Komik Powder Oleh Ben

Posted by on Tuesday, October 30th, 2007. Filed under category Books, Cartoons And Comics, Komik Malaysia.

Aku secara peribadinya kadang-kadang suka juga membaca karya ben. Bekas kartunis (atau komikus atau comic artist?)  Gempak ini kini telah membawa haluan sendiri dan mencabar diri dengan menerbitkan komiknya sendiri. Powder? Bedak? atau tepung? ok ok, tepung is flour hehe.
Powder Comic By Ben

Kelihatan komik ini lebih feminin, bersifat ala ‘Shojo’ Jump iaitu lawan kepada Shonen Jump. Satu percubaan yang mungkin boleh dikirakan baik dan dalam niche yang tersendiri. Apa2 pun, semoga berjaya Ben!.

Baca topik ulasan Komik Powder ini di forum Pergh!





7 Comments to Komik Powder Oleh Ben

darK
March 19, 2008

why name it POWDER? is it b’coz like you say it looks more feminine? but content is definitely not feminine o. it’s …trendy”.

awg
May 13, 2008

boleh tahan cover komik lu ben,nmpk feminin. saya sure akan beli pnya.hrp ada sambungan le.gardenie coz komik tu bestlah.

azure
November 21, 2008

komik tu last year lagi dah diterbitkan…sekarang ni tak tahu kemana abg ben pergi..

loveCoMiCsOOmuCh
December 2, 2008

betul tuh.1st n 2nd komik sy ada beli..then da xjual da la plak kt kedai..nape eh??

AZIM
January 3, 2009

nape mesti ala feminin sedang kan ia nye umum..
so agak memalukan bile lelaki nk membeli nye..
so terang kan skit..

kdz
April 5, 2009

cayaaaa…la ben
buat komik bnyk2 lg ek….
go..go..go

rodiatul
May 3, 2009

bez btul la komik karya ben ni!!!!!!!!aku ske……

  • Categories

  • Tags

  • Statistics

  • Archives