CRB 019: Dante ( Devil May Cry )

19 Feb 2012 Pergh Character Design Battle 9,602 views

019-original-

Bagi peminat-peminat game Devil May Cry untuk konsol PlayStation 2, watak Dante ini pastinya tidak asing lagi. Protagonis ini begitu popular dan telahpun diterbitkan ke dalam novel dan manga. Dante adalah seorang pemburu upahan yang memburu demon sebagai membalas dendam, turutan dari kematian ibunya. Dante sendiri adalah separuh manusia separuh demon, dan kacukan ini menganugerahkannya kuasa luar biasa yang digunakan untuk memburu demon-demon yang cuba menguasai dunia.

Sebagai salah satu watak yang paling cool, sayembara kali ini membuka peluang kepada pejuang-pejuang untuk merekabentuk semula Dante mengikut citarasa masing-masing!

Sayembara ini telah berlangsung dari 15 Disember hingga 21 Disember 2007.

Pemenang Utama: Bantey oleh Chakra

019-winner-chakra

Minggu ini Chakra tanpa segan silu mem”BANTEY” semua peserta-peserta lain hingga berdarah hidung! Ketelitiannya dapat dilihat pada tekstur pakaian Bantey, terutamanya pencahayaan dinamik dari dua arah yang amat kontras dari segi kekuatan cahaya, warna dan kedudukannya. Teknik ini berjaya menjulang kekuatan subjek dengan pose yang cool, tanpa perlu risau dikepung oleh demon-demon buruannya.

Pilihan Editor: NeoDante oleh ALYRIDURA

019-alyridura

Sayembara kali ini tak kurang dengan aksi ala hero komik Hong Kong yang sememangnya menjadi identiti ALYRIDURA. Namun aksi hero ini bukan kekuatan utamanya. ALYRIDURA telah mengubahsuai kostum dan senjata NeoDante dengan menambah armor dan peralatan besi, menjadikan Dante yang asal nampak macam nak pergi pasar. 😀

Pilihan Editor: Darnte oleh little z3dD

019-z3dD

Amati ke dalam renungan matanya, kau pasti ‘kan terpukau! little_z3dD menggunakan warna merah yang berpusar bagi menonjolkan wajah Darnte secara khususnya. Ini membuatkan impak mata Darnte yang memukau bertambah menonjol dan menjadi kekuatan lukisan ini.

Pilihan Editor: kelante oleh azarimy

019-azarimy

Warna merah jaket labuh Dante telah dijadikan kanvas latar belakang logo negeri Kelantan, hasil interpretasi azarimy. Rekabentuknya tidak banyak berubah dari Dante yang asal, tetapi permainan kata nama dan logo negeri menjadi percaturan dan dikuatkan lagi dengan slogannya. Di Kelantan, Devil may not cry, tetapi Devil will cry!

Pilihan Editor: Dante oleh Invictus

019-invictus

Sekiranya anda dapat melihat imej yang lebih besar, anda akan dapat menikmati tekstur yang teliti pada kasut, senjata dan armor rekaan Invictus ini. Amati keperinciannya, kerana bukan semua orang sanggup merender lukisan-lukisan mereka sebegitu rupa!

Pilihan Editor: Eksen Dante oleh Hamzi

019-hamzi

Hamzi mempersembahkan satu pose penuh “eksen” dalam entrinya kali ini. Dinamis pergerakkan dalam karya ini diaksenuatkan oleh libasan-libasan angin serta jaket merah yang mengerbang. Ia membayangkan fokus kepada bahagian tengah yang terbahagi oleh kedudukan pedang yang vertikal, sekaligus cuba menonjolkan keseimbangan di dalam persembahannya.

15 Penyertaan keseluruhan: Mockingbird, Bickbong, hamzi, TakoyakiChan, azarimy, Prem_Chopra (2), t a n g h, Raen, Chakra, Buckethead, nebula, little z3dD, Invictus dan ALYRIDURA.

Untuk melihat semua penyertaan: Topik Undian 019

No comments yet.

Post a comment?

Pergh! | Lukis, Komik, Kartun, Animasi, Games Malaysia

All information and content contained in this website are provided solely for general information and reference purposes.

By browsing this web you agree to our privacy policy.

© 2001 - 2021 All Right Reserved by Vasqtech Network Malaysia