Review

27th February 2012

Bawang Merah Bawang Putih Malaysia oleh Glue Studio!

Bawang Putih Bawang Merah (BMBP), tak perlu diperkenalkan lagi. Cerita Rakyat yang sejak sekian lama wujud di bumi Malaysia ini kini mendapat sentuhan baru dalam bentuk Animasi. Walaupun sebelum ini pernah ada animasi Putih, tapi saya tak menganggap ianya cukup baik, bahkan menghampiri tahap gagal. Jika versi filemnya, sudah ada 2 iaitu filem asal yang […]

30th December 2010

“Sequential Narratives” Comic Artist Exhibition at threesixty gallery

"Sequential Narratives" Comic Artist Exhibition at threesixty galleryExhibition 22nd December 2010 – 2nd January 2011.360 Art development Studio,Waterfront Shopping centre, Desa Park City. dekat Manjalara, Kepong.semua di jemput hadir.ada bi…

29th December 2010

[Komik-M] Dunia Didi (Pasukan Kitar Semula dan Balik Kampung)

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam komik buat semua.Tumpang lalu, perkenalkan, dua komik terbaru daripada Ard One, DUNIA DIDI.DUNIA DIDI- Pasukan Kitar SemulaPenulis/Pelukis : Ard OneHarga : RM6.90 (128 mukasurat)Ilustrasi & warna kulit bu…

24th December 2010

Sumbangan Tabung Server Pergh.com

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua. Permasalahan server yang melanda pergh.com akhir2 ini sudah sampai ke tahap kritikal. Ada masanya saya bagai tidak sanggup lagi nak menanggungnya. Setiap kali server hang, selepas restart, ia akan akan berlak…

16th December 2010

Yon Gumi di Comic Fiesta

Copy and paste dari Deviantartku:This December 18th and 19th, there will be Comic Fiesta at Berjaya Times Square in Kuala Lumpur. It's in the Manhattan Ballroom which is like on the 14th floor. Anyways, me and my group, Yon Gumi will be having a b…

16th December 2010

Aie G? Siapa tue? Projek baru Aie.. dengan Mobimik CHILL..

http://lepakchill.com/http://www.mmail.com.my/content/57658-aie-g-wants-see-your-workKorang mesti rindukan Aie.. aku pun.. selepas ADS yang semakin susah nak nampak.. (aku harap dia dibukukan di bawah Alaf21..)- aku ada lepak dengan beliau di Ampang p…

20th November 2010

Singapore Toy Game Comic Convention 2010

STGCC 2010.Suntec Singapore Hall10-12 Decemeber 2010.Sekali lagi Singapore berjaya menganjurkan menaikkan persada seni kreatif animasi komik game Toy mereka..tak dapat pergi Sandiego comicon..Singapore pon jadilah..ada sesiapa berani turun?link:http:/…

17th November 2010

Wacom 5th Holiday Season Contest!

Wacom dah bukak satu contest yang patut warga pergh.com take part!  Sekadar nak berkongsi.Ni excerpt dari page dia..QuoteTis the season to be jolly. And tis the season for the 5th annual Holiday Season contest. Wacom Asia Pacific again invites re…

7th November 2010

Comic talk: PeKOMIK, Anshari KomikM di Multimedia College, KL 11 Nov 2010

Multimedia College terletak sebelum UTM Jalan Semarak. Jln Gurney Kiri. Terdapat aktiviti seperti di dalam poster: Rabu 10 Nov: – tayangan Lukisan Hati – seisi bersama pelakon & pekomik Anshari Khamis 11 Nov – seisi talk akan komik bersama Azhar, Reja, Bop, Froggy, Jas – seisi otograf – pameran lukisan komik. datanglah beramai-ramai memeriahkan majlis. […]

13th October 2010

(Komik-M) Aviasi Fantasi #2

Assalamualaikum warahmatullah, salam sejahtera dan salam komik buat semua.Mohon izin tumpang lalu memperkenalkan komik sambungan hasil gabungan dua beradik Nazry dan Afiq… Aviasi Fantasi #2AVIASI FANTASI #2Harga : RM6.90 (128 mukasurat)Ilustrasi &am…

13th October 2010

(Komik-M) Babap Boi #1

Assalamualaikum warahmatullah, salam sejahtera dan salam komik buat semua.Dengan segala hormat dan sukacitanya, kami mempersembahkan komik daripada insan yang tidak asing lagi di forum pergh.com ini… Froggypapa!BABAP BOI #1Harga : RM6.90 (128 mukasu…

11th February 2009

Review : Geng Pengembaraan Bermula bersama Upin dan Ipin.

Pada 13 Januari lalu, saya berpeluang menonton screening filem Geng Pengembaraan Bermula yang turut dibintangi Upin & Ipin yang comel itu. Bertempat di panggung Cathay Cinileisure, Damansara. Terimakasih Les’ Copaque Production terutama kepada Zarin (atau dikenali sebagai mediahorizon yang juga salah seorang ahli pergh. 😀 ) Upin & Ipin adalah watak popular yang tidak perlu […]

Pergh! | Lukis, Komik, Kartun, Animasi, Games Malaysia

All information and content contained in this website are provided solely for general information and reference purposes.

By browsing this web you agree to our privacy policy.

© 2001 - 2019 All Right Reserved by Vasqtech Network Malaysia