Author Topic: Anime - Anime Baru  (Read 13236 times)

Dark Priest

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
    • http://
Anime - Anime Baru
« Reply #20 on: June 04, 2005, 03:44:21 PM »
Tak Sukelah aku tengok anime yang terlampau SHOUJO sangat nih.

Kengkadang menyampah jer X-( .

Love And Peace And Smile And Joy..

Don't hate me!!!!!!!.
At Last I Got What I Want.......
The Question Is Finally Answered............

I Got My Marru...........

Marru......AI SHI TERU Zutto Zutto.........


WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #21 on: June 06, 2005, 05:49:45 PM »
tatau aa baru ke lama.. tp tengah layan anime nie aa.. satu rumah.. kwn aku cekap.. lawak2 mcm Midori no Hibi..

hero dia...

lak antara aweks dlm citer nie... bersuara Midori...
« Last Edit: June 06, 2005, 05:52:42 PM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #22 on: June 06, 2005, 06:10:41 PM »
tu anime school rumble...mmg best citer nih... :sengih: lawak gile...tapi cite ni dah lama abih dah pun...sape nak layan anime lawak, aku recommend cite nih... :lol:
btw...sape layan speed gapher...dah tgk sampai episod 8??gile ngeri doktor gigi tu!!!! :o
« Last Edit: June 06, 2005, 06:11:36 PM by ray148 »

sol_badguy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 913
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #23 on: June 06, 2005, 06:59:49 PM »
apsal sumer euphoria selain daripada saiga otak dia ada sikit tak betul?
http://holyorder.wordpress.com
Lawatlah blog aku..Eheh

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #24 on: June 06, 2005, 07:52:12 PM »
kawan aku pesan lagi... dr korang layan yang baru2... baik korg usha balik apa yg lama dan besh pernah dihidangkan kepada kita... kumpulan NINKU.. penah ditayangkan kat Mega TV.. yah... stesen TV yg da tutup tue..

eh off topic ke aku? aku rasa tidak... sbb sbl baru power.. ada lama yg power.. kan? mungkin story dia agak slow paced.. tapi kalau korg suke pertempuran ala2 Raja Rimba tue leh try anime nie..

« Last Edit: June 06, 2005, 07:53:48 PM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

Peach Angel

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 42
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #25 on: June 07, 2005, 11:13:44 AM »
Anime Shojo macam School Rumble tuh memang best sesangat kelakar giler. :P .

Tapi skang nie Anime kat tempat sayer dah susah nak carik lain lah Kat KL tuh.

Okie Dokie>>>>

Kalo ada Anime baru rerajin lah INFO kat kitorang yek<><>.


 
Last month i am alone by myself hangin on the tree but this time My brother has Grown beside me so Come Eat Both Of Us hahahahah.........!!!!!!!!

Dark Priest

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
    • http://
Anime - Anime Baru
« Reply #26 on: June 07, 2005, 01:34:43 PM »
Aku rasa macam pernah jek nengok Anime NINKU nie tak silap aku dalam tahun 1999-1998 kan?????. :unsure: .Betul ke tak entah :P .

Tapi Anime nie memang best giler walaupun Grafik dia tak setanding Anime Skang kan??????.

Layanlah Anime nie kalu rasa BESH giler.

Love And Peace And Smile And Joy.....
At Last I Got What I Want.......
The Question Is Finally Answered............

I Got My Marru...........

Marru......AI SHI TERU Zutto Zutto.........


bickbong

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 839
    • View Profile
    • http://
Anime - Anime Baru
« Reply #27 on: June 07, 2005, 04:08:34 PM »
sekang i tak sabar nak tgk Speed Grapher ngan Count Of Monte Cristo. kedua2 anime ni dibuat oleh studio GONZO. Speed Grapher i suka storyline dia (cuma tgk sinopsis je)... Count of Monte Cristo tu, i rasa graphic dia memang lain drpd yg lain. first time anime yg guna banyak graphic art atas character ngan setting dia.

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #28 on: June 07, 2005, 06:59:27 PM »
Quote
Aku rasa macam pernah jek nengok Anime NINKU nie tak silap aku dalam tahun 1999-1998 kan?????.  .Betul ke tak entah  .

Tapi Anime nie memang best giler walaupun Grafik dia tak setanding Anime Skang kan??????.

cayalah!! ada geng... yg agreed ehehehe.. :lol:  
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

Peach Angel

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 42
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #29 on: June 08, 2005, 12:55:38 PM »
Best sangat ker ANIME SPEED GRAPHER nie???????????.Setading ngan MELODY OF OBLIVION tak??????.

