Author Topic: DC Comics Superhero Collection  (Read 9581 times)

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
DC Comics Superhero Collection
« on: September 24, 2010, 11:39:30 PM »
Aku taktau sebenarnya nak letak ni kat toys ke atau bukak topik dia sendiri sebab benda ni actually siri dalam bentuk majalah dan disertakan dengan satu figure setiap keluaran dan tiap2 keluaran dia showcase satu super hero DC yang popular. So kalau korang minat nak kumpul maybela boleh cari.

Aku jumpa masa kat JB aritu kat kedai buku Harris @ Popular. So kat sini mungkinla dah ada gak kot (aku dah lama giler tak pegi kedai buku kat area KL ni :P). Satu isu RM29.90 tapi isu permulaan harga dia 19.90. Setiap isu isinya lebih kurang fakta2 tentang super hero / super villain tu la dan dapatla satu figure official yg dikaler tangan.

Kalau subscribe dapatla satu batman yg besar tu dgn binder sekali utk simpan semua koleksi majalah tu. Pic bawah ni pic first isu yg aku beli tu dgn sekotak batman yg kecik.



Kalau minat leh tgk kat website dia:
http://www.eaglemoss.com/dc/magazine.html

http://www.eaglemoss.com/dc/figurines.html
 

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #1 on: September 26, 2010, 09:54:45 AM »
wow..best juga ni..rugi aritu tak beli (tp mmg takde duit time tu) huhu..ok la aku try dlm week ni try collect ni gak..worth it! :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #2 on: September 27, 2010, 01:17:50 AM »
Yg ni belambak kat kodai buku. Packaging mcm mag series audio files cd utk actor, singer classic dlu. Aku taphm toy dia mcm superman tu sama dsign yg superman arwah abh aku bli made in china dlu aku kocik2 bezanye yg ms dlu ada parachute.
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #3 on: September 27, 2010, 02:08:28 AM »
isu 3 joker..huhu wajib beli nim bg aku :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #4 on: September 30, 2010, 06:11:38 PM »
aku beli batman, berat gilos, ingat ringan ajer...joker mcm best...

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #5 on: October 01, 2010, 01:08:17 AM »
joker punya bila kuar ek?

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #6 on: October 01, 2010, 08:46:24 AM »
dah kuar ler, masa aku beli batman tu dah ada....bajet ajer yg takder,btw aku beli kat lyp kedai sebelah fantasy toys, lvl kamera2 tuh...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #7 on: October 02, 2010, 06:05:33 PM »
wahhh...aku baru beli batmanyer tadi...nak beli superman skali rasa mahallah pulak...nantilah beli minggu depan...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #8 on: October 14, 2010, 10:50:27 PM »
dah beli joker tadi..rupa rupanya materialnya besi...patut berat...tapi menarik gak dia offer 3 free gift tu...huhuhu

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #9 on: October 15, 2010, 10:15:38 AM »
aku ada jumpa joker tu kat popular tpt aku...tapi kedai popular yg ni hampeh tul...kualiti free gift tak jaga..semua kotak dah terbarai...tak jadi aku beli, kena cari tpt lain.

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #10 on: October 15, 2010, 02:04:36 PM »
pinixbait...3  free gift tu dijual gak ke....? kotak memang banyak dah kemik...kena pilih pilih jugak terutama warna figure tu...semua kaler tak sama...especially mukanya...kadang kadang joker terlebih senyum pun ada..

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #11 on: October 15, 2010, 05:24:35 PM »
3 free gift tu kalo ko langgan penber...dapatla figure batman besar tu..giler lawa

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #12 on: October 15, 2010, 10:45:35 PM »
ishh pinixbait..ko langgan gak ke...nmpk mcm best...tapi malehla guna kad kredit huhuhu

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #13 on: November 11, 2010, 02:44:20 PM »
green lantern dan flash dah kluar dah....sempat gak beli tadi...

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #14 on: November 11, 2010, 03:06:30 PM »
letakla gambar baru la best racun :D

aku tak langganla..takde duit siot :)

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #15 on: November 11, 2010, 03:44:01 PM »
aku pon sempat beli bekmen ajer...yg lain2 takder bajet ahh

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #16 on: November 11, 2010, 05:13:53 PM »
tu ah...sayang siot nak kuar 29.90 :D

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #17 on: November 12, 2010, 10:49:12 AM »
kalau 29.90 ajer lain citer...ni nak kumpul semua:- 29.90x ??? tu yg tak tahan tuh...

takara

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4523
    • View Profile
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #18 on: November 12, 2010, 10:50:42 AM »
kalau 29.90 ajer lain citer...ni nak kumpul semua:- 29.90x ??? tu yg tak tahan tuh...
saper suruh kumpul semua? :P
Beli ajer la Bekmen ngan Joker hadiah KokoCrunch tu.
we are beautiful fighters

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: DC Comics Superhero Collection
« Reply #19 on: November 12, 2010, 11:10:22 AM »
aku subscribe.. sbb nak dpt 3 gift dia tu.. ada batman, case n  bookshelf.. memula rasa cam rugi je, tapi bila tgk dia hantar kat rumah, agak best aa gak.. ni aku snap masa 1st batch courier dia sampai..
aku akan dapat sampai issue 20.. sebab lepas2 tu, ada karakter yg xbest dia akan hantar.. kalau ada pun, aku akan beli yg best je..

korang leh refer sini apa figura yg akan dia kasi tiap2 minggu.
http://www.eaglemoss.com/dc/figurines.html



He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@