Umum & Kemaskini

2nd September 2007

Kelantan Delight KLCC & Pergh.com

Kisahnya.. sangat kecoh di TV sekarang perihal tiada lagi peniaga bumiputra di Suria KLCC . Saya tidak kisahkan sangat tentang melayu yang selalu mengharapkan superiority dalam semua hal… , sedangkan tak ramai melayu membudayakan perniagaan sebaliknya lebih suka mencari kerja tetap dan penakut dalam hidup (maknanya, lawan kepada hidup di zon selesa). Apa yang lebih […]

20th February 2007

Rupa Baru Sempena 2007

Sedar tak sedar juga, muka depan yang lepas sudah dipakai lebih dari setahun. ^_^ . Jadi! Inilah rupa baru untuk 2007, mungkin juga sampai 2008. Bermula saat ini juga, aku berharap aku akan kekal meng-update muka depan pergh ini agak tidak seperti dulu. Apa yang berubah mungkin corak pengisian muka depan ini tidak terlalu formal, […]

11th December 2006

Forum dah selesai diupgrade.

Forum dah selesai diupgrade. Versi terkini lebih stabil dan selamat. Kini saya akan menumpukan perhatian kepada muka depan pula.. Step by step. Tanpa bantuan dari mana-mana orang, semuanya perlu disiapkan sendiri.. Tutorial yang wujud juga sebenarnya sudah berlambak. Cuma semuanya melata diforum. Saya anggarkan, sudah lebih 100 tutorial. Cuma seperti dikatakan, tidak setempat dan tidak […]

5th December 2006

Forum Sedang Dinaik Taraf.

Forum sedang dinaiktaraf. Banyak perubahan pada versi terkini. Maaf atas kesulitan. Harap Maklum.

19th September 2006

I want to Redesigning and Restructuring this site.

Yes, i want to!. Lama benar aku tak update muka depan nih. Aku rasa sukar sangat, kekadang dah pun ada bende nak dibuat. tapi masalah MASA dan juga MOOD. Rasanya, aku perlukan sedikit reformasi, reformasi diri dan segalanya. Minta ahli-ahli semua buat undian DISINI untuk memudahkan kerja-kerja aku. Banyak perkara yang berlaku namun tidak diupdate […]

7th July 2006

Forum kembali online.

7 Julai 2006 – Jam menunjukkan 0344 hrs. Gile nih.. Dari pukul 12 aku menghadap bende nih.. Yup, dah ok. Tapi masih dalam keadaan berhati-hati. Sila laporkan segera anda ada masalah. TQ. Forum Komuniti Pelukis,Penulis, Komik, Kartun dan Multimedia Malaysia. Tag : Forum Komik, Komik Malaysia 

1st July 2006

Forum Upgrade Progress Update.

asanya sudah lama benar aku tidak berjaga malam sampai ke pagi. So semalam aku kembali ke tradisi lama sekejap. Tapi mata aku tak tahan, sampai jam 4 pagi jer aku dah mengantuk gila!. Nak upgrade forum pun tertangguh-tangguh. Sebab nak upgrade atau lebih tepatnya CONVERT atau beralih ke satu script yang lain nih tidaklah semudah […]

30th June 2006

Forum Upgrade, Cuti Sabtu dan Ahad.

Cutilah forum kita Sabtu dan Ahad nih. Kalau sempat aku siapkan awal. Aku cuba yang terbaik. Nasib baik juga database Muka depan dengan forum asing-asing..  ~ Mysticmind Bleh komen kat sini juga.. tapi tak masuk terus komen korang… Kene aku aprove gak.. 😀

1st June 2006

Bengkel Motivasi Karya dan Orang Kuat Alifstyle!

BENGKEL MOTIVASI KARYA Oleh: Kartunis Zunar TARIKH: 18 JUN 2006 (Ahad) MASA: 10.00 pagi hingga 5.00 petang TEMPAT: Sek Agama Al-Ikhlas Tmn Permata, berhampiran giant. BAYARAN : RM 20 1. Mengenali bakat diri 2. Memaksimakan kekuatan karya dengan menguatkan kelemahan 3. Pemilihan tema, subjek dan elemen dalam berkaya berdasarkan kekuatan dan kelemahan bakat 4. Mencapai […]

30th May 2006

Adobe Digital Imaging Seminar In Kuala Lumpur

Adobe Digital Imaging Seminar Date: Thursday, 1 June 2006 Time: 11.00am – 12.30pm / 2.00pm – 3.30pm / 4.00pm – 5.30pm Venue: Equatorial Hotel Kuala LumpurAt this Digital Imaging Seminar, it is specially targeted for Photoshop CS2’s general users, creative professionals and photographers, learn how you can work smart with Adobe Photoshop CS2. Packed with […]

8th May 2006

Naiktaraf dan ‘Convert’ Aplikasi Forum .

Pergh!atian Pergh!ting. Proses ini akan dijalan : – Nama : Dari IPB ke SMF. – Bermula : 8 May 2006 – 2300hrs . (Waktu Malaysia – Sebab ada ramai gak Oversea :p) – Siap : Sepantas 2 – 3 jam atau selewat 168 jam. Bergantung kepada masalah-masalah yang mungkin timbul dan segala macam masalah yang […]

2nd May 2006

MSC Animation Pitch 2006

The Creative Multimedia Department of Multimedia Development Corporation (MDeC) is organizing an animation (2D/3D) pitching competition, under the MSC Creative Multimedia Content Initiative (M-CMCI). In this competition, companies or individuals will have to pitch their ideas or pre-production of their animated characters, the story and eventual background information of the show. OBJECTIVE: • To use […]

24th April 2006

Forum Bermasalah.

Jangan gunakan Internet Explorer pada waktu ini . Ini kerana ada masalah berkaitan security, script exploit, worm, trojan dan sebagainya pada script forum.  Jangan download sebarang apa pun dari forum. Anda cuma ada 2 pilihan : 1 – Download Firefox di http://www.getfirefox.com 2 – Tinggalkan forum buat sementara sehingga ia pulih. Untuk membaikpulih keadaan, pihak  […]

21st March 2006

Topik Forum Yang Panas Februari / Mac 06

Sejak awal web ini dilancarkan. Ia menggunakan bahasa Rojak, bercampur aduk antara Bahasa Inggeris mahupun Bahasa Melayu. Walaupun pada awalnya mungkin diketawakan sesetengah pihak atau pesaing web yang lain. Tapi kami membuktikan bahawa keselesaan dalam perbualan/forum kami lebih memberikan impak dan berhasil. Ada juga yang kemudiannya berubah menjadi rojak seperti kami. Selain itu juga, mengamalkan […]

20th March 2006

Upgraded, should be okay now.

Done! This upgraded version of WordPress Engine is better than before. Wish it will be last longer without new security upgrade again. Tired of upgrading, tweaking etc. 🙂 Starting from now, this mainpage will be update as well (perhaps). To do list : Search for the New Web Team. (to maintain this front page). Remove […]

27th February 2006

Upgrading

Bla bla bla.. nothing to say…  Kinda buggy, i cant track where’s the bug inside my admin post panel. Seems took very long time to complete load. Duh!..

Pergh! | Lukis, Komik, Kartun, Animasi, Games Malaysia

All information and content contained in this website are provided solely for general information and reference purposes.

By browsing this web you agree to our privacy policy.

© 2001 - 2019 All Right Reserved by Vasqtech Network Malaysia