Author Topic: Novel yang TAK DICADANGKAN baca  (Read 7644 times)

Panaharjuna

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1007
    • View Profile
    • http://panaharjuna.scriptmania.com
Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« on: March 29, 2007, 10:27:17 PM »
 :D Kejam ker tajuk tu?

Sebab kita ada Novel yang dicadangkan baca, dah tentu ada Novel yang tak dicadangkan baca, betul tak?, tentu korang ada terbeli atau terbaca sebuah novel, mungkin atas pengaruh kawan, atau pengaruh nama penulis tu atau mungkin juga atas pengaruh dadah ke...hehehehe :D, terbaca lak buku tu. Lepas baca buku tu rasa cam hangin je pulak satu badan, cam kena tipu pun ye cam rasa buku picis pun ada. Rasa cam nak remuk-remuk jer buku tu, tetapi memandangkan yang ko dah beli buku tu, korang diam la, ye tak..cis!, ini semua reviu kawan-kawan punya pasal! ( Aku risau gak ni...) hehehehe....
When silent is deadly,breaking the silent is necessary

Blog: http://panaharjuna.blogspot.com

Webpage: http://panaharjuna.scriptmania.com

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #1 on: March 29, 2007, 10:36:40 PM »
Hikayat Mona Gersang.. sedap tue... ehehehe...
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

Panaharjuna

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1007
    • View Profile
    • http://panaharjuna.scriptmania.com
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #2 on: March 30, 2007, 12:10:14 AM »
Quote
Hikayat Mona Gersang.. sedap tue... ehehehe...

Haah kan?, novel yang SEDAP, tapi TAK DICADANGKAN baca!, betul gak tu!.
When silent is deadly,breaking the silent is necessary

Blog: http://panaharjuna.blogspot.com

Webpage: http://panaharjuna.scriptmania.com

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #3 on: March 30, 2007, 04:00:34 PM »
bahaya baca mona gersang nih...lazat...tapi kena tanggung dosa lerrrr...

hohoho...masih ada yg baca novel nih...

kira novel hot ketika 80an nih...
sampai la kita tak tau saper penulisnya...

aku ingat bila baca novel nih...dah tak de cover,,bercerai berai
hahahhaa
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

jaber

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 20
  • aku bukan taiko
    • View Profile
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #4 on: October 06, 2009, 07:40:26 PM »
Baru-baru ni masa ustaz saya (Ustaz Abd Rahim bin Sahalan, lulusan mesir)  bagi ceramah pasal Palestin kat sekolah, dia ada cakap antara orang yang diperangi oleh orang Islam pada akhir zaman mengikut sebuah hadis.
1. Pemimpin Islam yang zalim
3. Orang mata sepet (kemungkinan org cina, jepun, korea, dsb).
2. Orang Syiah --
 -- lepas tu dia cakap:
"Buku-buku Faisal Tehrani yang sekolah beli (baca: library) semua BUANG. Faisal Tehrani PURE SYIAH."

Tak tahu pun selama ni dia Syiah. Pure lak tu.
Aku dah baca buku-buku dia, dan walaupun sastera dia mantop, tapi macam ada something wrong. Bacalah sendiri.

Benda2 syubhah tinggalkan aje. Bukan rugi apa2 pun.
« Last Edit: October 11, 2009, 10:40:33 PM by jaber »
SpongeBob : [drawing] It\'s a jellyfish!
Patrick       : Pretty good, SpongeBob, but its lacking basic construction, and your perspective leaves a lot to be desired.
SpongeBob : Huhhh! Everybody\'s a critic.

alifstyle

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2862
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #5 on: October 11, 2009, 08:15:58 PM »
Fuyooo... isu Faisal Tehrani ini sudah lama. Pada aku, tak perlulah sampai bertindak begitu. Syiah sendiri ada beberapa puak. Dari pemerhatian aku, Faizal bukanlah tergolong dalam puak yang ustaz itu fikirkan.

Bila baca topik ini, rindu pada arwah Panaharjuna.


bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #6 on: October 15, 2009, 03:09:12 PM »
bukan nk kutuk ustaz ko tp komen dia sngt tak profesional..len la klu ko taksub dia,setakat baca sesaje aku rase xde masalah..lgpn org2 syiah ni la yg sanggup brjuang utk palestin dan yg berjuang mngusir israel dr wilayah lubnan(rujuk post hangPC kt thread isu palestin)..ada byk isu len lg yg ustaz ko boleh cover selain bg statemnt cmtu..soryla aku pn xbaca sngt buku2 faisal tehrani..yg latest bedar sukma bisu je..tupun setakat belek2 sambil baca skip2..blog dia pn ade benda yg aku xsetuju tp sume atas ko..pndai2 la wt penilaian sendiri..ko da besar kn.. ;)

p/s: stop la gaduh sbb benda bodoh cmni,gaduh fahaman,gaduh mazhab,gaduh fatwa n etc la yg buat kita makin lemah..peace
« Last Edit: October 15, 2009, 09:01:22 PM by bearing85 »
Hati Riang;:)

A_minor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 55
  • from Perak to Fredom!!!!
    • View Profile
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #7 on: October 15, 2009, 03:23:19 PM »
the gun who changethe world leh masok tak...? ak ade bace buku tuh

tukang3d

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 351
    • View Profile
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #8 on: October 31, 2009, 09:29:16 PM »
faisal tehrani tuh mmg syiah. tapi dier adalah sasterawan generasi baru kat malaysia nih. takder setanding dengan dier sekrang.
Thanks,
Tukang3d
http://tukang3d.blogspot.com
harrisnasril@gmail.com
-your solution for archvis-

A_minor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 55
  • from Perak to Fredom!!!!
    • View Profile
Re: Novel yang TAK DICADANGKAN baca
« Reply #9 on: December 27, 2009, 12:36:26 PM »
betul!!!!