Author Topic: Novel 1515 karya Faisal Tehrani  (Read 2487 times)

tukang3d

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 351
    • View Profile
Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« on: October 27, 2009, 11:27:38 PM »
ingat nak beli la novel nih. ada saper2 dah baca?
Thanks,
Tukang3d
http://tukang3d.blogspot.com
harrisnasril@gmail.com
-your solution for archvis-

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« Reply #1 on: October 28, 2009, 04:08:33 AM »
beli je. kira ok la gak novel nih. Nak citer panjang tak reti sangat tapi tentang pencarian sejarah about seorang wanita bernama Tun Nyemah Mulya dan peranan dia selepas runtuhnya kota Melaka pada 1511 dan bagaimana Melaka menghantar serangan balas ke Portugal.

Quite an interesting read jugaklah.

matt jack

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 54
  • ...lagak bodoh tapi bersengat....
    • View Profile
Re: Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« Reply #2 on: October 29, 2009, 01:24:55 AM »
dah baca dah.....
kalau baca rasa macam tun nyemah mulya tu memang betul2 wujud...
dan cuba bayangkan kalau melaka tidak dijajah portugis tetapi sebaliknya...
citer die ni nk kene peratikan tarikh gak...kalo tak pening skit
tapi bagi aku memang best




........welcome to the dark side of the force.....

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« Reply #3 on: November 22, 2009, 02:36:03 PM »
ada dua kan? Satu zaman melaka satu modern days..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« Reply #4 on: November 22, 2009, 04:25:26 PM »
zaman melaka tu kira mcm flash back la, zaman skrg ni dari perspektif si pengkaji sejarah tu.