Forum Bermasalah.

24 Apr 2006 Umum & Kemaskini 1,817 views

Jangan gunakan Internet Explorer pada waktu ini . Ini kerana ada masalah berkaitan security, script exploit, worm, trojan dan sebagainya pada script forum.  Jangan download sebarang apa pun dari forum. Anda cuma ada 2 pilihan :
1 – Download Firefox di http://www.getfirefox.com
2 – Tinggalkan forum buat sementara sehingga ia pulih.

Untuk membaikpulih keadaan, pihak  pergh memerlukan kebarangkalian 2 – 7 hari. Ini adalah kerana, script yang dipakai kini (Invision Power Board) versi yang tiada upgrade lagi berikutan IPB tidak memberikan sebarang support dan juga script barunya secara percuma. Apa yang boleh pihak webmaster lakukan kini ialah, menukar IPB ini kepada SMF (simple machine forum). namun begitu, dengan skala database yang BESAR dan proses ‘convert’ bukanlah sesuatu kerja yang mudah. Ia memakan masa dan memerlukan komitmen.

Saya tidak dapat menjanjikan apa2 yang terbaik pada waktu ini. Sekian.

5 Comments to Forum Bermasalah.

Pablo Escobar
24 Apr 2006

Patutla kluar spyware infected pakai IE. Igtkan kena hack.

jOnOs
24 Apr 2006

Pagi tadi PC aku dah kantoi dah..Nasib baik dapat trace&delete makhluk yang menerjah dari forum pergh.

Norman
30 Apr 2006

IE memang dikod macam roti jala. Syorkan guna Opera dan Firefox adalah langkah wajar. Harap pawang Pergh.com berjaya nyahkan semua makhluk perosak.

Minion
06 Nov 2008

Assalamualaikum.. Saya 2nd year student program Design Technology Animation. Saya nak tanya, kat mana saya boleh buat Latihan Industri? TQ. 🙂

Enrick_tm
29 Apr 2009

Alamk aih… sedey siyot…

Post a comment?

Pergh! | Lukis, Komik, Kartun, Animasi, Games Malaysia

All information and content contained in this website are provided solely for general information and reference purposes.

By browsing this web you agree to our privacy policy.

© 2001 - 2019 All Right Reserved by Vasqtech Network Malaysia