukar pun cam dah x sempat.. ku hadapkan sajalah.. kesian aku.. huhuhu
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #53 on: January 21, 2013, 11:30:11 AM »
cover #22 by FooArt, #24 by Divine Star , 25 by ben , 26 oleh Ashkun , 27. oleh Amy.. semua masih ada aura aksi- so ianya masih memberikan gambaran itu adalah "komik"- pada aku..

dan disebabkan majalah komik- dia perlu ke x perlu zahmah- penuh/ semak dengan nama2.. itu perlu.. sebab nak bgtau siapa artis involved atau content adoo..

pada aku.. E-comic atau Wuuhuu stll rock my world.. and its free.. yayy!! dan yg beshnya.. agak cargas jugak.. yayy lagii..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: MY E-Comic
« Reply #54 on: January 21, 2013, 02:26:52 PM »
kalau local comic, cover aku paling suka buat reference Urban Comics (version latest, masthead bukan yg guna font komik tu). Nmpk international, kemas & chun! Mungkin boleh ajukan pada designer My E-Comic untuk come out dgn something yg mcm tu in the future. Just an opinion from a graphic designer. ;p

My E-Comic mmg rock! Kami kekurangan submission artist, mohon anda2 hantarkan artwork kat fariz, kasi support free mag kita ni. Support! :D

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #55 on: January 23, 2013, 10:58:50 AM »
tq guys.. kami nak cuba kelainan sikit demi sedikit.. tapi sebabkan kami ni komik free, so xboleh nak hire lebih kakitangan.. so hadap je apa yang termampu..

ya, memang kami masih kekurangan kemasukkan komik.. harap more to come utk kami terus menyediakan komik percuma pada semua peminat komik... insyAllah...
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: MY E-Comic
« Reply #56 on: January 23, 2013, 08:34:18 PM »
eheheh tak kisah la cover cantik mana pun, janji ada..

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: MY E-Comic
« Reply #57 on: January 30, 2013, 11:51:14 AM »
next issue pun masih ada kekosongan 1 shot story & cover.. ada yang berminat?
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

c u r d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 733
  • budak blur
    • View Profile
Re: MY E-Comic
« Reply #58 on: February 01, 2013, 04:38:19 PM »
nak cerita yang macamana?
v e n t r i l o q u i s t

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: MY E-Comic
« Reply #59 on: February 01, 2013, 07:08:13 PM »
GO CURD. GOOO CURDDD. GOOOOOO CURDDDDDDDDD.