OKie Dokie...............
Last month i am alone by myself hangin on the tree but this time My brother has Grown beside me so Come Eat Both Of Us hahahahah.........!!!!!!!!

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #30 on: June 08, 2005, 08:24:27 PM »
Quote
apsal sumer euphoria selain daripada saiga otak dia ada sikit tak betul?
entah le...agaknye takleh tampung power tu kot... :lol: lagipun saiga kene sebelah mata je.. <--- teori aku :P

ninku nih best ke??anime ni mmg dah lame, tapi baru ade fansubs dier...nanti laa try... :rolleyes: aku igt nih cite bebudak... :sengih: ade lawak2 tak?
btw, aku tak penah tgk melody of oblivion...jadi takleh banding...speed gapher ni pelik sket cite dier...mmg takleh dijangka...tapi aku suke tgk sebab ganas habih!!! :twisted:
cite anime baru lain yg aku rase best kalo layan ---> bokusatsu tenshi dokuro-chan <--- nih cite lawak bodoh laa tapi ganas gile... :sengih:
screen-shot :
« Last Edit: June 08, 2005, 08:24:57 PM by ray148 »

crowpunk

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 591
    • View Profile
    • http://
Anime - Anime Baru
« Reply #31 on: June 21, 2005, 11:26:09 AM »
speed grapher dah kena licensed, basilisk pun sama. mana nak cari yg underground?

ray148

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #32 on: June 22, 2005, 08:23:28 AM »
Quote
speed grapher dah kena licensed, basilisk pun sama. mana nak cari yg underground?
dah ade dah group yg stat sambung balik anime basilisk...name group tu ukoi^sugoi... :lol: subs dier pun ok...takde cacat apape...
speed grapher lak...aku rase group yg subs-kan mende tu takkan drop punye....aku rase taknah lagi group tu drop projek kalo kene licensed...selamat... :>  

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #33 on: July 02, 2005, 08:48:24 PM »
rumet aku tengah layan anime EUREKA SEVEN ..



dan baru nak kagom dengan drama PARANOIA AGENT..lokesan kellass giler...

saiko..

« Last Edit: July 08, 2005, 11:06:22 AM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #34 on: July 08, 2005, 11:02:03 AM »


Genshiken.. bdk umah aku lyn.. subjek menarik.. kisah Otaku.. bunch of nerds yg fanatik komik.. cosplay.. comicfes..

aku x suka sgt.. slow..



Ueki no Housoku atau LAW OF UEKI
yg nie lawak ahh... citer lawan2.. bdk umah aku gak yg kesan.. mcm da kena tiru dengan Zint je ritue.. (dia adjust sket2..)

#kedish2.. aku kena pukoi.. sbb sebarkan bende nie.. depa jumpa dulu huhu..
« Last Edit: July 12, 2005, 03:32:53 AM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #35 on: July 12, 2005, 03:28:40 AM »
capcom's VIEWTIFUL JOE pun lawak gah anime dia... dia punya serangan dan stances dia lawak sihh..

"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

silentgecko

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1550
    • View Profile
    • http://www.silentgecko.8m.com
Anime - Anime Baru
« Reply #36 on: July 12, 2005, 10:11:10 AM »
huhh..... kat mana korang download semua nih.. wave.......... mana nak cari Viewtiful Joe?............ korang bagi share aa link..... bole layan sama2............. takkan budak rumah korang jer yg layan.......... heh heh...... ok chow

http://silentgecko.deviantart.com
Melukis dengan batasan.

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #37 on: July 16, 2005, 01:12:50 AM »
sume org da ready untuk FMA the movie? hujung bln nie... aiyarrkk.



naruto movie 2 kembali ogos...



dan kemunculan FF V11 advent children.. september..

« Last Edit: July 16, 2005, 01:15:50 AM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

white sand

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 842
  • in pastel color mode*
    • View Profile
    • mojjonism
Anime - Anime Baru
« Reply #38 on: July 17, 2005, 07:50:00 AM »
hohohoho~.........

FF V11 advent children kuar pader bulan sept?!,....penantian memang satu penyeksaan... :D  

sinz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1929
  • renz @ vl
    • View Profile
Anime - Anime Baru
« Reply #39 on: August 01, 2005, 09:49:19 PM »
korang ada tengok Beck tak? tatau la anime baru ke lama dah, sbb aku baru je abis tgk.

www.tokyotosho.com

ada complete ep torrent, 4gb. senak aku dl baru abis -__-"



eh eh ade custom title rupenye :3