Author Topic: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)  (Read 7047 times)

deGenG

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 339
    • View Profile
    • http://degeng.deviantart.com
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #20 on: April 14, 2010, 04:44:46 PM »
Pada pandangan aku yang tak berapa penting ini,

Tipu la kalau dalam Malaysia ni yang tak beberapa kerat aje novel fantasi boleh jadi kebetulan jalan ceritanya sama. Tetapi memang betul, kita patut bagi mereka peluang. Aku baca AdiGempa ituari pun memang susah
gila nak hadam sebab macam baca X-Men vs Naruto pulak. Tapi aku tetap bagi peluang. Takde kutuk-kutuk punya.

Cuma cadangan aku ialah, kurangkan elemen gaduh-gaduh ramai-ramai ala Lord of The Rings (Macam cerita Mantera Hitam - Serunaifaqir) dan beberapa Novel Sai-Fai PTS.

Buat ilustrasi dalam novel.

Buat tambahan kat mukasurat-mukasurat terakhir novel seperti rough sketch,  rough draft, character design atau
apa sahaja sebagai nilai tambahan. Jadi orang akan lebih menghargainya sebagai collectors item.

Berbalik kepada novel di atas, memang ada persamaannya. Tetapi aku rasa novel di atas lebih 'rich and full' berbanding Aktakusiad.

Dan percayalah, covernya memang cantik! Aku membelinya kerana terlihat secara tidak sengaja covernya yang
begitu cantik dan terus membelinya. Aku masih tidak membeli Takluk Jagat kerana tidak berpuas hati dengan
covernya. Harap cetakan seterusnya mereka tukar cover lain.
age is nothing but a bunch of numbers..ne?

x lid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 377
  • PERANG KAMPUNG series tv.
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #21 on: April 20, 2010, 11:38:57 AM »
adiemus lagi best

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #22 on: June 24, 2010, 12:38:14 PM »
eheheheh poyo je cover novel nie kan??\

http://pts.com.my/index.php/buku/anarkis/
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

batmanbegins

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 953
  • aku suka komik!
    • View Profile
    • blogku
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #23 on: June 24, 2010, 12:51:07 PM »
hehehehe... mcm first blood...
tp versi fm le...

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #24 on: June 24, 2010, 05:17:30 PM »
silap.. aku nak letak kat Novel Dicadangkan Baca..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #25 on: June 24, 2010, 10:54:23 PM »
potong stim ah cover gambar mamat tuh hahahaha
Visit : + Blog + Twitter + FB

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #26 on: July 09, 2010, 12:25:21 PM »
cam kenal je dalam gambar tu.. (tak ingat sapa)

sapa ek?

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #27 on: July 09, 2010, 12:31:45 PM »
Faizal Mukhtar.. dulu JOM? nyer penulis.. pastue ada banyak lagi portfolio dia.. tau2 jer da ada kat PTS.. ada kedai kumik.. dan (antara) brainchild projek Mantera wORKS..

kalo aku salah nanti sapa2 betulkan..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

ubder

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3233
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #28 on: July 12, 2010, 08:31:53 PM »
Jelesnya aku tengok kaver.... citer boleh laa layan kalau sesaper banyak masa... tak berat sangat... laju jer aku baca... tapi aku rasa kaver tu lagi sesuai gambar aku laaa...
one

"Tuez-les tous; Dieu reconnaitra les siens."
("Kill them all; for the Lord knoweth them that are His.")
-Albigensian Crusade

 Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum...
- Publius Flavius Vegetius Renatus

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: PAHLAWAN ADAMUS (Silsoh Khairul, PTS Fortuna 2010)
« Reply #29 on: July 13, 2010, 03:43:45 PM »
aku setuju ubder!